דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

הדרכה פרטנית למתחילים

2022
4 3 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 01/08/2022 13:08

בס"ד

אני מעוניין להדריך בעז"ה עורכים מתחילים, או כאלו המעוניינים להתחיל, מתוך
    הידע והניסיון שהצטבר אצלי במשך השנים.

לתושבי ביתר עילית - פגישות פנים מול פנים,
    שאר הערים - בינתיים רק במייל. בעתיד תהיה אולי אפשרות בטלפון.

כמה זה עולה - עוד לא החלטתי סופית.
    נראה מה יגידו אלה שיעברו את זה אצלי, כמה זה שווה להם.
    תהיה התחשבות במצב הכלכלי של האברכים.
    לא אקח לפי שעות, אלא גלובלי, כשנסיים את התהליך בהצלחה בעז"ה.

אין לי כרגע קורס מסודר מתחילתו ועד סופו שכולל את כל חלקי העריכה התורנית.
    אבל כבר ליוויתי כו"כ אברכים בתחילת דרכם, וב"ה הם נכנסו חזק לעבודה בזכות
    העזרה שלי.

[אם אלו שתקפו אותי בעבר [במילים בוטות מאוד, אגב] אודות ההשתתפות הסמלית
    בהוצאות שאני מבקש - ועדיין מבקש - מכל אחד מחברי הקבוצה שמקבל כאן תועלת
    רצינית, עדיין חברים כאן, אז אני 'מקדים רפואה למכה', ומצהיר גלויות - כן, אני
    רוצה כסף. לא מתבייש בזה. יש לי ב"ה אישה וילדים לפרנס. התחייבתי 'ואנא אפלח'
    כו' ואני רוצה לעמוד בהתחייבותי.
    אגב, גאב"ד העדה החרדית הגרי"ט וייס זצ"ל היה המסדר קידושין שלי, ולפני 'קבלת
    הקנין' הוא למד איתי את הכתובה, ואמר לי: תן דעתך, שאתה עומד לקחת על עצמך
    התחייבות גדולה מאוד, שיש לה תוקף רציני ע"פ חו"מ. זיע"א].

פרטים - במייל חוזר.

• תאריך ההודעה המקורית: 01/08/2022 13:08

בס"ד

אני מעוניין להדריך בעז"ה עורכים מתחילים, או כאלו המעוניינים להתחיל, מתוך
    הידע והניסיון שהצטבר אצלי במשך השנים.

לתושבי ביתר עילית - פגישות פנים מול פנים,
    שאר הערים - בינתיים רק במייל. בעתיד תהיה אולי אפשרות בטלפון.

כמה זה עולה - עוד לא החלטתי סופית.
    נראה מה יגידו אלה שיעברו את זה אצלי, כמה זה שווה להם.
    תהיה התחשבות במצב הכלכלי של האברכים.
    לא אקח לפי שעות, אלא גלובלי, כשנסיים את התהליך בהצלחה בעז"ה.

אין לי כרגע קורס מסודר מתחילתו ועד סופו שכולל את כל חלקי העריכה התורנית.
    אבל כבר ליוויתי כו"כ אברכים בתחילת דרכם, וב"ה הם נכנסו חזק לעבודה בזכות
    העזרה שלי.

[אם אלו שתקפו אותי בעבר [במילים בוטות מאוד, אגב] אודות ההשתתפות הסמלית
    בהוצאות שאני מבקש - ועדיין מבקש - מכל אחד מחברי הקבוצה שמקבל כאן תועלת
    רצינית, עדיין חברים כאן, אז אני 'מקדים רפואה למכה', ומצהיר גלויות - כן, אני
    רוצה כסף. לא מתבייש בזה. יש לי ב"ה אישה וילדים לפרנס. התחייבתי 'ואנא אפלח'
    כו' ואני רוצה לעמוד בהתחייבותי.
    אגב, גאב"ד העדה החרדית הגרי"ט וייס זצ"ל היה המסדר קידושין שלי, ולפני 'קבלת
    הקנין' הוא למד איתי את הכתובה, ואמר לי: תן דעתך, שאתה עומד לקחת על עצמך
    התחייבות גדולה מאוד, שיש לה תוקף רציני ע"פ חו"מ. זיע"א].

פרטים - במייל חוזר.

תאריך ההודעה המקורית: 01/08/2022 13:17

הרב שמואל שליט"א,
    אבקשך לשלוח לי את פרטי חשבון הבנק, ע"מ שאוכל להעביר לך סך 110 ש"ח מסיבה
    פשוטה:
    דרך הקבוצה שבניהולך, בס"ד הכפלתי כמעט פי שניים את השכר השעתי אותו הייתי
    רגיל לקבל!
    וע"כ, סבורני שגם לך מגיעה עמלה כפולה מהסכום הצנוע שביקשת ביושר ובצדק!

• תאריך ההודעה המקורית: 01/08/2022 13:17

הרב שמואל שליט"א,
    אבקשך לשלוח לי את פרטי חשבון הבנק, ע"מ שאוכל להעביר לך סך 110 ש"ח מסיבה
    פשוטה:
    דרך הקבוצה שבניהולך, בס"ד הכפלתי כמעט פי שניים את השכר השעתי אותו הייתי
    רגיל לקבל!
    וע"כ, סבורני שגם לך מגיעה עמלה כפולה מהסכום הצנוע שביקשת ביושר ובצדק!

תאריך ההודעה המקורית: 01/08/2022 13:20

בס"ד

א. תודה.
    ב. שכחתי לכתוב, שאני מבקש מאוד מאוד מאוד, לא לכתוב בקבוצה כלום, ממש כלום,
    על נושא ההשתתפות בהוצאות. תודה מראש !
    [מי שיש לו הכרת הטוב, בבקשה יכיר טובה בצורה הזאת, שהוא ממלא את בקשתי..]

• תאריך ההודעה המקורית: 01/08/2022 13:20

בס"ד

א. תודה.
    ב. שכחתי לכתוב, שאני מבקש מאוד מאוד מאוד, לא לכתוב בקבוצה כלום, ממש כלום,
    על נושא ההשתתפות בהוצאות. תודה מראש !
    [מי שיש לו הכרת הטוב, בבקשה יכיר טובה בצורה הזאת, שהוא ממלא את בקשתי..]

תאריך ההודעה המקורית: 02/08/2022 15:10

אעפ"כ ממנו יראו וכן יעשו

• הדרכה בכתיבת מפתחות

2022
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 25/07/2022 12:17 מפתחות זה דבר נרחב מאד. יש כמה אפשרויות להבאר כמה הכוונה, ואיזה סוג. אולי אתה מתכוון למ"מ וציונים שבסוף הספר מספרים אחרים אל המושגים שבספר, או ציונים מספרים אחרים שדיברו על המושגים שבספר, או ספם סיכום מ"מ קצר לפי ההלכות שבפר איפה כל דבר ובאיזה סימן. אולי אתה מתכוון לאינדקס, אולי אתה מתכוון לתוכן. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 25.07.22, 12:14:22
  • עזרה פרטנית לעורכים מתחילים [או שרוצים להתחיל]

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/07/2022 07:43 בס"ד פגשתי לאחרונה כמה חברים [חברים בפשיטות, לא וירטואליים..], שרוצים להתחיל לעבוד בעריכה תורנית, ולמרות שהם שמעו על הקבוצה, עדיין הם נבוכים. יש שתקוע באיך פותחים מייל ואיך מצרפים קבצים, וכו' וכו', יש בשאלות אחרות, ולא נעים להם לשאול פה, גם לא בעילום שם. אז אני מציע את עצמי לעזור כמה שאני יודע. [כמה אמרו לי שיש לי סבלנות, והסברה טובה..]. זה לא 'קורס עריכה תורנית', כי אין לי משהו מסודר להעביר, בר מן דין שאני עצמי לא 'עורך תורני' במובן האמיתי של זה [רק עוסק קצת בביקורת]. זה רק לענות לשאלות ספציפיות, כמה שאדע לענות. רק לתושבי ביתר עילית. המחיר [כרגע] - 30 לשעה [אני מקבל יותר לשעת עבודה, אבל בשביל מי שעוד לא נכנס חזק לעבודה, גם זה הרבה..] אפשר להעביר למי שלא חבר בקבוצה. מי שאין לו עדיין מייל יצטרך לבקש מייל מחבר כדי ליצור איתי קשר.. ונתאם מקום וזמן. משתדל שהמס' שלי יהיה חסוי. [בעבר ידעו את המס' שלי וזה מאוד הפריע לבני הבית שלי שמתקשרים אלי הביתה. זה פשר כל הסודיות..] א גוטן חודש
  • עזרה פרטנית לעורכים מתחילים [או שרוצים להתחיל]

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 29/07/2022 09:48 אולי כדאי שיהיו עוד עורכים שידריכו באופן פרטני בשאר הערים אני מוכן להדריך באשדוד אבל מדגיש שאין התחיבות לשום הצלחה ושום דמינות לא 10000 ש"ח בחודש הכל תלוי בדבר אחד בס"ד. יש שישלמו 0 ש"ח ויקללו אותך, ויש 80 ש"ח ויברכו אותך. ב-יום שישי, 29 ביולי 2022 בשעה 06:44:03 UTC+2, שמואל ב. כתב/ה:
  • הדרכה בענין ציון מקור בעשרה מאמרות

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    Y
    תאריך ההודעה המקורית: 28/08/2022 15:52 יש לפעמים שמציינים ומביאים דבר מעשרה מאמרות, ובאמת חלק השורשי של העניין נמצא אכן בעשרה מאמרות, אבל כל הפירוש מה שמובא אינו בנמצא אלא במפרשיו, זה מקובל ככה, או זה טעות ספציפי? [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 28.08.22, 15:48:24
  • נקודות למעשה שכדאי לדעת, בעיקר למתחילים

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 25/10/2022 21:59 בס"ד ב"ה זכיתי לעזור לכו"כ אברכים למצוא עבודה, בשיחות אישיות [אגב זה עדיין ממשיך, בינתיים, ללא תשלום], והיות ויש דברים שאני רואה שחוזרים ע"ע, אז חשבתי שאולי יהיה לתועלת אם אכתוב פה דברים כאלה. ללא התחייבות להמשיך .. כמובן כל אחד יכול להוסיף מניסיונו הוא. כל אחד יכול כמובן גם לחלוק עלי.. [חלק מהדברים נכתבו כבר, אבל כמדומה שכדאי לחזור עליהם] לפני ואחרי ובאמצע ותוך כדי - לזכור שהכל מהשי"ת. תתחבר לקבוצה הזו, ולרשימת התפוצה [מומלץ !! ...] אל תפרסם 'אני פנוי לעבודה'. תיצור קשר בעצמך עם המכונים ומתווכי העריכה. תכתוב בנוסח של 'אני רוצה לבדוק אם זה מתאים לי'. שיהיה ברור שאתה לא במצב נואש שזקוק בדחיפות לרחמים.. [וגם אם אתה חושב שאתה במצב כזה, אז לטובתך, תציג כאילו זה לא כך]. קיבלת עבודת ניסיון ? קודם כל תודה [ד סגול"ה] לה' שהתייחסו אליך בכלל.. תברר מראש האם העבודה בתשלום או לא, היינו האם על העבודה הזו תקבל כסף בכל מקרה. ואם כן - כמה. והאם זה לפי הספק או לפי שעות. הרבה פעמים שווה לעשות עבודת דוגמא ללא תשלום. אבל תמיד חייב שיהיה לך הכי ברור שבעולם: אני עובד עכשיו בתשלום, או לא. סיימת את עבודת הנסיון - אל תתקדם צעד הכי קטן עד שלא תראה את הכסף שהובטח [אם סוכם שזה בתשלום], בפועל ממש, למטה מעשרה טפחים, בעיני בשר, בחשבון הבנק שלך. שום תירוצים לא מתקבלים. תהיה כל הזמן 'בתוך המים'. לא לחכות עד שתמצא משהו שאתה אוהב. להקדיש איזה זמן ביום [לכאו' כדאי לפחות שעתיים] שזמן זה מוקדש נטו לעבודה, יהיה מה שיהיה. תוך כדי אפשר להמשיך לחפש. אין כזה דבר בעולם, שיש כזה מצב, באיזשהו רגע נתון, שהמכון יכול לפטר אותך, ואתה מרגיש לא בנוח לעזוב. תמיד זה הדדי. אם נפגשת ביחס מזלזל [ואני פוגש כאלו סיפורים כל הזמן], קח בחשבון שזה יבוא לידי ביטוי כנראה גם בתשלום, אז תשים לב מה קורה.. אין שום סיבה להישאר הרבה זמן בלי העלאת שכר, אם אתה עובד כמו שצריך. יש המון מכונים, יש כאלו שמשלמים הרבה, תמיד אפשר לומר: קיבלתי הצעה טובה יותר. או: 'בחודש הקרוב לא אוכל לעבוד' ובזמן הזה לבדוק אם מתאים לך העבודה האחרת שאתה רוצה לנסות. הרבה פעמים שווה לעבוד אצל מתווכי עריכה. כי מה אכפת לך אם הוא מרוויח שליש [נניח] ממה שאתה 'אמור' לקבל. אם תכל'ס אצלו אתה מקבל יותר [נטו] ממה שאתה מוצא בעצמך, אז זה שווה. בעבודה שמשלמים לפי הספק, לעקוב איך זה במציאות בפועל, כמה זה יוצא לשעה. לענ"ד מומלץ להתנסות בהרבה סוגי עבודות, כי כך אפשר יותר למצוא בעז"ה מה אתה אוהב ולמה אתה מוכשר. מילה לגבי עוז והדר: מעלה - לא דורשים ניסיון קודם. מצד שני - חובה להיות צמוד לכללים. רק עבור המבחן יש להיות בקי היטב בכללים. כדי לפנות שם בבקשה להתקבל יש להחליט קודם באיזה פרוייקט אתה רוצה לעבוד, ובאיזה עבודה [כדאי לדעת שיש פרויקטים שמחולקים לכמה מחלקות, אבל זה אותו פרויקט עם אותם כללים]. אין מישהו שאצלו מקבלים את כל המידע על עוז והדר. כל אחד אחראי על המחלקה שלו. כמה כתובות מייל של מנהלים בעוז והדר יש בקובץ האקסל שכתבו חברי הקבוצה, ויבורך מי שיוסיף שם עוד מידע. ע"כ בינתיים הציבור מוזמן להוסיף או לחלוק וכו'
  • נקודות למעשה שכדאי לדעת, בעיקר למתחילים

2022
    44
    0 הצבעות
    44 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2022 11:09 כמדומני שקיבצת פה את כל החסרונות שקיימים בכל המכונים גם יחד. בכל מכון שיש בעיות זה יכול להיות בעיה אחת או שתיים מהנכתב, קשה למצוא מכון עם על כך הרבה בעיות יחד....
  • שידור חי - הדרכה מקצועית בוורד!

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 17/11/2022 21:28 עכשיו ב 9:30, או כמה דקות אחרי - לפי ההתארגנות הציבורית. נושא השיעור: עיצוב הערות שוליים והמסתעף. בעלות 25 ש"ח בלבד! קישור לתשלום: נדרים פלוס ע"ש מכון כתר תורה - מתן בסתר https://mailtrack.io/trace/link/7b0eea3a69c2b24df015fda405e238a025270c61?url=https%3A%2F%2Fwww.matara.pro%2Fnedarimplus%2Fonline%2F%3Fmosad%3D1000787&userId=5436118&signature=ff5fc46083a6bba6, (או בהעברה בנקאית - לבקש פרטים במייל). קישור לשיעור: https://us04web.zoom.us/j/74887879011?pwd=JBNFBoBSxED7iKmDflHEB4DHDNYLVq.1
  • שידור חי - הדרכה מקצועית בוורד!

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 17/11/2022 21:37 לכל מאן דבעי! עדין לא התחילו! כדאי להזדרז כי כשמאחרים מפסידים. מאת: [email protected]

1

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים