דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

למשתמשי היברו בוקס - למקרה שיועיל לכם

2023
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 11/06/2023 15:35

להלן ציטוט מאתר תחומים

סקריפט שאין שבוע שאני לא משתמש בו, ואני חושב שיש בו תועלת גדולה למי
    שמשתמש במאגר החינמי של היברובוקס:

למאגר הנ"ל יש שני אתרים: האתר הרגיל והישן – hebrewbooks.org, ואתר הבטא –
    beta.hebrewbooks.org. מספרו של כל ספר (הכלול בתוך ה-URL) זהה בשני
    האתרים. באתר הישן הקריאה קשה ומסורבלת; באתר הבטא היא נוחה עם אפשרויות רבות
    (כמו העתקת טקסט, חיפוש, סימניות ועוד)

לשם פתרון הבעיה, הסקריפט עובר בלחיצת כפתור מדף ספר או מעמוד באתר הישן אל
    אתר הבטא, ולהיפך.

לשם שימוש בסקריפט, יש ליצור סימניה בדפדפן, ולהזין בה – במקום כתובת
    אינטרנטית – את הקוד הבא (אפשר פשוט לבחור את הטקסט ולגרור אותו לבין
    הסימניות):

javascript:
    tex=location.href;

if (tex.includes("hebrewbooks")){

if (tex.includes("beta"))

{tex2=tex. replace('beta.', '').

replace('reader/reader.aspx?sfid',
    'pdfpager.aspx?req'). replace('#p', '&pgnum').
    replace('&fitMode=fitwidth&hlts=&ocr=', ''); }
    else
    {tex2=tex.replace('www.', ''). replace('hebrewbooks',
    'beta.hebrewbooks'). replace('pdfpager.aspx?req',
    'reader/reader.aspx?sfid'). replace('&pgnum', '#p')}

location=(tex2) }
    else {alert ('הסקריפט מיועד לאתר היברובוקס')}

זהו. כשנמצאים באתר הישן, לוחצים על הסימניה הנ"ל ומועברים מיידית לאתר
    החדש.

קרדיט ליוצר: ה"ה [[משתמש:איסתרק]]
    https://www.hamichlol.org.il/משתמש:איסתרק/סקריפטים
    מאתר
    המכלול.

ניסוח שלי לקוד הזה, הקרדיט לכותב המקורי.

javascript:let currLoc = location.href;
    if (!currLoc.includes("hebrewbooks"))
    alert('הסקריפט מיועד לאתר היברובוקס');else {
    location = (currLoc.includes("beta")) ?
    currLoc.replace('beta.', '')
    .replace('reader/reader.aspx?sfid', 'pdfpager.aspx?req')
    .replace('#p', '&pgnum')
    .replace('&fitMode=fitwidth&hlts=&ocr=', '') :
    currLoc.replace(/(www.)?hebrewbooks/, 'beta.hebrewbooks')
    .replace('pdfpager.aspx?req', 'reader/reader.aspx?sfid')
    .replace('&pgnum', '#p');
    }

קוד אחר לגמרי (אובססיה תחרותית)

javascript:
    if (!location.host.endsWith("hebrewbooks.org"))
    alert('הסקריפט מיועד לאתר היברובוקס');else
    location = (location.host.startsWith("beta")) ?
    location.href.replace(/beta.hebrewbooks.org/reader/reader.aspx?sfid=(\d+)#p=(\d+)./,
    'hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=$1&pgnum=$2') :
    location.href.replace(/hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=(\d+)&pgnum=(\d+).
    /,
    'beta.hebrewbooks.org/reader/reader.aspx?sfid=$1#p=$2');

@dovid https://tchumim.com/uid/1

אם אינני טועה, הקוד האחרון, הוא המהיר ביותר, אחריו הקוד של התיקון שלך.

@פלורידה https://tchumim.com/uid/3501 כתב בשיתוף | סקריפט החלפות
    להיברובוקס https://tchumim.com/post/154056:

@dovid https://tchumim.com/uid/1

אם אינני טועה, הקוד האחרון, הוא המהיר ביותר, אחריו הקוד של התיקון שלך.

גם אני חוויתי כך.

מבחינת הקוד אין היגיון שיהיה שום הבדל בין כל הדרכים שהיו פה,
    אבל מה שעולה בדעתי שאולי כרום בודק את הקוד (ששמים בכתובת) לפני הפעלתו
    למנוע בעיות אבטחה, ולכן אולי קוד קצר זה יותר מהר.

קבצים מצורפים:

• 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/02/2023 13:47 From: [email protected] [email protected] On Behalf Of נחום אהרן נשר Sent: Sunday, February 5, 2023 1:40 PM מאת: To: עריכה תורנית Subject: [עריכה תורנית] ספר משנת טהרות - פרה (הוצאה חדשה לא מה שיש באיברו בוקס), אם משהו יוכל לשלוח לי, יישר כח! -- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'עריכה תורנית' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל mailto:[email protected] [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAG6tEJz-M82iFS2aMO4o-qGDQ6Q9Mdr7YyQ80Go7%2BonEuhekRg%40mail.gmail.com https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAG6tEJz-M82iFS2aMO4o-qGDQ6Q9Mdr7YyQ80Go7%2BonEuhekRg%40mail.gmail.com?utm_medium=email&utm_source=footer . קבצים מצורפים: משנת טהרות פרה.pdf
  • בעניין מאגר היברו בוקס

2023
    14
    0 הצבעות
    14 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 23/02/2023 00:09 יש לי מנוי בתשלום, ולעת עתה יש לי 400 ג'יגה פנויים שאוכל לנדב לנושא, אם מישהו מוכן להעלות את הקבצים (יתכן שבעתיד אצטרך אותם, אך לפחות לבנתיים). צריך אינטרנט מהיר, וכדאי שיבוצע באמצעות גוגל דרייב דסקטופ.
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 26/02/2023 10:14 מה שאני מכיר קצת יותר מ400 ג"ב
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 05/03/2023 20:41 לתוכנה פיינרידר יש זיהוי ocr לא רע בכלל ואף ניתן להגדיר שתפענח בהתאם לגופנים מסויימים ואף לאמן אותה (הפונקציה קיימת אך לא ניסיתי אותה מעודי). דבר נוסף מעניין, יש בה אפשרות שכל המקומות שהתוכנה זיהתה שהפיענוח מוטל בספק ייצבע בתכלת. יש להוסיף, שלרחמים יעקובוב ישנה תוכנת זיהוי ocr שמבוססת על אימון ולדבריו מדובר בפענוח מדוייק בתכלית. (טעויות בודדות על פני עשרות עמודים. אך שם השלב המקדים לפענוח עשוי לקחת זמן רב. מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 03/04/2023 01:20 באתר של היברו בוקס קופצת ההודעה הבאה: עזור לנו לשפר את האתר שלנו מהדורת רייזמן "היברו בוקס" מתעדכן ומשתדרג, עם תכונות ופונקציות חדשות! נשמח לעזרה עם רעיונות והצעות שתוכלו לתת לנו. הפידבק שלכם חשוב לנו! לפרטים ועדכונים: IL: (02) 376-3437 <023763437> US: (929) 259-6929 <+19292596929> [email protected] לאחר שנים של קפאון, מסתבר שיש תזוזה ומעונינים לשפר. זו ההזדמנות של כל מי שרוצה להשפיע. עם זאת, מתוך קצת היכרות יש כמה נקודות לקחת בחשבון: א. הם אומרים שהם יקשיבו לכל רעיון בתשומת לב. יכול להיות מתסכל לתת משוב ולא לקבל משוב חוזר, אז צריך לקחת בחשבון מראש. ב. מסתבר שכדאי כל נקודה לכתוב או להשאיר הודעה נפרדת כדי שישימו לב אליה. ג. לכתוב או לומר בלשון פשוטה וברורה.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 17/04/2023 01:30 כהמשך לדברים שכתבתי למטה, מתקבלות במערכת היברו בוקס בקשות רבות בנושאים מגוונים. סביר להניח שישקיעו כוחות לפי מספר הפניות [או כפי הבנת המנהלים]. אם יותר אנשים ברחבי העולם יבקשו שיעשו אפליקציה לסמרטפון רח"ל, מאשר בני תורה שיבקשו דיסק למחשב, סביר להניח שישקיעו שם את הכוחות. לכן ראוי ורצוי שכל מי שחשוב לו שיהיה לו דיסק - שיבקש! עכשיו הזמן להשפיע בזה! אני לא יודע בוודאות שהבקשות תתקבלנה, אך בהחלט קיים סיכוי טוב. ---------- Forwarded message --------- מאת: From: Machon Pninim Date: Sun, Apr 16, 2023 at 3:55 PM Subject: Fwd: בשורה משמחת לכל חובבי ספרים - היברו בוקס מבקשת רעיונות איך לשפר את האתר מאת: To: עריכה תורנית לפני החג שלחתי את ההודעה למטה בענין היברו בוקס שמבקשים משוב כדי לשדרג את השירות שלהם. זו ההזדמנות לכל מי שמעוניין שיוציאו שוב דיסק להשמיע את קולם. לפני כעשר שנים, אולי יותר, הוציאו דיסק קשיח עם עשרות אלפי ספרים וחיפוש ונמכר ב120 דולר. מטרתם לשם הפצת תורה בלבד ללא רווחים. הנפקת הדיסק היתה כרוכה בטירחה רבה וכאב ראש גדול מצידם. כדי שיואילו לעשות זאת שוב, צריך שיישמע קולם של אלו שרוצים להשתמש במאגר בדיסק ולא רק באינטרנט. באופן טבעי המשתמשים במאגר און-ליין תופסים נוכחות גדולה יותר, משום שהשימוש שלהם נרשם ומורגש במערכת היברו בוקס, ואילו מי שמשתמש בדיסק אין שום משוב ממנו. חשוב שידעו שיש אלפי אברכים שהדיסק יועיל/נחוץ להם. רק פניות של הציבור יביא את זה לידיעתם ולתודעתם. בשביל זה כדאי לכתוב: א. בקשה לדיסק מעודכן. ב. התועלת שתוכלו להפיק מכזה דבר [אני עורך תורני שנזקק להרבה ספרים/אני אברך שלומד גם בספרים נדירים וכדו'] ג. בקשות נוספות לשיפור כגון: סוגי ספרים ספיציפיים עם דוגמאות פרטניות, כלי חיפוש נוחים או משוכללים יותר, כלי עיון טובים יותר וכדו'. כמובן שכל זה רלוונטי גם למי שמשתמש באתר [שפתוח כמובן בנטפרי, בחדרי מחשבים, באוצרי ספרים ממוחשבים בבתי כנסת שונים] הפרטים לפניה אליהם לשיפור המאגר נמצאים בהמשך הודעה זו. ---------- Forwarded message --------- מאת: From: Machon Pninim Date: Mon, Apr 3, 2023 at 1:20 AM Subject: בשורה משמחת לכל חובבי ספרים - היברו בוקס מבקשת רעיונות איך לשפר את האתר מאת: To: עריכה תורנית באתר של היברו בוקס קופצת ההודעה הבאה: עזור לנו לשפר את האתר שלנו מהדורת רייזמן "היברו בוקס" מתעדכן ומשתדרג, עם תכונות ופונקציות חדשות! נשמח לעזרה עם רעיונות והצעות שתוכלו לתת לנו. הפידבק שלכם חשוב לנו! לפרטים ועדכונים: IL: (02) 376-3437 <023763437> US: (929) 259-6929 <+19292596929> [email protected] לאחר שנים של קפאון, מסתבר שיש תזוזה ומעונינים לשפר. זו ההזדמנות של כל מי שרוצה להשפיע. עם זאת, מתוך קצת היכרות יש כמה נקודות לקחת בחשבון: א. הם אומרים שהם יקשיבו לכל רעיון בתשומת לב. יכול להיות מתסכל לתת משוב ולא לקבל משוב חוזר, אז צריך לקחת בחשבון מראש. ב. מסתבר שכדאי כל נקודה לכתוב או להשאיר הודעה נפרדת כדי שישימו לב אליה. ג. לכתוב או לומר בלשון פשוטה וברורה.
  • מה יצא לכם מהקבוצות הפרטיות

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 11/07/2023 12:31 אשמח לדעת מה התועלת שיצא לחברי הקבוצות שהיו באשדוד ובבית שמש ואולי בעוד מקומות. בתודה מראש.
  • 0 הצבעות
    57 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2023 16:38 איך תוכיח מי השולח? אולי זה מישהו מאיראן? שכחת לומר שאותם בעלי חנויות קיבלו גם נזיפות על ההטרדה, וגם מאות לקוחות חדשים (מן הסתם). אני מתכוון לומר שלא בטוח שדרך המלחמה צריכה להיות על ידי דיווחים מזיקים, או יותר נכון לחלק זאת לשם רציני ואמיתי במייל - שלא יאה לעשות לו דיווח מזיק, לבין שם מומצא לצורך הדיוור שאין שום בעיה שתעשה מה שאתה רוצה. מאת: [email protected]

2

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים