דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מחפש תרגום עה"פ אם לא תדעי לך היפה בנשים וגו', עם פירוש על התרגום, אשמח מאד אם מאן דהוא ישלח לי. ברכת חג שמחט

2022
4 3 0 1
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 18/08/2022 11:54 על ידי שניכם, מן הא ומן הא תרווח שמעתתא
  • תסלחו לי על הבורות [עכ"פ אלה שמכירים אותי..]

2022
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 16/09/2022 15:21 עי' גם אדרת אליהו בפרשת כי תשא, ומשה יקח את האהל כו' זה היה תיכף אחר המעשה וכדברי פרקי דר"א שהיה מ' יום אמצעי' במחנה וכן בתנא דבי אליהו חלק ב' פ"ד מ' יום האמצעים נטל משה כו' ושם מבואר מ' יום האחרונים שעלה משה שנייה להר סיני כו'. וכן מוכיחין פשטי המקראות. ודלא כרמב"ן והרא"ש שתמהו על פרקי ר"א. ומ"ש בפ' עקב ואתנפל לפני ה' כראשונים ארבעים יום כו' לחם כו' זו היתה במ' יום האחרונים ומ"ש כאן ויאמר משה כו' ראה אתה כו'. הכל היה אחר עלותו להר וביה"כ נתרצה לו ויעבור על פניו והבטיח לו כל ההבטחות. ומ' יום הראשונים למד פי' המשכן והבגדים עד וינפש. אבל במ' יום האחרונים לא עשה אלא התנפל עליהם וע"כ ניתקן אלו המ' יום לתחנונים וביה"כ נתרצה השי"ת להם. והנה כתיב ואיש לא יעלה עמך כו' גם הצאן כו' מכלל שהיה רשות להם ע"כ שלא היה שכינה בהר. וכן כתיב וירד ה' בענן שלא היה מקודם אלא באהלו של משה כמ"ש והיה כבא משה האהלה כו' וכן כתיב בסוף הפרשה ויהי שם עם כו' על אלו המ' יום בלבד ויותר נ"ל שטעות בסדר עולם ואין לזוז מדברי פר"א: קל רחום וחנון שבידו הסליחות והרחמים וכ"ז היה במ' יום האחרוני' וזהו התפלות שעש' כל המ' יו' האלו להשיב שכינתו בתוכנו. כראשוני' שא"ל מעש' המשכן בשביל ושכנתי בתוכם והפסידו ועתה לא שב אחור עד שהשכין השכינה ואמר פ' ויאמר ראה אתה כו' קודם פסל לך שאין מוקדם ומאוחר ולסמוך לפסוק לא אעלה בקרבך ולומר שחזר ונתרצה כמקדם ואח"כ אמר שירד בענן ויעבור על פניו: מאת: On Fri, Sep 16, 2022, 1:47 PM יוסף מיכאל יוסקוביץ
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 24/10/2022 09:24
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 25/10/2022 11:42 יש לי, אבל אני לא יודע כיצד להוריד ספרים שלמים מאוצה"ח, וודאי שלא מספרי עוז והדר. הם חסמו את האפשרות להוריד או להדפיס. אם מישהו ידע להסביר לי, אעלה בשמחה. ב-יום שלישי, 25 באוקטובר 2022 בשעה 10:49:19 UTC+3, 7623987 כתב/ה:
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 30/10/2022 18:44
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 11/11/2022 10:32
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 23/11/2022 00:00 למי שניסה להוריד ולא הצליח. קישור זה פתוח.
  • אשמח מאד אם משהו יוכל לפענח מה התכוון המחבר

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 15/12/2022 12:55 עוד ראינו בגרזצ"ל בר"ש בב"מ, דדחיא בגוונא דכוונה שהספק הוי רק בין שניהם, דכיוון שבמציאות יש צד לכל בי"ד, א"כ אמרינן יחלוקני דוודאי הווי של אחד מהם, אבל כאשר הספק מגיע מטענותיהם א"כ מי יימר דהחלוקה נכונה דיכל להיות דהוי של בן אדם אחר, דאי יבוא אדם שלישי ויטען שפר נסתפק גו, ולפי זה מבאר בדעת נוס'.

2

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים