דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה ✍️
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

כללי המשנה

2022
4 3 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2022 18:19

האם סתם רבי יהודה המוזכר במשניות הוא רבי יהודה ברבי אלעאי ?

האם סתם רבי יהודה המוזכר במשניות הוא רבי יהודה ברבי אלעאי ?

תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2022 18:19

כן ודאי.

כן ודאי.

תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2022 18:23

תודה רבה !

מאת: [email protected]

כן ודאי.

תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2022 18:23

אחת ההמחשות לזה, היא הגמרא הזו, והבן

מנחות יח ע"א
    ור' יהודה סבר: בהנך פליגי, להניח - דברי הכל פסול, מאי טעמא? גזירה מקצת
    דמו אטו כל דמו, וכל דמו פסולא דאורייתא, דתניא, אמר להם רבי יהודה: אי אתם
    מודים לי שאם הניחו למחר שפסול? חישב להניחו למחר נמי פסול; ואתא ר' אלעזר
    למימר: אף בזו ר' אליעזר פוסל וחכמים מכשירין. וסבר ר' יהודה: להניח מדמו למחר
    דברי הכל פסול? והתניא, אמר רבי: כשהלכתי למצות מדותי אצל ר' אלעזר בן שמוע,
    ואמרי לה: למצות מדותיו של ר' אלעזר בן שמוע, מצאתי יוסף הבבלי יושב לפניו,
    והיה חביב לו ביותר עד לאחת, אמר לו: רבי, השוחט את הזבח להניח מדמו למחר,
    מהו? אמר לו: כשר; ערבית, אמר לו: כשר; שחרית, אמר לו: כשר; צהרים, אמר לו:
    כשר; מנחה, אמר לו: כשר, אלא שר' אליעזר פוסל, צהבו פניו של יוסף הבבלי; אמר
    לו: יוסף, כמדומה אני שלא כיווננו שמועתינו עד עתה, אמר לו: רבי, הן, אלא שר'
    יהודה פסול שנה לי, וחזרתי על כל תלמידיו ובקשתי לי חבר ולא מצאתי, עכשיו
    ששנית לי פסול החזרת לי אבידתי; זלגו עיניו דמעות של רבי אלעזר בן שמוע, אמר:
    אשריכם תלמידי חכמים שדברי תורה חביבין עליכם ביותר, קרא עליו המקרא הזה: מה
    אהבתי תורתך כל היום היא שיחתי וגו', הא מפני שר' יהודה בנו של ר' אלעאי ורבי
    אלעאי תלמידו של ר' אליעזר לפיכך שנה לך משנת רבי אליעזר
    ; ואי סלקא דעתך דברי
    הכל פסול אתנייה, מאי החזרת לי אבידתי? איהו פלוגתא קאמר ליה! אלא מאי? כשר,
    ור' אליעזר פסול פוסל אתנייה, אי הכי, מאי הא מפני (פלוגתא)? +מסורת הש"ס: הא+
    אנן נמי פלוגתא קא מתנינן! אלא, לעולם דברי הכל פסול אתנייה, ומאי החזרת לי
    אבידתי? דהדר ליה מיהא שום פסלות בעולם.

מאת: [email protected]

• כללי כתיב מלא

2022
    24
    0 הצבעות
    24 פוסטים
    0 צפיות
    '
    תאריך ההודעה המקורית: 27/07/2022 17:16 נושא זה נעול נא לא להשיב עוד בענין זה ייש"כ ב-יום רביעי, 27 ביולי 2022 בשעה 16:43:24 UTC+3, es0583292679 כתב/ה:
  • כללי הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/07/2022 08:14 בס"ד מי שמצטרף לקבוצה דרך המייל הנ"ל, אינו מצורף לרשימת התפוצה. להצטרפות לרשימת התפוצה הצנועה שלי יש לפנות אלי.
  • נא לשים לב - כללי הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 30/08/2022 03:53 בס"ד כמדי ראש חודש, כמה מהכללים, מעודכן. א. היות ויש בקבוצה מכל גווני היהדות החרדית, והיות והוכח שדיונים בנושאי 'השקפה' מפריעים להתמקד במטרה של הקבוצה, שהיא 'עבודה', לכן - אין לכתוב בקבוצה שום הודעה בנושאי השקפה. גם לא 'מחאה' מכל סוג שהיא. מי שרוצה למחות או להעיר כו' - יעשה זאת בהודעה אישית. מי שסבור שהיה הודעה שצריך למחות נגדה - יכתוב לי [במייל חדש, לא בתוך השרשור] . כאמור כבר כמ"פ - כל הודעה שנשלחת אלי נקראת בתשומת לב. א"א לקבל את כל הדעות, וגם לא שייך תמיד להסביר לכ"א בפרטות למה לא התקבלה דעתו. גם אם כבר נהיה דיון בנושא כזה [או בכל נושא אחר שאינו מועיל לעבודה], אנא, לטובת הכלל, נא להתאפק ולא להגיב בתשובה לכולם. ככה זה יגווע יותר מהר. יחד עם זאת, נא להשתדל לא לעורר פרובוקציות, וד"ל.. ב. מזכיר שוב, שהיות וניהול הקבוצה דורש המון זמן, לכן אני מבקש ממי שרואה פה תועלת רציני, להשתתף בהוצאות בסך 55 ש"ח, באופן חד פעמי. לחשבון: בנק פועלים סניף 290 מ-ח 61075, ע"ש [הרב] אנגלרד שלמה [שליט"א]. חובה לציין: עבור שמואל ב. מי שאין לו אפשרות לציין בתוך ההעברה 'עבור' כו', נא ישלח מייל לכתובת [email protected] ויעדכן שם שנעשתה העברה עבורי. לתושבי חו"ל, מספר IBAN IL50-0122-9000-0000-0061-075. כאמור, מדובר בהשתתפות חד פעמית בלבד. גם למי שמקבל פה תועלת גדולה מאוד. ג. אסור בשום אופן לפרסם בקבוצה פרטים [או רמזים] של מכונים או לקוחות שהתנהגו שלא ביושר כלפי העורכים. גם לא למי שקיבל היתר מפורש ממורה הוראה. וגם למי שהוא מורה הוראה בעצמו, אחר בקשת המחילה מכבוד התורה. זה פריצת גדר, ואין לדבר סוף. מונה עבור זה אברך ת"ח ויר"ש שאני מכיר אותו אישית, מיושב בדעתו, המכיר היטב את עולם העריכה התורנית, הן כמעסיק והן כשכיר, המתייעץ בכל צעד ושעל עם גדולי תורה. ב"ה כמה כבר נעזרו על ידו, ללא צורך בפרסום שמות.. הספיק האיום.. [אם כי, יודגש, שבמקרה שתתקבל תלונה על עורך שלא שילמו לו את שכרו, וכיו"ב, ולא יהיה מנוס, אזי שמו ופרטיו של אותו מכון /לקוח יפורסמו כאן ע"י אותו אברך. כמובן רק אחרי שיקול דעת רב והתייעצות עם גדולי תורה. אז שיידעו שהאיום אינו איום סרק.. אבל כאמור, אך ורק לאותו אברך שליט"א יש הרשות לפרסם פה כזה דבר]. כתובת המייל שלו: [email protected] ד. אשמח לביקורת והערות לגבי הקבוצה. באישי. לא תמיד יש לי האפשרות להגיב, או להסביר למה לא התקבלה ההצעה, וכדו'. [גם הרבה פעמים הטיפול נעשה בשקט..]. ה. תגובות להודעה זו, בבקשה רק באישי. ו. הכלל איזה הודעה מתאימה ואיזה לא, הוא פשוט. מה מביא תועלת לעורכים תורניים. איש את רעהו יעזורו כתיבה וחתימה טובה
  • חיפוש מקור-כללי הרמב"ם

2022
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2022 20:34 הרה"ק ר"א מבעלזא זיע"א [תרגום]: הרמב"ם פוסק שצריך לחזור בתשובה, והראב"ד לא משיג עליו. א"א לתאר רגשות במילים, בטח לא על מחשב, בטח לא מי שלא זכה להיות שם. אבל כשצדיק אומר משהו, אפי' פשוט, יש לזה כח רב לעורר יהודים. ואכן מספרים שהיה שם התעוררות רבה לתשובה. שנזכה להאמין שתשובה זה דבר מעשי וקל ונעים מאוד, ולמצוא את הדרך שמתאימה לנו. סליחה שסטיתי מהנושא.. אבל בכל אופן, עוד שניה כבר תשפ"ג.. -- באהבת ישראל נביא את הגואל
  • חיפוש מקור לכללי המשנה

2022
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 20/11/2022 17:26 דרכי המשנה למהרי חאגיז כלל יד בתחילת המשניות. וש"י שמביא שם זה שארית יוסף וירגא וע"ש נתיב המשנה כלל כד קטע חשוב שדעתו שאין דיני קדימה במשנה והוכיח כן מתוס' בכמה דוכתי. מאת: [email protected]
  • כללי הקבוצה בקיצור

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 06/12/2022 21:02 בס"ד ביקשו שאכתוב שוב בקיצור. רק מה שעוזר לעורך בעבודתו רק מה שמתאים לבית מדרש חרדי להתרחק מנושאים או אישים שנויים במחלוקת לא למחות בשום אופן, גם על מי שעובר על הנ"ל, אלא לפנות אלי
  • ספרים בתבנית המשנה ברורה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 08/12/2022 14:23 בהמשך להודעתו של הרב ב. י. שהחכים אותו בידיעה על רשימת הספרים שנדפסו בתבנית המשנה ברורה, מצו"ב הרשימה המלאה. קבצים מצורפים: ספרים בתבנית המשנה ברורה - סגנון כתיבה חדש בעולם ההלכה.pdf
  • כללי הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/07/2022 08:05 בס"ד תזכורת, כמידי ר"ח, כללי הקבוצה. והפעם בל"נ בקיצור. הכללים נכתבו ע"פ בקשות חוזרות ונשנות של רוב חברי הקבוצה שליט"א. מבקשים מכל אחד להיות הוגן כלפי שמיא, וכל זמן שהוא חבר פה, לכבד את דעתם של רוב הציבור החשוב. [כאמור כבר, מי שלא מוצא חן בעיניו, יש היום כו"כ דרכים נוספות ליצירת קשר עם עורכים תורניים]. כל ההודעות יהיו רק כאלו המסייעות לעבודה בעריכה תורנית. יש להתנסח כמו בתוך בית המדרש, על כל המשתמע מכך. כולל כמובן הל' לשוה"ר, וכל מצוות בין אדם לחבירו. ובכלל, שפה של אברכי כולל. נכלל בזה גם, שלא להביא ציטוטים וכדו' ממקורות שאין רוח חכמים נוחה מהם. אפשר לכתוב: יש תח"י.. המעוניין יפנה באישי. הנקודה היא לזכור שאנחנו לא 'באינטרנט', אנחנו בבית המדרש, באמצע ללמוד. מי שמקבל כאן תועלת רצינית שלדעתו שווה ממון, מתבקש להשתתף בהוצאות באופן חד פעמי בסך 55 ש"ח. פרטי החשבון להעברה נכתבו כבר בעבר. היות והקבוצה גדלה והולכת, נא לחשוב לפני כל הודעה, שיקראו אותה למעלה מ 250 איש... ונא להתבונן אם תהיה ממנה תועלת לכולם, ואם אפשר לקצר. אשמח ואודה מאוד לכל הערה וביקורת. באישי. כל הודעה נקראת בתשומת לב. גם אם התגובה קצרה, או שלא ראיתי לנכון להגיב משום מה. [אם אני כבר כותב לכולם בנושא הקבוצה, אז ברשותכם עוד משפט: גם כשאני כבר עונה, הרבה פעמים זה בקיצור. ככה האופי שלי [עצם כתיבת הודעה, וכ"ש ניסוחה, לוקחת ממני הרבה כח]. לפעמים אני מתכתב עם תלמידי חכמים חשובים מאוד, ואיני יודע או איני זוכר לכתוב בכבוד הראוי. מבקש בזאת ברבים מחילה מכבוד התורה. ובכלל, מכל מי שמצא / מוצא / ימצא עצמו, נפגע, ממשהו שכתבתי / לא כתבתי]. אגב, תזכורת: יש כמה 'קבצי דוקס' שהתחילו להשקיע בהם, ולענ"ד יכול להיות מהם תועלת גדולה לרבים. אפשר לערוך/למחוק חופשי, גם את מה שכתבתי אני.. בכל הנוגע לניהול הטכני של הקבוצה [כמו הוספת חברים חדשים וכדו'], נא לפנות ל [email protected] הצלחה וס"ד

1

789

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים