דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חיפוש מקור ברמב"ם

2023
5 4 0 1
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 06/03/2023 00:11 ידוע מספרי חסידות בענין לעצו באמצע לימודו להתבונן בתכלית הלימוד לדביקות ה' וכו'. אשמח לציון מקור לזה. בתודה רבה מראש
  • חיפוש מקור

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 02/01/2023 13:01 ראה סנהדרין קז ע"א אמר רב יהודה אמר רב אפילו בשעת חליו של דוד וכו' שנאמר יגעתי באנחתי וכו' עיי"ש ואפשר שע"ז כיוון המלבי"ם בדבריו 'כאשר קבלו חכמינו זכרונם לברכה' מאת: On Sun, 1 Jan 2023 at 20:06, אור מלא - קאסאן
  • חיפוש מקור - רמב"ם על חינוך תינוק עם סוכריות

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 10/05/2023 13:29 וראה מש"כ מרן הגרח"ק זצ"ל (לפי זכרוני - בספרו טעמא דקרא פ' וירא) שמקור דברי הרמב"ם (שהרי כל דבריו מדויקים בלשונו הזהב, ומקורם טהור כפי שציינם ברמב"ם פרנקל במקורות וציונים) מפסוק כי ידעתיו למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' [-בתחילה שלא לשמה, רק בכונה] למען הביא ה' על אברהם את אשר דיבר עליו. ודפח"ח.
  • חיפוש מקור במלבי"ם על התורה

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 25/11/2023 22:33 זאת מצאתי במלבי"ם: קע. כי אני ה' המעלה אתכם מא"מ. תחלה אמר כי אני ה' אלקיכם והתקדשתם וכו'. כי יש הערת השכל והערת התורה, ותחלה הזכיר אותם מצד הערת השכל, מצד שנפשכם חלק אלוה והוא אלקיהם יוצרם ובוראם וראוי שהנברא ישתדל להדמות לבוראו ולהתקדש כמוהו. כמו שהאבות קיימו התורה מצד הערת השכל. ופה הזהיר אותם מצד הערת התורה, שזה נעשה בעת יצ"מ שמאז נשתעבדו לו לעבדים והתחייבו לשמור מצותיו חקותיו ותורותיו. ויעד להם גמול ועונש, ועז"א כי אני ה' המעלה אתכם מא"מ. להיות לכם לאלקים בעל כרחם, מצד הערת התורה והעונשי', ועי"ז והייתם קדושים מצד ההכרח והמצוה: (מלבי"ם ויקרא פרשת שמיני)
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 11/09/2023 23:11 ראיתי שזה מובא בחלק א' עמוד קסט
  • חיפוש מקור

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 16/03/2023 00:53 סיפור מוזר. היה רבה של הש"ך, וחיבר את חידושי אנשי שם על הרי"ף. הסיפורים על הגרח"ק אומרים שהכיר כל ספר שהיה קיים בעולם! והיה חוסך כל הזמן כסף וקונה עוד ועוד ספרים. וכידוע היה קורא כל דבר אפשרי, כולל עלונים שהביאו לו (הכוונה שהציץ אם יש משהו מענין), וסיפר הגרב"מ אזרחי שישב איתו בבמה באיזה אירוע, ואמר לנכדו "תביא לי את הדף שיש שם בשולחן", והנכד הלך להביא וראה שזה הוראות הרכבה של הבמה... אמר לו הגרח"ק "חשבתי אולי יש שם חידוש בלימוד"... מאת: [email protected]
  • חיפוש מקור

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 04/12/2023 11:09 מרן הנתיבות שלום זי"ע התבטא כי ירד אור גדול של תשובה לעולם והחרדים צריכים אף הם להזדרז ולקבל ממנו. על משקל זה שייך להגיד בשאר הדברים.
  • חיפוש מקור

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/11/2023 16:40 תודה רבה. הבעיה היא הקשר בין זה לעזרא.

3

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים