דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מישהו יוכל להסביר לי זאת. מה הכונה שהקב"ה יהיה 'גר' ו'תושב'. זה מגיד מדובנא אהל יעקב חיי שרה

2023
6 4 0 1
  • מה זה סינ"ק באידיש וכן מה זה קרא"ן?

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/02/2023 17:04 -- בכבוד רבשמחה פרוינד[email protected] [email protected]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 09/02/2023 15:24 שלחו לי.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 04/06/2023 11:08 תעשה הקלט מאקרו תן לזה שם ואחר כך עצור אחר תכנס למאקרו ותעשה ערוך ותדביק את זה ואז יהיה לך מאקרו
  • מישהו יכול להסביר לי מה זה הציון לנמוקי יוסף ?

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ג
    תאריך ההודעה המקורית: 28/06/2023 13:46 ידוע שהרי"ף הישן נדפס בעבר בפני עצמו וזה פשר הציון שמוצאים בהרבה ספרי אחרונים, ככל הנראה זה גם הציון לדף ק' ע"ב. מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    3
    תאריך ההודעה המקורית: 04/07/2023 22:55
  • מישהו יכול להסביר לי את המודגש

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 25/07/2023 18:49 יכול להיות שאפין מתפרש בלשון פנים שכל ההנאות נמצאים בפנים, אכילה וריח
  • מישהו יכול להסביר לי את המהר"ל

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 18/09/2023 10:26 כנראה אז אחותו מן האב לא היתה אסורה כלל, רק אחותו מן האם היתה לכאורה אסורה, ועל זה משיב שגם זה לא היה אסור לפי אותו תנא שסובר ששמעון נשא את דינה. תראה תוספות השלם על התורה בפסוק זה. מושב זקנים בפסוק זה ברטנורא בפסוק זה כלי חמדה באופן כללי, לבן נח כמו לגוי, מותר ערוה מצד האב, ואסור רק מצד האם שולחן ערוך יו"ד סימן רסט סעיף ג עובד כוכבים אסור בשאר האם אחר שנתגייר, מדברי סופרים, ומותר בשאר האב, אף על פי שיודע בודאי שזה שארו מאביו, כגון תאומים, שדבר ברור הוא שאביו של זה הוא אביו של זה, אף על פי כן לא גזרו על שאר אביו. לפיכך נושא הגר אשת אחיו מאביו, ואשת אחי אביו, ואשת אביו, ואשת בנו, אף על פי שנשאת לאחיו או לאחי אביו או לבנו אחר שנתגיירו. וכן אחות אמו מאביה, ואחותו מאביו, ובתו, שנתגיירו, מותרות לו. ( ויש אוסרים באשת אביו) (טור בה"ג). אבל אינו נושא לא אחותו מאמו, ולא אחות אמו מאמה, ולא אשת אחיו מאמו, שנשאה אחיו מאמו אחר שנתגיירה, אבל אם נשאה אחיו כשהיה עובד כוכבים, הרי זה מותרת לו.
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 16/11/2023 16:42 לכאו' דברי רש"י סותרים זל"ז, האם תקנת הקריאה היא משום הפסח או משום שנאמר בראש חדש. יש לי על זה אריכות בכתובים, והבאתי גם את כל דעות הראשונים בנושא, בלי נדר כשאמצא את זה (כנראה בערב) אעלה כאן לתועלת הציבור.