דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה ✍️
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

עזרה בעריכת מאמר בענייני ההיתר של 'ליכא דרכא אחרינא'

2022
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 23/10/2022 22:08

הנני עסוק לאחרונה בכתיבת מאמר בגדרי הדין של ליכא דרכא אחרינא, כידוע זהו
    נושא רגיש הדורש שיקול דעת נכון והבנה בדרכי הפסק, מה גם שהרגש מכריע הרבה
    בנושאים שכאלו לקולא או לחומרא ועלול להטעות מהבנת פסיקת ההלכה לאמיתתה.
    אשמח אם מאן דהוא מחו"ר הקבוצה יוכל לעבור על הנכתב ולעזור לי בהכרעה האם
    הוטבו הדברים בעיניו אם לאו, ותרווח שמעתתא.
    חושבני שלמען הסדר הטוב עדיף שיגיבו לי באישי.
    יישר כח לכל המסייעים!!!

קבצים מצורפים:

• עזרה בתוכנה מהחבילה של אופיס

2022
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2022 23:46 לרב מעשה הכתב, יישר כח על כל הברכות, וכן למר. תודה לרב אליצור על הקישור המדויק.
  • עוד בענייני ליכא דרכ"א

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 30/10/2022 09:44 נדמה היה לי שהמייל ששלחתי לא נשלח, ולכן אני כותב שוב. סליחה מראש אם נשלח בטעות פעמיים. ראיתי מציינים לשו"ת חת"ס חלק ה - השמטות סימן קצ שכתב בזה"ל 'אע"כ פשיטא שכל המצות נדחות מפני חטא הרהור עבירה' דבריו שם נאמרו לגבי מה שרצו שנשים ישירו בבית הכנסת בעת ביקור הקיסר בקהילה היהודית, וע"ז כתב שאע"פ שכבוד הקיר"ה הוא מצוה, מ"מ מצות נדחות מפני איסור ההרהור. ויל"ע אם לשיטתו כלל הוא בכל אופן שקיום מצוה אינו נחשב כליכא דרכ"א, ויהיה בזה חידוש נורא, שאדם שיודע שיש לו אתרוג או תפילין וכדו' מעבר לשוק שיש בו פריצות וכדו', לא יהיה לו ללכת שמה, ויבטל מצוה דאו' זו מפני חשש הרהור. אני אישית חשבתי שאולי הוא דן שם רק ע"פ דיני דחיה, ולכן כתב שמצוה לא דוחה לאו של הרהור, ואי"ז ככל עדל"ת (ויל"ע מדוע). אבל כאשר ליכא דרכ"א ואין כלל איסור בהרהור אה"נ שידחה ההרהור מפני המצוה, ולא יגרע מכל צרכיו שדוחים את איסור ההרהור [וזאת בהנחה שבאמת גם הרהור מותר כשליכא דרכ"א]. אשמח אם מאן דהו יפשוט לי את ספקותי, שכאמור זהו נפק"מ אדירה לדינא. וכן תודה לכל המסייעים הנפלאים שהאירו והעירו עד כה. שכמ"ה! נ.ב. הנפק"מ בשבילי היא בעיקר למה שנטיתי בהערה 33 שקיום מצוה יחשב כצורך שמתיר כשליכא דרכ"א.
  • עזרה בעריכת מאמר בענייני ההיתר של 'ליכא דרכא אחרינא'

2022
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2022 11:29 אני הייתי מציע להוסיף פתיחה בראשית המאמר (שאינו לפני, ואולי יש כזו), ובו לתאר את הקושי שעלול להיות בפני מי שחושב שהאיסור קיים בכל מקרה, ומתקשה לקיימו וכו' וכו', ועל כן המאמר בא לבאר את עיקר הדין, כדי שמתוך כך יהיה ברור מה החיוב שניתן לקיים בקלות ונעימות, ומכאן והלאה תהי הדרך סלולה לתוספת הידור וחומרא וכו' וכו' וכו'
  • [2]: עזרה בוורד הערות שוליים בפריסה של טור אחד

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 29/11/2022 12:18 ------ Original Message ------ מאת: From "מעשה הכתב" מאת: To "מכון תורת המהריל צירלסון" מאת: Cc "עריכה תורנית" Date ה' כסלו תשפ"ג 11:40:30 Subject Re: [עריכה תורנית] עזרה בוורד הערות שוליים בפריסה של טור אחד קבצים מצורפים: 20221129_121759.MP4
  • עזרה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2022 11:56 הסתדר לי כשהתקנתי מחדש את הגופן של 'דוד' שהיה בגירסה ישנה יותר במחשב החדש וכנראה לא הותקן טוב.פשוט העתקתי ממישהו את הגירסה היותר חדשה 6.01 והכל הסתדר, ממש ממש תודה רבה ויישר כח
  • עזרה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2022 14:19 אם יש מישהו שהשתתף בעריכה של ספרי 'מתוק האור', או שיודע איך ניתן ליצור איתם קשר בנוגע לטעות בספר. אשמח שייצור איתי קשר. תודה רבה
  • 0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/01/2023 12:53 וכפי שהעירו לעיל, אפשר להראות להם קובץ פי די אף (רצוי לאחר העימוד).
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 20/11/2022 09:34 בתוספי 'בקלות' יש פתרון פשוט של הפיכה מהירה של כל הסימנים לעברית, בין יתר הפקודות המובנות, מצ"ב הסרטה וכמו כן - יש שם הופך של כל סימני הסוגרים - כפי שמצוי לאחר המרת פי די אף - שכל הסוגרים הפוכים וממיר מעברי שורות לתווי רווח - כפי המצוי שבמעבר שורה נהיה תו של מעבר שורה, במקום רווח וכו' איך מתקנים קובץ בעברית שהסמיני פיסוק הם באנגלית ? דבר שיוצר בעיות ברויח אין לי אפשרות לעשות גזור הדבק בלי שמירת עיצוב שזה פותר את הבעיה אני מחפש פתרון אחר קבצים מצורפים: הפיכת התווים לעברית.MP4