דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

תרגום לאידיש חסידית [אמריקאית]

2023
6 6 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 10:53

מי יכול בבקשה לתרגם לי משהו ?
    באישי
    ייש"כ

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 10:53

באישי
    ייש"כ

תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 11:16

אין כזה דבר "אידיש חסידית".
    יש כן: "אידיש אמריקאית" - הבלולה לרוב בשפת העמים ענגלי"ש (העיקר שלא לדבר בלשון הקודש...).
    ----- Original Message -----
    From: שמואל בלויא
    To: הבית לעורך התורני
    Sent: Friday, December 22, 2023 10:53 AM
    Subject: [הבית לעורך התורני] תרגום לאידיש חסידית [אמריקאית]

באישי
    ייש"כ

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 11:16

יש כן: "אידיש אמריקאית" - הבלולה לרוב בשפת העמים ענגלי"ש (העיקר שלא לדבר בלשון הקודש...).

באישי
    ייש"כ

תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:22

באישי
    ייש"כ

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:22

באישי
    ייש"כ

תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:35

יש גם הבדלים במילים שונות.
    דער - דאס

מאת: [email protected]

--

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:35

יש גם הבדלים במילים שונות.
    דער - דאס

--

תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 10:10

יש כללים באידיש מתי כותבים די/דער/דאס/דעם וכו'
    ככל הידוע לי אין בזה חילוק בין אידיש אמריקאית לירושלמית

• תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 10:10

יש כללים באידיש מתי כותבים די/דער/דאס/דעם וכו'
    ככל הידוע לי אין בזה חילוק בין אידיש אמריקאית לירושלמית

תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 22:21

לא יודע אם זה יידיש פולנית או רוסית או ליטאית,
    ביידיש של ה'עברי טייטש' או של ה'צאנה וראנה'
    יש כללים אחרים ל-די/דער/דאס/דעם וכו'.

דוגמא קטנה מפרשת השבוע:

[image: image.png]

--

בברכה,
    הרב מאיר פישהוף
    ממלכת התורה והחסד בארץ הקודש (ע"ר)
    0548496050
    לרשת ישיבות מתיקות התורה - לחץ כאן
    https://nedar.im/FcCh

• תרגום ארמי עברי

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 22/01/2023 22:29 אלא שאתה בא ומיצר לו?! וכי יש חרסים מתדבקים?!
  • תרגום לקהלת

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    M
    תאריך ההודעה המקורית: 25/09/2023 23:07 זכור לי שלא ידוע מי תירגם חמש מגילות, וזה מיוחס לחכמי ארץ ישראל של ימי האמוראים או הגאונים, והוא מוסמך כמו כל שאר מדרשי אגדה, כי זה סוג של מדרש.
  • תרגום המילים 'בריק ופוחז' ?

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ר
    תאריך ההודעה המקורית: 26/09/2023 13:54 לכאורה הב' שבראש המילה היא ב' השימוש על הפסוק וישכור אנשים ריקים ופוחזים (שופטים ט, ד) כתבו המפרשים (בערך) אנשים פזיזים וז"ל: תרגום יונתן שופטים פרק ט פסוק ד (ד) ויהבו ליה שבעין כסף מבית בעיל קים ואגר בהון אבימלך גברין סריקין ובסירין ואזלו בתרוהי: רש"י שופטים פרק ט פסוק ד (ד) ופוחזים - בהולים במעשיהם לעשות בלא תבונה: רד"ק שופטים פרק ט פסוק ד (ד) רקים ופוחזים - קלים מתנועעים על טרפם שלא היה להם במה יחיו מן פחז כמים וי"ת סריקין ובקרין סריקין ר"ל ריקין כמו בוקי סריקין בדברי רז"ל ובקרין כמו פקרים בפ"א כמו הבקר לעניים הבקר בבי"ת כמו בפ"א ופירושו אנשים מופקרין ומשולחין או יהיה בקרין כמשמעו בבי"ת ור"ל רועי בקר כי הם הנבזים שבאנשים כמו שמצאנו בדברי רז"ל אפילו רועי בקר ובנסחא אחרת מצאתי סריקים ובסירים ופי' נבזים כמו דבר ה' בזה תרגומו בסר: מצודת ציון שופטים פרק ט פסוק ד (ד) ריקים - ריקנים מכל מעלה: ופוחזים - מהירים במעשיהם מבלי דעת כמו פחז כמים (בראשית מט) והוא הפוך מן חפזון: מלבי"ם שופטים פרק ט פסוק ד (ד) ויתנו לו. ובזה נשתתפו בעלי שכם בפעל הרצח, כי עזרוהו בכסף: מאת: [email protected]
  • תרגום משפט מאידיש ללה"ק

2023
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/11/2023 14:13 ----- Original Message ----- From: ע נר To: שמואל זאב בעק Cc: ש ; דוד אור ; ש. הופמן S. Hoffman ; אשר מאיר שולמן ; עט סופר ; פורום עורכים תורניים Sent: Thursday, November 16, 2023 2:08 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] תרגום משפט מאידיש ללה"ק או "לבוא לעזרתו" התרגום הקרוב ביותר לכאורה הוא "להתערב לטובתו" הכל רק בערך איך יכתבו בלשה"ק שבשואה היה בעיה גדולה "אז קיינער האט זיך נישט אנגענומען פאר אונז"? להתמסר זיך אננעמען זה לקחת את עצמי כמו "וימסרו מבני ישראל לצבא" בפרשת מטות למסור את עצמו זה לעשות את עצמו לקוח למען העניין לא לכל מילה ביידיש יש תרגום למילה 'זיך אנעמען' אין באמת תרגום... כדאי לנקד אָננֶעמֶען = להתמסר נעמען זה לקחת ואן-נעמען זה במשמעות של לקחת על עצמי במסירות כלומר "להתלקח" לזה עד הסוף. או קצת יותר מדוייק (וספרותי): בעבור נרדף, מוכרח אני [או: חובה עלי] להכנס בעובי הקורה. "אננעמן" = לקבל [על עצמי]. וכל פעם בהקשר למה שזה נאמר, בדרך כלל "לשאת בעול". ----- Original Message ----- From: אשר מאיר שולמן To: עט סופר Cc: פורום עורכים תורניים Sent: Thursday, November 16, 2023 11:59 AM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] תרגום משפט מאידיש ללה"ק אני מוכרח לסייע למי שהוא 'נרדף' פאר א נרדף מוז איך מיר אננעמען
  • תרגום אידיש ללשון הקודש

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 18/12/2023 18:32 יישר כח לכולם
  • תמלול לאידיש

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2023 18:16 מה שמתמל כתב לי פעם ברעיון המחיר שאני לקחתי כמובן לאיכות ברוה של הקלטה: בברכה מרובה שלום הלוי הברפלד [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 27.12.23, 18:15:11
  • תרגום מיידיש

2023
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 19/10/2023 19:09 "קעך" = חדר בישול, מטבח. ----- Original Message ----- From: אליהו עבוד To: ש. הופמן S. Hoffman Cc: שמעון הלר ; מ. מ. מוסקוביץ ; חיים דב דזאלובסקי ; jacob reichman ; אברהם לוי ; עריכה תורנית Sent: Thursday, October 19, 2023 5:07 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] תרגום מיידיש עמוד סב. והביטו נפלאות. כעת מובן מדוע הוועניטל היה יקר אצלו. זה לא בגלל המחיר וכדו', אלא שע"י המחיצה הזו היה לו יישוב הדעת לעבודת ה'! הפתרון ע"פ הספר כוכבי אור (אבניה ברזל עמ' סח), כמצ"ב. ווענטיל = מחיצה/קיר מוהרנ"ת העמיד קיר/מחיצה מעצים בתוך הדירה שלו (כמדומה שקעך = דירה), ועי"ז נוצר לו חדר משלו לעבודת ה'. ווענטיל = פקק, שסתום. (ביידיש/גרמנית). ----- Original Message ----- From: שמעון הלר To: מ. מ. מוסקוביץ Cc: חיים דב דזאלובסקי ; jacob reichman ; אברהם לוי ; עריכה תורנית Sent: Thursday, October 19, 2023 4:30 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] תרגום מיידיש יתכן שהכוונה לחנוכיה עם "ווענטיל" דהיינו חנוכיה עם קיר בצידה כמנהג החסידים. אולי להביא עוד כמה שורות לפני ואחרי דופן קטן ואולי רוח קלילה (וינטל) צריך לראות את ההקשר אולי קיר מה זה "ווענטיל" ייש"כ לכל המגיבים
  • תרגום

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 20:50 בדברי הרמ"א בסימן שא' סעיף לו' דהביא לדברי האור זרוע דמותר לצאת בשני כובעים זה על גבי זה בשבת ויעויין במחצית השקל דנקט דאין הכוונה כפשוטו דאין דרך בכך לשים כובע על כובע אלא כובע על מיצאל, [להבנתי הדלה הכוונה לכובע על כיפה]

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים