דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אכילה לפני מצוה חשובה, רוקח

2024
5 2 0 1
  • היכן בשו"ע שיש מצוה להוכיח את החוטאים?

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 21:00 סי' תרח ס"ב מאת: [email protected]
  • חיפוש מקור לתחינה לפני ברכת החודש

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 02/05/2024 23:16 לקוח מויקיטקסט יָה רִבּוֹן עָלַם וְעָלְמַיָא אַנְתְּ בָּרָאתָ בְּשִׁיתּ יוֹמַיָא שְׁמַיָא וְאַרְעָא וְכָל יְצִיבָא בְּעֶשֶׂר אֲמָרַיָא. וּבַשְּׁבִיעִי נַחֲתָּ מִכּוּלְהוֹן אֲמָרַיָא וּפָּקַדְתָּ(א) לְעַמָא קַדִישָׁא דִלְהוֹן נַחְתָא מִכָּל דִבְּרַיָא בְּרַם יַתְהוֹן עַסְקִין בְּחֶפְצֵי שְׁמַיָא וְרָזֵי סְתָרַיָא וְעַמַיָא דְאַרְעָא וּנְשַׁיָא יְהוֹן עַסְקִין בְּדָרֵיהוֹן בְּלִישְׁנָא קְלִילַיָא [יידיש] מַה דְחַיְיבִין בְּפִקוּדַיָא. וְכֵן יְהַבְתָּ לָן מוֹעֲדַיָא לְשְׂמִחַיָא וְיַרְחַיָא לְדוּכְרָנַיָא וְכַד הֲוֵינָה בִּירוּשָׁלַיִם קַרְתָּא דְשׁוּפְרַיָא אֲתַר בֵּית מוֹתְבָנָא דְאִמְנָא שְׁכִינְתָּא דְכָל שׁוּפְרַיָא וְעֵינֵי הָעֵדָה הַוִין מְקַדְשִׁין לְפִי רְאוֹת עֵנַיָא. וּבְעִידְנָא דְגָלִינָא לֹא אִשְׁתָּאַר לָן בְּרָם לְבָרֵךְ יַרְחַיָא. וְעֵת לְחָנְנָה כִּי בָא מוֹעֵד לְבָרֵךְ יַרְחַיָא. אֲנַן מְפָרְשִׁין כַּפַּיָא לְאָבוּנָא רַחֲמָנָא דְבִשְׁמַיָא תִּיב לָן כִּימֵי קֶדֶם כִּי כָּשַׁל כֹּחַ הַסַבָּל לְגַדְיָא רְכִיכָא כְּחוֹם צַהֲרַיָא. שָׁבַת מְשׂוֹשֵׂינוּ חַגֵינוּ וְחָדְשֵׁנו. אַנַן כְּיַתְמֵי בְּלָא אָבוּהָ וּכְעָנָא בְּלָא רַעֲיָא יָדוֹ פָּרַשׂ צַר עַל כָּל מַחֲמַדֵי עַיִן וְאִין אוֹמֵר הָשֵׁב! אֵל נְקָמוֹת יְיָ הוֹפִיעַ מֵהַר פָארָן! מַאן דְעָנָה לְאַהְבָתָנָא הוּא יַעֲנֶה אוֹתָנָא בְּיַרְחַיָא דָא בִּזְכוּתָא דְהַרְרֵי קֶדֶם וּגְבָעוֹת. שָׂרָה – דְפַקִידַת עָלֶיהָ אַל תִּגְעוּ בִּמְשִׁיחִי: כֵּן צֶאֱצָאֶיהָ כָּל דְנָגַע בְּהוּ יִדְמוּ. רִבְקָה – דְגָמַרְתָּ לָן בִּרְכָתָא: בַּעֲגָלָא תִּתְקַיֵּם כֵּן. רָחֵל – דְאַבְטַחֲתָּא וְשׁוּבוּ בָּנִים לִגְבוּלָם: הָשֵׁב שְׁבוּתֵינוּ מַהֵר בְּדִילָה. לֵאָה – דְהַווּן עֵינַיָא רְכְּיכָא דְלָא תִּפּוֹל בְּגוֹרָלָא דִרְשִׁיעֲיָא: בִּזְכוּתָא הֵאִיר עֵינַיָא מֵחֲשׁוֹכָא דְגָלוּתָא יוֹנָה פּוֹתָה בּחֶרֶב רַוְתָה כָּל הַיּוֹם רְצוּצָה וַחֲמוּסָה. בַּת אַבְרָהָם אָבִינוּ בְּרֶתָּא דְגָלוּתָא דְנַחֲתָא בַּת אַבְרָהָם אָבִינוּ יוֹשֶׁבֶת תַּחַת בְּעַלִים קָשִׁים: זֶה אוֹמֵר הַךְ וְזֶה אוֹמֵר אַף אֲנִי כָּמוֹהוּ. הֶרֶב כַּבְּסֵנוּ כִּי כְּבַר לָקִינוּ כִּפְלַיִם בְּמֶרְיֵינוּ. וְחַדֵשׁ וְהָבֵא לָן חוֹדֶשׁ הַזֶּה לְחֶדְוָה יוֹמַיָא יַרְחַייָא דְמִתְהַפְּכִין מִבִּישָׁא לְטָבָא. גָאוֹן עוּזֵינוּ הָרֵם קַרְנֵינוּ הַב לָן מוֹהַר מַתָּנָתָא טַבְתָא בְּלִי צָרָה וְעַקְתָא בִּזְכוּת יַעֲקֹב בְּחִיר שֶׁבְּאָבוֹת בְּזְכוּתוֹ הַטּוֹבָה לְרַבּוֹת. סְגוּלָתִי קָרָאתָ לָן וַאֲנָן קָרְאָן לָךְ דוֹדִי וְלַךְ אֲנַן מַצְלִין צְלוּתָא תֵיתַב לָן וּלְכָל מוֹרָנָא מֵחַבְרַיָא סַפְרַיָא קַדִישַׁיָא וּמְסַדְרִין צְלוּתַיָא וּבְעוּתַיָא בְּנִין דוּכְרִין מֵעַלְמָא דִדְּכוּרָא מִסִּיטְרָא דְיַמִינָא חֲכִּימַיָא בְּאוֹרַיְתָא וְנֶעֱבְדִין רְעוּתָא דַאֲהָבוּתָא דְבִּשְׁמַיָא בִּדְחִילָא וּרְחִימָא עִילָאָה דְּעִילָאָה כְּמֹשֶׁה רַעֲיָא מְהֶמְנַיָא בְּרָא רְחִימָא דְאַבָּא דְאִימָא עִילָאִי. אָמֵן כִּן יְהִי רָצוֹן – שרה רבקה רחל לאה הורוביץ, ראשית המאה ה-18
  • חיפוש מקור בענין לפני עוור

2024
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    0 צפיות
    M
    תאריך ההודעה המקורית: 21/05/2024 16:40 הנידון הוא גמרא מפורשת בפרק הכונס - ב”ק נו. - היודע עדות לחבירו ואינו מעיד
  • בקשה חשובה!

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 16/01/2024 22:04 אשמח לקבל, באישי כמובן, מייל ו\או טלפון כדי לקבוע פגישה חשובה עם הרב דוד יוסף שליט"א בנו של הרב עובדיה יוסף זצ"ל; חסד גדול!
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/08/2024 01:52 לי היה לקוח שרצה להביא לי סכום מסוים על עריכת חמשה ספרים על התורה, מבראשית עד במדבר, ואני עשיתי חישוב כמה זה יוצא לי לפי שעה ויצא כ 34 ש"ח. ובכל זאת הסכמתי. והם היו הוגנים מאוד במחיר ואף הביאו מקדמה גדולה יותר ממה שביקשתי. ולכן אני ממש לא מסכים עם מה שכתבו כאן שמי שדורש מחיר מסוים על עבודה, ולא לפי שעות, יש לחוש ש... וזה ממש לא נכון ההכללה הזו. ויתכן ואף אינו נכון כלל. גם אם קרה לכמה שנכוו, אין זה מכליל על כל האנשים. לכן רצוי מאוד שהעורך עצמו יבדוק כמה זה יוצא לו לפי שעה. וכן ראוי לקחת מקדמה. ב-יום שני, 12 באוגוסט 2024 בשעה 08:00:31 UTC+3, יהודה אבני כתב/ה:
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/08/2024 22:19 לקחתי כיון שבאותו זמן לא היה עבודות, וזה מה שהיה, ומעוד שיקול מסוים, לכן לקחתי. ב-יום רביעי, 14 באוגוסט 2024 בשעה 13:20:45 UTC+3, עט סופר כתב/ה:
  • לתת מגילת אסתר על קלף לחתן לפני החתונה

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 21/11/2024 12:08 בדיוק!
  • עזרה חשובה

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 25/12/2024 12:01 מניסיוני יעילות יוצאת דופן. אחד מבני ק"ק ואיישר חיליה הדין סייע לי להוריד רעשים בהקלטות הכנס לעריכה תורנית (מלבד עזרתו הרבה בהקמת הכנס) והתוצאות היו טובות מאוד. באופן אישי לא הצלחתי להגיע לאותה רמת יעילות אבל התוצאות שלו היו ממש מוצלחות. --

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים