דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

רמב"ם "ביאת מקדש" עוז והדר - כבר יצא לאור????

2023
15 8 0 1
  • סקר / עורכים של עוז והדר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 26/02/2023 21:34 הדבר תורם לניהול הקבוצה ! אם אתה עובד בעוז והדר באיזה מחלקה שתהיה אנא שלח לי מייל חוזר* עובד בעוז והדר* תשובתך תשמש אותי לתרומה רצינית לקבוצה בהצלחה ירוחם
  • בקשת ספר - ילקוט ביאורים עוז והדר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 15/03/2023 20:02 אשמח אם יוכל אחד מהחברים לשלוח לי את ילקוט ביאורים על מסכת קידושין נה ע"ב - נו ע"ב, וכן על מנחות פב ע"א. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 15.03.23, 20:01:07
  • בקשת ספר 'רמב"ם לעם' - בעילום שם

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 24/03/2023 01:39 בקשת ספר 'רמב"ם לעם' - בעילום שם אני זקוק לספר 'רמב"ם לעם' על הלכות מעשרות פרקים ט ו-י [יש את זה באוצר החכמה למי שיש חבילת מוסד הרב קוק]. תודה רבה גדולה מראש
  • ילקוט ביאורים עוז והדר - סנהדרין ב.

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    C
    תאריך ההודעה המקורית: 09/04/2023 04:37 בבקשה מי שיכול לשלוח עמוד הראשון של ילקוט ביאורים סנהדרין דף ב. רב תודות בברכת א גוט מועד.
  • האם יצא לאור רמב"ם עוז והדר הל' מאכלות אסורות ???

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 06/08/2023 18:47
  • מי שערך רמב"ם הל' ביאת מקדש - אשמח אם יצור עימי קשר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 30/11/2023 10:09
  • רמב"ם עוז והדר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 17:30 לפני תקופה היה כאן שרשור של מיילים על מי שעבד ברמב"ם עוז והדר אודה למי שיוכל לעשות לי העברה של שרשור זה תודה רבה
  • בקשר למחלוקת רמב"ם ורמב"ן

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 19:03 המחלוקת בין רמב"ם לרמב"ן ורש"י היא בכמה חלקים: א' לפי הרמב"ן אין ימי נדה מתחילים עד שהיא לא רואה בפועל זאת אומרת שיכול להיות שימי זיבתה נגמרו כבר ואף על פי כן לא יתחילו ימי נדה כי היא לא ראתה משא"כ לפי הרמב"ם שימי נדה מתחילים מיד כשמסיימת את ימי זיבתה בין ראתה ובין לא ראתה. ב' אשה שראתה ג' ימים בימי זיבתה ונהייתה זבה גדולה ועוד לא ספרה שבעה נקיים ונגמרו היא' יום של הימי זיבה האם מתחילה למנות מיד את ימי נידתה או לא שלרמב"ן אינה מתחילה את ימי נידתה עד שתטהר מזובה משא"כ לפי הרמב"ם שמיד עוברת לימי נדתה למרות שעוד לא נטהרה מזובה. ועל אותו משקל (עד כמה שזכור לי אבל צריך לבדוק בפנים) יהיה המחלוקת באשה שטמאה נדה ועוד לא נטהרה מנדתה ועברו ז' ימי נדתה שלפי הרמב"ן אינה עוברת לימי זיבה עד שתטהר מטומאת נדהואילו לרמב"ם עוברת לימי זיבה למרות שעוד לא נטהרה מטומאת נדתה. וזה כוונת הכותב שם שאפשר שאשה תהיה טמאה נדה בימי זיבה, אין הכוונה שתראה דם בימי זבה ותהיה טמאה נדה אלא שעוד לא נטהרה מטומאת נדה שלה שהייתה לה בימי נדותה. ואגב מה שאמרת שבערכין ח. מבואר אחרת אשמח אם תפרט כי אני למדתי שאדרבה מהסוגיא בערכין ח. כל הראשונים הקשו על הרמב"ם ולפי פירוש המשניות הקושיא מיושבת שהכוונה שפתח נדה הוא ע"י קביעת וסת אבל לא ידוע לי על סתירה בין המשניות ליד יישר כח.

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים