דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

הסבר ומקור לדברי החינוך

2023
3 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 11/06/2023 22:12

החינוך מצוה תצב כתב וז"ל 'שאין האיסור בנוטע אילן אצל המזבח ממש כפשט הכתוב,
    אלא אף הנוטע בכל העזרה לוקה, שבכל העזרה נקרא אצל מזבח', וכ"כ הרמב"ם (סה"מ
    יג, ע"ז פ"ו ה"ט),
    ושאלתי היא - מהו ההסבר והמקור לדברי הרמב"ם והחינוך שבכל העזרה נקרא 'אצל
    המזבח' (עי"ש במנ"ח שדן מצד סוגיות הגמרא ש'אצל' הכוונה סמוך ממש), והאחרונים
    (מלבי"ם ועוד) כבר האריכו לדון האם 'אצל' הכוונה ממש סמוך או לאו דווקא, השאלה
    היא למה דווקא העזרה נקראת 'אצל המזבח'? ומהו המקור לכך?
    שמעתי כמה הסברים ובכל זאת לא ניחא דעתי בזה, אשמח לשמוע מה דעת הציבור.

• תאריך ההודעה המקורית: 11/06/2023 22:12

החינוך מצוה תצב כתב וז"ל 'שאין האיסור בנוטע אילן אצל המזבח ממש כפשט הכתוב,
    אלא אף הנוטע בכל העזרה לוקה, שבכל העזרה נקרא אצל מזבח', וכ"כ הרמב"ם (סה"מ
    יג, ע"ז פ"ו ה"ט),
    ושאלתי היא - מהו ההסבר והמקור לדברי הרמב"ם והחינוך שבכל העזרה נקרא 'אצל
    המזבח' (עי"ש במנ"ח שדן מצד סוגיות הגמרא ש'אצל' הכוונה סמוך ממש), והאחרונים
    (מלבי"ם ועוד) כבר האריכו לדון האם 'אצל' הכוונה ממש סמוך או לאו דווקא, השאלה
    היא למה דווקא העזרה נקראת 'אצל המזבח'? ומהו המקור לכך?
    שמעתי כמה הסברים ובכל זאת לא ניחא דעתי בזה, אשמח לשמוע מה דעת הציבור.

תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 00:03

לא עליהם תלונתך אלא על רבי אליעזר בן יעקב בתמיד כח ע"ב שאמר 'מנין שאין
    עושין אכסדראות בעזרה ת"ל וכו' אצל מזבח'.
    ולמה מקום סמוך למזבח אינו בגדר 'אצל'.
    אגב לפי הראב"ד בהלכות ע"ז גם עזרת נשים בכלל האיסור - טריטוריית 'אצל מזבח'.

מאת: [email protected]

• תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 00:03

לא עליהם תלונתך אלא על רבי אליעזר בן יעקב בתמיד כח ע"ב שאמר 'מנין שאין
    עושין אכסדראות בעזרה ת"ל וכו' אצל מזבח'.
    ולמה מקום סמוך למזבח אינו בגדר 'אצל'.
    אגב לפי הראב"ד בהלכות ע"ז גם עזרת נשים בכלל האיסור - טריטוריית 'אצל מזבח'.

מאת: [email protected]

תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 00:21

א. מה שהבאת ממסכת תמיד שם מדובר על עשיית אכסדראות, שלדעת החינוך והרמב"ם
    אינו אלא מדרבנן וקרא אסמכתא בעלמא היא כמבואר בכס"מ ועוד.
    ב. מה שהבאת מהראב"ד בפשטות זהו גם דעת החינוך והרמב"ם כמבואר במנחת חינוך
    ושאר אחרונים שהאיסור הוא בכל העזרה.
    ג. השאלה הייתה שמדברי החינוך והרמב"ם נראה שיש קשר לעזרה אם המושג מזבח, והרי
    הר הבית לדעתם אינו בכלל האיסור ודלא כשיטת ת"ק בספרי, אז למה דווקא העזרה
    נחשב אצל המזבח?

ב-יום שני, 12 ביוני 2023 בשעה 00:03:59 UTC+3, אלחנן סגרון כתב/ה:

• פענוח ר"ת ומקור ביעב"ץ

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 23/01/2023 21:04 בקטע המצורף מדברי היעב"ץ, הוא מצטט תוי"ט במס' אהלות פ"ט מ"ג, אולם אני לא יודע מה כוונתו בר"ת, אשמח אם יש מי שיוכל לפתור את העניין בתודה מראש ! [image: image.png]
  • שבוע טוב! מחפש מקור לדברי המהרש"א

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/01/2023 11:13 ברכות ו:
  • התנצלות, הסבר, ובקשה, לגבי בקשת מתנדב

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 31/03/2023 07:24 בס"ד ראשית אבקש סליחה ממי שכתב לי מייל ולא הגבתי שנית, לקח לי זמן להבין שצריך לעשות את העבודה בצורה אחרת ממה שחשבתי בהתחלה. אז כמה תיקונים - לא צריך ידע באקסל, לא צריך לדעת אנגלית, ולא צריך זמינות מיידית. רק סבלנות ודיוק. מי שחושב שיהיה לו כמה שעות עד פסח, אודה לו אם ייצור קשר. מבטיח להגיב לכל מייל. [לא במיידי..] שוב מתנצל על הבלאגן שהיה בקשר לזה
  • הסבר קצר לגבי לוח דע"ת - למצטרפים החדשים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/04/2023 06:58 בס"ד דע"ת זה ר"ת דרושים עורכים תורניים [ושוב תודה למי שהציע את השם המוצלח הזה. לא זוכר מי זה היה] בשונה מקבוצת הבית לעורך התורני, בה יכול כל אחד לכתוב הודעות ותגובות, [ע"פ כללי הקבוצה], בקבוצת לוח דע"ת רק אני יכול לכתוב, וזה כדי שהקבוצה תהיה שקטה כמה שאפשר. כדי להצטרף ללוח דע"ת לא צריך אישור שלי, פשוט כותבים ל: [email protected] כמובן מי שלא מסתדר עם משהו יכול לכתוב לי באישי, במייל חדש: [email protected] קבוצת לוח דע"ת היא רק להודעות של דרושים ושל חיפוש עבודה. בעיקר בעריכה תורנית [על כל ענפיה], וגם בעימוד. לפעמים יש גם הודעות אחרות, כמו ההודעה של סקר דעת הציבור לגבי תדירות ההודעות הרצויה מבחינתם, [או מה שאמור לעניין את כלל העורכים התורניים], אבל אני משתדל מאוד למעט בהודעות. אגב הסקר הנ"ל עדיין קיים, בקישור הזה: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSedimWwJ_NCXZhSB6bf5TMDRXLRrsYdnBI6__n7yHD43bbF_Q/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0 לצערי אין אפשרות להגיב לסקר הזה במייל אישי. עם כל הכבוד וההערכה הגדולה מאוד מאוד לגיבורי החיל שיש להם רק מייל. [בינתיים רוב רצו שיישאר כמו עכשיו, שאין הגבלה על התדירות. אבל כאמור כל קול קובע. בבחירות האלה מותר לכו"ע להשתתף..] קבוצת לוח דע"ת מונה בערך 600 חברים, בלעה"ר כ"י. פרסום ביקוש עבודה הוא חינם, ובעז"ה יהיה חינם תמיד, בל"נ. פרסום של דרושים הוא חינם עד ל"ג בעומר. אח"כ נראה מה הלאה. כדי לפרסם יש לכתוב לי נוסח מוכן, עם פרטים ליצירת קשר. נא שימו לב: אין הגהה על הנוסח. בנוסף, יש לכתוב לי מה רוצים שיהיה כתוב בשורת הנושא. לא מספיק המילים דרושים / ביקוש עבודה. אודה למי שיעביר ההודעה הזו הלאה, למי שנראה לו רלוונטי. היות וההודעה הזו נשלחת גם לכמה עוסקים בצ"צ באמונה שליט"א, אז משפט אחרון: אם תרצו תוכלו לארגן קבוצה של מתעניינים בתחום, ואשמח בל"נ לבוא, להסביר יותר מה זה 'עריכה תורנית', ולענות לשאלות. שמואל בלויא 0556782699
  • אחרי התקנה של אופיס ממשרד החינוך

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 06/07/2023 13:42 כל כמה שעות הוא מבקש שאני אכנס עוד הפעם למשרד החינוך עם השם משתמש והסיסמא. האם יש למישהו מבין חברי הפורום שיודע איך לפתור בעיה זו. אני לא ניסיתי אבל יכול להיות שאפשר להמשיך לעבוד כך אבל הוא הוא עושה לי כעין תמרור אזהרה לא להמשיך. תודה מראש.
  • היכן בדיוק פסיק והיכן נקודה. עם הסבר

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 25/10/2023 09:52 יש הרבה שיטות בפסיקים ולפי טעם הדור ורצון העורכים לפי השיטה הממעטת יש לכתוב ושלח וקבץ כל תלמידי ארץ ישראל. ועד ימיו לא היו מסכתות סדורות אלא כל תלמיד ששמע דבר מפי גדול הימנו גרסה, ונתן סימנים הלכה פלונית ופלונית שמעתי משם פלוני, וכשנתקבצו אמר כל אחד מה ששמע ונתנו לב לברר טעמי המחלוקת דברי מי ראוין לקיים.
  • מי יודע הסבר ? דחוף.

2023
    3
    1
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ל
    תאריך ההודעה המקורית: 28/11/2023 00:19 לא, הוא בתצוגת הדפסה ואעפ"י כן גם ההערות ארוכות מידי לצד שמאל [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 28.11.23, 00:19:16
  • אפשר בבקשה הסבר. נראה שחסר לי מידע כאן.

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/12/2023 15:01 תודה רבה. עזר מאוד. תודה גם למי שענה באישי. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 12.12.23, 15:00:27

2

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים