דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חיפוש זהות.

2023
8 6 0 1
  • חיפוש ספר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 04/01/2023 20:36 לחו"ר הקבוצה שיח' דרוש לי הספר 'יד דוד' על מסכת ב"ב, ייש"כ מראש לכל המסייעים
  • חיפוש מקור

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 14/03/2023 20:23 לשון חכמים ’שלא יכבה/ תכבה נרו’ הוא לשון מושאל מלשון הכתוב בדברי הימים שאמרו אנשי דוד ’לא תכבה את נר ישראל’ דהיינו שדוד הוא נרם של ישראל, ועליו לשמור על נפשו שהוא נרם. עצם השבועה שנשבע ה’ לדוד שמלכותו לא תפסוק מפורסמת בכל הנביאים, כגון בספר שמואל ב’ פרק ז’ ובמקבילה בספר דברי הימים, ולשון שבועה מפורש יותר בספר תהילים סימן פט פסוק לו, כמובא בהודעה הקודמת. הנראה לעניות דעתי כתבתי. מאת: [email protected] קבצים מצורפים: ריז הלוי עהת - שלא יכבה נרו בברכת ההפטרה.pdf
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/03/2023 23:44 הנני מחפש מקור לדברי האוה"ח הק' בפרשת חקת וזלה"ק: "אמרו ז"ל במעשה אליהו ז"ל כי בהגיעו לגלגל חמה שם נפשט מגופו והניח אותו בגלגל חמה וכשהוא יורד למטה לובשו ויורד בו". ראיתי שמציינים לזוה"ק פר' ויגש דף ר"ט ע"א, אמנם אני לא מצאתי' שם, אולי א' יוכל להחכימני בדבר זה ? ייש"כ גדול מראש.
  • חיפוש מאמר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 23/10/2023 19:19 יהיה לי לתועלת רב לצורך עריכת ספר אם חד דמן חבריא קדישא הדין יכול להמציא לי מראה מקום או מאמר מוכן בטעם וענין וסוד ופשט ורמז ודרוש וכו' וכו' על המנהג של אמירת ברכי נפשי וט"ו שיר המעלות בשבתות החורף לאחר מנחה יותר על פי חסידות וכו' נ. ב. את המאמר בבית אהרן וישראל קובץ קמד ראיתי כבר, אבל זה עפ"י מנהגי וטעמי הראשונים וכדו'. ייש"כ מראש לכל המשיבים
  • מי הוא זה ואיזהו - חיפוש זהות

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2023 20:43 מיו"ח משפחת פרלמן מלונדון       From: אברהם לייב ווילחוביצער [[email protected]] Sent: Tuesday, December 26, 2023 12:15 PM To: יהושע העשיל וינגרטן [[email protected]] Cc: שאלות בעניני עריכה [[email protected]] Subject: Re: [הבית לעורך התורני] מי הוא זה ואיזהו - חיפוש זהות   יש נכדים אבל לא ידוע בדיוק השלשלת ספר לא ידעתי   <[email protected] [[email protected]]>:
  • חיפוש מקור

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    I
    תאריך ההודעה המקורית: 30/12/2023 21:57 תודה רבה
  • חיפוש מקור

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 21/11/2023 13:25 בענין זה ידוע הסיפור שהרה"ק רבי אלעזר רישא כשהי' אברך שנה ראשונה בצל זקנו בעל הדברי חיים קודם סוכות בחר לעצמו אתרוג והרה"ק הד"ח הקפיד ע"כ, ושלח ר"א את בני הרה"ק מצאנז להצטדק בשמו, ולא קיבלם, ע"כ הלך בעצמו וסבב הרה"ק פניו ממנו, אז אמר "רבי, איך וועל שוין גוט זיין", חיבק אותו הד"ח ואמר "איך וועל שוין אויך גוט זיין". כן סיפר הרה"ק ר"י מפשעווארסק מובא בי"ג אורות ועוד.
  • חיפוש מקור

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 11/07/2023 23:42 תודה כבר עיינתי בכל הנ"ל.

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים