דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

לרגל השקת הפורום — פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה עכשיו ✍️
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

כללי הקבוצה

2022
1 1 0 1
  • כללי כתיב מלא

2022
    24
    0 הצבעות
    24 פוסטים
    0 צפיות
    '
    תאריך ההודעה המקורית: 27/07/2022 17:16 נושא זה נעול נא לא להשיב עוד בענין זה ייש"כ ב-יום רביעי, 27 ביולי 2022 בשעה 16:43:24 UTC+3, es0583292679 כתב/ה:
  • עימוד. בקשה עבור הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 02/08/2022 22:13 בס"ד מזכיר שוב הבקשה. תודה זה לא בקשה להתנדבות עבור הקבוצה.. רק רוצה להתייעץ משהו, שרק מי שהוא גם עורך וגם מעמד יכול להבין השאלה
  • סקר דעת קהל, קטן, בענין כללי הקבוצה

2022
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 21/08/2022 07:58 בס"ד הרב עבוד - אף אחד לא דיבר על שאלה תורנית שאינה קשורה לעבודה [שגם זה לא נכון לעשותו, כי מפריע להרבה]. דיברו על דברים אחרים, וכמדומה שא"צ להסביר. הרב אשרוב - עי' ספה"ק סיפו"מ מעשה ט מחכם ותם: 'רק בלי ליצנות' !! תחשוב שאתה מוסר עכשיו שיעור ל 280 איש [זה בערך מספר החברים פה כרגע]. הרבה מהם ת"ח גדולים. ידוע לי אישית על כמה פה שהם מורי הוראה בישראל באופן יום יומי. הרי תשקול כל מילה בפלס !! [איני מכיר אותך, אבל אני מניח שיש לך כבוד לציבור גדול של יהודים יר"ש, ובפרט לת"ח חשובים מאוד, שכל רגע פנוי שלהם מנוצל לתורה ויר"ש]. [הכוונה לא דוקא אליך ח"ו, כמובן. הרעיון הוא להסביר שוב את המטרה של הקבוצה: שעורכים - חרדים, המצייתים לגדו"י - יהיו בקשר אחד עם השני, באותה רצינות וכובד ראש ממש כאילו הם היו כעת מנהלים שיחה בקול באמצע בית-מדרש גדול ומלא בלומדים, מול ארון הקודש, ומאזינים להם גם יהודים כאלו שעליהם נאמר 'את ה"א תירא לרבות ת"ח'. מי שלא מתאים לו - יש היום מספיק דרכים אחרות ליצירת קשר].
  • חיפוש מקור-כללי הרמב"ם

2022
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2022 20:34 הרה"ק ר"א מבעלזא זיע"א [תרגום]: הרמב"ם פוסק שצריך לחזור בתשובה, והראב"ד לא משיג עליו. א"א לתאר רגשות במילים, בטח לא על מחשב, בטח לא מי שלא זכה להיות שם. אבל כשצדיק אומר משהו, אפי' פשוט, יש לזה כח רב לעורר יהודים. ואכן מספרים שהיה שם התעוררות רבה לתשובה. שנזכה להאמין שתשובה זה דבר מעשי וקל ונעים מאוד, ולמצוא את הדרך שמתאימה לנו. סליחה שסטיתי מהנושא.. אבל בכל אופן, עוד שניה כבר תשפ"ג.. -- באהבת ישראל נביא את הגואל
  • אופי הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 30/11/2022 15:43 בס"ד אני רואה לנכון לחזור שוב על מה שנכתב כבר כמ"פ. יש הרבה פורומים, המטרה והייחודיות של הקבוצה הזו זה האופי הרציני שלה, הן מבחי' מיקוד למטרה, היינו רק הודעות שעוזרות לעורך תורני בעבודתו, והן מבחי' 'סגנון של בית מדרש', מה שלא אומרים בדרשה למאות איש בכולל, גם לא כותבים פה. כעת, הניסיון הוכיח שוב ושוב, שלתועלת הקבוצה נחוץ ש: א. יהיה איסור מוחלט על הודעות של 'מחאה', ב. אם לא פונים אלי, אני מצידי שותק [אגב זה לא קל בכלל, אבל זה הזדמנות מצויינת בשבילי לעבודת המידות.. אבל זה סתם שיתוף אישי] אי לכך ובהתאם לזאת, מי שקובע את אופי הקבוצה הם רק חברי הקבוצה בעצמם. אנא אל תהססו לכתוב לי על מה שלדעתכם אינו 'ערליך' מספיק [איך מתרגמים ? ..] או על מה שלדעתכם סוטה מהנושא של עבודה בעריכה. המטרה היא במוצהר לכוון כמה שיותר גבוה, כמה שיותר 'חאניוק' [כנ"ל ..] [בהזדמנות זו אזכיר, שב"ה הקבוצה גדלה והולכת כמעט מיום ליום, ולכן, בשונה מבעבר, יש אפס סובלנות לגבי סטייה מהכללים. כבר היו כמה שנחסמו מלהשאיר הודעות או הוצאו לגמרי, ולא אהסס לעשות זאת שוב כמה שיהיה צורך. נכון שנחמד לי שהקבוצה גדולה, אבל בפירוש עדיף קבוצה קטנה ממוקדת וכרצון השי"ת, מפורום גדול] עוד נ.ב. אחרון: קשה לי להגיב לכל מייל. אני תמיד קורא ברצינות. עם זאת, אם מישהו שלח לי מייל שלדעתו ראוי שאגיב עליו, ולא הגבתי, אז אולי זה פשוט נשכח, בטעות. ואפשר לכתוב לי שוב]
  • כללי המשנה

2022
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2022 18:23 אחת ההמחשות לזה, היא הגמרא הזו, והבן מנחות יח ע"א ור' יהודה סבר: בהנך פליגי, להניח - דברי הכל פסול, מאי טעמא? גזירה מקצת דמו אטו כל דמו, וכל דמו פסולא דאורייתא, דתניא, אמר להם רבי יהודה: אי אתם מודים לי שאם הניחו למחר שפסול? חישב להניחו למחר נמי פסול; ואתא ר' אלעזר למימר: אף בזו ר' אליעזר פוסל וחכמים מכשירין. וסבר ר' יהודה: להניח מדמו למחר דברי הכל פסול? והתניא, אמר רבי: כשהלכתי למצות מדותי אצל ר' אלעזר בן שמוע, ואמרי לה: למצות מדותיו של ר' אלעזר בן שמוע, מצאתי יוסף הבבלי יושב לפניו, והיה חביב לו ביותר עד לאחת, אמר לו: רבי, השוחט את הזבח להניח מדמו למחר, מהו? אמר לו: כשר; ערבית, אמר לו: כשר; שחרית, אמר לו: כשר; צהרים, אמר לו: כשר; מנחה, אמר לו: כשר, אלא שר' אליעזר פוסל, צהבו פניו של יוסף הבבלי; אמר לו: יוסף, כמדומה אני שלא כיווננו שמועתינו עד עתה, אמר לו: רבי, הן, אלא שר' יהודה פסול שנה לי, וחזרתי על כל תלמידיו ובקשתי לי חבר ולא מצאתי, עכשיו ששנית לי פסול החזרת לי אבידתי; זלגו עיניו דמעות של רבי אלעזר בן שמוע, אמר: אשריכם תלמידי חכמים שדברי תורה חביבין עליכם ביותר, קרא עליו המקרא הזה: מה אהבתי תורתך כל היום היא שיחתי וגו', הא מפני שר' יהודה בנו של ר' אלעאי ורבי אלעאי תלמידו של ר' אליעזר לפיכך שנה לך משנת רבי אליעזר; ואי סלקא דעתך דברי הכל פסול אתנייה, מאי החזרת לי אבידתי? איהו פלוגתא קאמר ליה! אלא מאי? כשר, ור' אליעזר פסול פוסל אתנייה, אי הכי, מאי הא מפני (פלוגתא)? +מסורת הש"ס: הא+ אנן נמי פלוגתא קא מתנינן! אלא, לעולם דברי הכל פסול אתנייה, ומאי החזרת לי אבידתי? דהדר ליה מיהא שום פסלות בעולם. מאת: [email protected]
  • כללי הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 04/08/2022 22:59 בס"ד בעקבות פניות שקיבלתי, אני מסביר שוב - אין לי אפשרות לעקוב אחרי כל ההודעות. כל מי שהקבוצה חשובה לו, מתבקש ליצור איתי קשר כשהוא רואה משהו שלדעתו אינו תקין, ויהיה לו חלק בזיכוי הרבים הגדול שיש כאן.
  • כללי הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/07/2022 08:05 בס"ד תזכורת, כמידי ר"ח, כללי הקבוצה. והפעם בל"נ בקיצור. הכללים נכתבו ע"פ בקשות חוזרות ונשנות של רוב חברי הקבוצה שליט"א. מבקשים מכל אחד להיות הוגן כלפי שמיא, וכל זמן שהוא חבר פה, לכבד את דעתם של רוב הציבור החשוב. [כאמור כבר, מי שלא מוצא חן בעיניו, יש היום כו"כ דרכים נוספות ליצירת קשר עם עורכים תורניים]. כל ההודעות יהיו רק כאלו המסייעות לעבודה בעריכה תורנית. יש להתנסח כמו בתוך בית המדרש, על כל המשתמע מכך. כולל כמובן הל' לשוה"ר, וכל מצוות בין אדם לחבירו. ובכלל, שפה של אברכי כולל. נכלל בזה גם, שלא להביא ציטוטים וכדו' ממקורות שאין רוח חכמים נוחה מהם. אפשר לכתוב: יש תח"י.. המעוניין יפנה באישי. הנקודה היא לזכור שאנחנו לא 'באינטרנט', אנחנו בבית המדרש, באמצע ללמוד. מי שמקבל כאן תועלת רצינית שלדעתו שווה ממון, מתבקש להשתתף בהוצאות באופן חד פעמי בסך 55 ש"ח. פרטי החשבון להעברה נכתבו כבר בעבר. היות והקבוצה גדלה והולכת, נא לחשוב לפני כל הודעה, שיקראו אותה למעלה מ 250 איש... ונא להתבונן אם תהיה ממנה תועלת לכולם, ואם אפשר לקצר. אשמח ואודה מאוד לכל הערה וביקורת. באישי. כל הודעה נקראת בתשומת לב. גם אם התגובה קצרה, או שלא ראיתי לנכון להגיב משום מה. [אם אני כבר כותב לכולם בנושא הקבוצה, אז ברשותכם עוד משפט: גם כשאני כבר עונה, הרבה פעמים זה בקיצור. ככה האופי שלי [עצם כתיבת הודעה, וכ"ש ניסוחה, לוקחת ממני הרבה כח]. לפעמים אני מתכתב עם תלמידי חכמים חשובים מאוד, ואיני יודע או איני זוכר לכתוב בכבוד הראוי. מבקש בזאת ברבים מחילה מכבוד התורה. ובכלל, מכל מי שמצא / מוצא / ימצא עצמו, נפגע, ממשהו שכתבתי / לא כתבתי]. אגב, תזכורת: יש כמה 'קבצי דוקס' שהתחילו להשקיע בהם, ולענ"ד יכול להיות מהם תועלת גדולה לרבים. אפשר לערוך/למחוק חופשי, גם את מה שכתבתי אני.. בכל הנוגע לניהול הטכני של הקבוצה [כמו הוספת חברים חדשים וכדו'], נא לפנות ל [email protected] הצלחה וס"ד