דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

הקו הכללי של הקבוצה. אבקש מכל אחד שיתבונן בהודעה זו.

2022
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 25/10/2022 09:59

בס"ד
    שלום וברכה

אני רוצה לענות פה בעז"ה גם להודעות אישיות שקיבלתי.
    עקב חשיבות הדברים אני עושה זאת בהודעה חדשה לגמרי.
    הקבוצה לא נולדה אתמול.
    מניסיון העבר, ואחרי ששאלו שוב שוב את החברים פה בקבוצה, ואחרי שניסו כמה
    אפשרויות אחרות,
    הוברר,
    שכדי שהקבוצה תמשיך בעז"ה להיות יעילה ומדהימה כמו שהיא ב"ה כיום
    [וזה הולך ומתקדם, שימו לב כמה זמן לוקח מאז שאחד שואל שאלה ועד שיש לו תשובה
    מדוייקת],
    צריך שיהיה אחד שמחליט על הקו של הקבוצה.
    תמיד יהיה מי שיסבור שהקו הוא נוקשה מידי, ותמיד יהיה מי שיסבור שהקו הוא
    פשרני מידי.

אנא תנו דעתכם למשפט האחרון, והתבוננו בו.
    [יש פה ניסיון להקים בית מדרש אחד, שילמדו פה יחד כו"כ גוונים של יהודים].

אחדד את הדברים -
    כדי שהקבוצה תמשיך להיות יעילה ותועלתית,
    צריך שכל החברים פה [עם כל הכבוד] יצייתו למה שאני מבקש.
    [זה כמו בית כנסת, שאם לא יצייתו כל המתפללים לגבאי, זה פשוט יתפרק. זה לא
    אומר שהגבאי מבין יותר, או חכם יותר, או משהו כזה].

נקודה נוספת.
    אין לי אפשרות להקדיש לקבוצה כ"כ הרבה שעות.
    לכן אין כ"כ מה לנסות לשכנע אותי לשנות את דעותי האישיות.
    חשוב לי להדגיש -
    אני שמח שכותבים לי ביקורת.
    הביקורות הבונות שקיבלתי בעבר הצילו את הקבוצה, כפשוטו.
    ובהזדמנות זו שוב תודה עצומה לאלו שהעדיפו את טובת הקבוצה על פני אי הנעימות
    האישית שלהם, וטרחו והקדישו מזמנם לכתוב ולהסביר לי [באופן המתקבל ! בכבוד
    ובנחת !!] במה אני טועה, לדעתם, ולמה.
    אבל לא שייך להגיב לכל הודעה באריכות, ולהמשיך דיונים עוד ועוד.
    כל אחד יכול לסבור מה שהוא רוצה [ע"פ הוראת רבו],
    כאן צריך שיהיה קו אחיד.

מקווה שהדברים הובנו.

הקו הכללי הוא,
    שהקבוצה אמורה להתאים ליהודי ירא שמים, פשוט ותם [במובן החיובי של הדברים,
    ליתר הרחבה יעויין בסה"ק סיפו"מ למוהר"נ מברסלב זיע"א מעשה ט', ואכהמ"ל],
    יהודי שמתייחס בחרדת קודש לכל מנהג שנוהגים בעם ישראל [גם אם כבר נכתבו עליו
    מחקרים שונים..],
    יהודי שרוחש בוז, ולעג, וסלידה, לכאלו שרואים עצמם חכמים יותר מגדו"י שבדורנו
    ושבדורות הקודמים [גם אם יש לאותם "חכמים" תואר פרופסור או מה שיהיה],
    יהודי ששונא מחקרים 'מדעיים' שמטרתם להחליש את ציבור יראי ה' שמעוניינים
    להמשיך את הדרך בה הלכו אבותינו, בתמימות,
    יהודים שלא רואים את העריכה התורנית כערך בפ"ע, אלא רק ככלי לפרנסה.
    יהודים שקובעים עיתים לתורה [כפשוטו, בבית מדרש מול ספרים קדושים] בנפרד
    מעבודת העריכה.
    יהודי שמרגיש כבוד והערצה לאברך "פשוט" שיושב ולומד תורה [גם אם הוא לומד
    מהספרים הישנים, עם הטעויות].
    שיודע וזוכר תמיד, שיהודי שיושב ואומר תהלים בלי להבין מה הוא אומר, מקרב את
    הגאולה הרבה יותר מאשר 'פרופסור' או מלומד, ולכן הוא חשוב פי אלף יותר ממנו.
    שמשתדל 'לזכור תמיד לפני מי אתה עמל ולבלי להסיח דעתו מזה' [כלשון קדשו של
    החזו"א זיע"א].

מקווה שהסברתי את עצמי קצת.

• איך מוציאים דף אחד או שתים מקובץ PDF של כמה דפים?

2022
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    2 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 28/09/2022 20:24 חידוש גדול!
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 01/09/2022 20:18
  • תקנות הקבוצה

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 19/10/2022 06:38 בס"ד לרגל תחילת זמן חורף בשעטו"מ בס"ד, בקצרה, עיקרי הדברים: הקבוצה היא בית מדרש חרדי, של אברכים חרדיים, יראי שמים, לכל דבר. על כל המשתמע מכך. כל ענייני השקפה, קנאות, וכו' - אנא, לא פה. הוכח כמ"פ שזה מפריע לרבים. יודגש, שהכוונה לשני הכיוונים. גם בבקשה להשתדל לא להזכיר דברים ושמות רבנים מהצד המתון יותר, וגם בבקשה לא לכתוב פה מחאות כו'. תמיד אפשר לכתוב מייל אישי. מניסיון העבר הרבה פעמים, לתועלת הקבוצה, חשוב מאוד, שכל אחד [חשוב כמה שיהיה, אחר בקשת המחילה מהת"ח החשובים מאוד שליט"א, החברים פה, שעפר אני תחת כפות רגליהם], ישתדל לציית לכללים, ובכלל - לבקשות שלי, כגבאי הקבוצה. תמיד אפשר לכתוב לי באישי, ובל"נ [ובלי להתחייב] אשתדל להגיב לכל הודעה. כל מה שנוגע לעריכה תורנית אפשר לכתוב פה, א"צ לשאול אותי. מה שלא נוגע לעריכה, אין מקומו כאן, יהיה חשוב וקדוש ככל שיהיה. אפי' לא דברי תורה. בשונה מבעבר - כל שאלה לגבי הקבוצה, גם בהצד הטכני, אני הכתובת, בעז"ה. תגובות להנ"ל בבקשה רק באישי. אפשר להרגיש בנוח לשאול בקבוצה כל שאלה, שום דבר הוא לא 'פשוט מדי' מכדי לשאול.. בברכת הדיוט - הצלחה וס"ד שמואל בלויא בהזדמנות זו, יישר כח גדול מאוד להת"ח החשובים [החפצים בעילום שמם] שהקדישו הרבה מאוד מזמנם היקר עבור הקבוצה. כל החסד העצום שמתחולל כאן ב"ה, הוא בזכותכם. וייש"כ גדול מאוד להת"ח החברים פה שמקדישים כ"כ הרבה מזמנם היקר להשיב בסבר פנים יפות להשואלים, הן שאלות טכניות, הן במ"מ, כו'. מי אני שאומר זאת, אבל אשרי חלקכם. אגב למי שלא יודע, יש, בנפרד מהקבוצה, רשימת תפוצה אישית שלי, שם מתפרסמות מפעם לפעם [לא יותר מאחת לשבוע] הודעות שביקשו לפרסם בענין עריכה תורנית. יש שם יותר חברים מאשר בקבוצה. אפשר כמובן להיות חבר רק בקבוצה, או רק ברשימת התפוצה, או בשניהם. [שוב אזכיר, שאני משתדל בל"נ למעט בזמן בו המייל פעיל, אז אנא לקבל בהבנה איחור בתגובה, או תגובה קצרה, או אי מענה בכלל - אם לא ראיתי שיהיה תועלת מהמשך הדיון. כשם שתדינוני לכף זכות כך ידינכם השי"ת לדון לכף זכות, ותזכו לדון את עצמכם ואת כל בנ"י לכף זכות. עי' סה"ק ליקו"מ תורה רפ"ב].
  • הקו הכללי של הקבוצה. אבקש מכל אחד שיתבונן בהודעה זו.

2022
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 25/10/2022 19:36 לא ארצה להלאות בריבוי דברים אבל אודה במשפט אחד אני ב"ה לא מחובר לשום קבוצות עורכים כלל ולא שום פורומים לקבוצה זו נכנסתי פעם אחת ויצאתי, ואח"כ שוב נכנסתי תחת שם אחר ברור שרק עם הנהגה קשוחה ואיתנה אפשר להנות מהקבוצה ורק כך ישאר הקבוצה על מטרתה בלי סטיות במידי ויהיו כאלו שלא ירצו לקבל התנאים ויפתחו קבוצה חדשה ח"ו בסודם אל תבוא נפשי רק על יראת שמים כמוכם - למרות שאיני יודע זהותכם - עורך כבר יכול להכיר בין השורות מהו מהות כותבם - אפשר לסמוך חזקו ואמצו אל תראו ואל תערצו חילכם לאורייתא אשמח לההנות אותכך בריאת דבריי ואינך זקוק לטרוח להשיב חזרה
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    6
    תאריך ההודעה המקורית: 16/11/2022 13:57 שלום וברכה לאסיפת העורכים הנכבדים, תלמידי החכמים החשובים דהכא שליט"א. אני מחפש עורך או שנים, מבין אנגלית (העבודה עצמה היא בעברית), לעבודה מיידית על קטלוג שיעורים. מדובר בשיעורים שנאמרו באחת הישיבות הגדולות בארה"ב, מאחד מגדולי ראשי הישיבות זכר צדיק לברכה, שהשאיר אחריו ברכה של אלפי שיעורים מוקלטים בכל מקצועות התורה. מהם שיעורים בעיון על מסכתות הש"ס שנלמדים בישיבות, שיעורים בהלכה, באגדה, בהשקפה ובמוסר. לאור הרצון להנגיש את אלפי השיעורים לציבור, אנו יוצרים כעת בעז"ה קטלוג שיאגד בתוכו את אלפי השיעורים, וכך יוכלו הלומדים להגיע לנושא שליבם חפץ. אין המדובר כעת בעבודת עריכה של כתיבת השיעורים, אלא של כתיבת קטלוג - האזנה למספר דקות מכל שיעור, וכתיבת 'ערך' - נושא השיעור, תאריך (אם יש), וערכים נוספים לפי הענין. תשלום נאה לפי שיעורים (4 שיעורים בשעה) עבודה נעימה וטובה, עבודה לטווח ארוך (יש הרבה שיעורים במאגר). המעוניינים, מביני אנגלית כאמור, שיכולים לעבוד כמות שעות חודשיות, מוזמנים ליצור אתי קשר. בברכת התורה
  • עזרה בוורד הערות שוליים בפריסה של טור אחד

2022
    1
    2
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ת
    תאריך ההודעה המקורית: 29/11/2022 11:39 אני מצרף תמונה להמחשה שימו לב תמונה מס 1 הערה 1 - זאת הבעיה תמונה מס' 2 כך אני רוצה שזה יראה ב-יום שלישי, 29 בנובמבר 2022 בשעה 11:34:59 UTC+2, מכון תורת המהריל צירלסון כתב/ה: קבצים מצורפים: 1.jpg 2.jpg
  • עזרה בוורד הערות שוליים בפריסה של טור אחד

2022
    1
    2
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ת
    תאריך ההודעה המקורית: 29/11/2022 11:36 אני מוסיף תמונה לדוגמה תמונה מס 1 שימו לב להערה מס' 1 - ושמיו לב תמונה מס' 2 כך אני מעוניין שזה יראה... ב-יום שלישי, 29 בנובמבר 2022 בשעה 11:34:59 UTC+2, מכון תורת המהריל צירלסון כתב/ה: קבצים מצורפים: 1.png 2.png
  • [2]: עזרה בוורד הערות שוליים בפריסה של טור אחד

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 29/11/2022 12:18 ------ Original Message ------ מאת: From "מעשה הכתב" מאת: To "מכון תורת המהריל צירלסון" מאת: Cc "עריכה תורנית" Date ה' כסלו תשפ"ג 11:40:30 Subject Re: [עריכה תורנית] עזרה בוורד הערות שוליים בפריסה של טור אחד קבצים מצורפים: 20221129_121759.MP4

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים