דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אכילה לפני מצוה חשובה, רוקח

2024
5 2 0 1
  • חיפוש מקור לתחינה לפני ברכת החודש

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 02/05/2024 23:16 לקוח מויקיטקסט יָה רִבּוֹן עָלַם וְעָלְמַיָא אַנְתְּ בָּרָאתָ בְּשִׁיתּ יוֹמַיָא שְׁמַיָא וְאַרְעָא וְכָל יְצִיבָא בְּעֶשֶׂר אֲמָרַיָא. וּבַשְּׁבִיעִי נַחֲתָּ מִכּוּלְהוֹן אֲמָרַיָא וּפָּקַדְתָּ(א) לְעַמָא קַדִישָׁא דִלְהוֹן נַחְתָא מִכָּל דִבְּרַיָא בְּרַם יַתְהוֹן עַסְקִין בְּחֶפְצֵי שְׁמַיָא וְרָזֵי סְתָרַיָא וְעַמַיָא דְאַרְעָא וּנְשַׁיָא יְהוֹן עַסְקִין בְּדָרֵיהוֹן בְּלִישְׁנָא קְלִילַיָא [יידיש] מַה דְחַיְיבִין בְּפִקוּדַיָא. וְכֵן יְהַבְתָּ לָן מוֹעֲדַיָא לְשְׂמִחַיָא וְיַרְחַיָא לְדוּכְרָנַיָא וְכַד הֲוֵינָה בִּירוּשָׁלַיִם קַרְתָּא דְשׁוּפְרַיָא אֲתַר בֵּית מוֹתְבָנָא דְאִמְנָא שְׁכִינְתָּא דְכָל שׁוּפְרַיָא וְעֵינֵי הָעֵדָה הַוִין מְקַדְשִׁין לְפִי רְאוֹת עֵנַיָא. וּבְעִידְנָא דְגָלִינָא לֹא אִשְׁתָּאַר לָן בְּרָם לְבָרֵךְ יַרְחַיָא. וְעֵת לְחָנְנָה כִּי בָא מוֹעֵד לְבָרֵךְ יַרְחַיָא. אֲנַן מְפָרְשִׁין כַּפַּיָא לְאָבוּנָא רַחֲמָנָא דְבִשְׁמַיָא תִּיב לָן כִּימֵי קֶדֶם כִּי כָּשַׁל כֹּחַ הַסַבָּל לְגַדְיָא רְכִיכָא כְּחוֹם צַהֲרַיָא. שָׁבַת מְשׂוֹשֵׂינוּ חַגֵינוּ וְחָדְשֵׁנו. אַנַן כְּיַתְמֵי בְּלָא אָבוּהָ וּכְעָנָא בְּלָא רַעֲיָא יָדוֹ פָּרַשׂ צַר עַל כָּל מַחֲמַדֵי עַיִן וְאִין אוֹמֵר הָשֵׁב! אֵל נְקָמוֹת יְיָ הוֹפִיעַ מֵהַר פָארָן! מַאן דְעָנָה לְאַהְבָתָנָא הוּא יַעֲנֶה אוֹתָנָא בְּיַרְחַיָא דָא בִּזְכוּתָא דְהַרְרֵי קֶדֶם וּגְבָעוֹת. שָׂרָה – דְפַקִידַת עָלֶיהָ אַל תִּגְעוּ בִּמְשִׁיחִי: כֵּן צֶאֱצָאֶיהָ כָּל דְנָגַע בְּהוּ יִדְמוּ. רִבְקָה – דְגָמַרְתָּ לָן בִּרְכָתָא: בַּעֲגָלָא תִּתְקַיֵּם כֵּן. רָחֵל – דְאַבְטַחֲתָּא וְשׁוּבוּ בָּנִים לִגְבוּלָם: הָשֵׁב שְׁבוּתֵינוּ מַהֵר בְּדִילָה. לֵאָה – דְהַווּן עֵינַיָא רְכְּיכָא דְלָא תִּפּוֹל בְּגוֹרָלָא דִרְשִׁיעֲיָא: בִּזְכוּתָא הֵאִיר עֵינַיָא מֵחֲשׁוֹכָא דְגָלוּתָא יוֹנָה פּוֹתָה בּחֶרֶב רַוְתָה כָּל הַיּוֹם רְצוּצָה וַחֲמוּסָה. בַּת אַבְרָהָם אָבִינוּ בְּרֶתָּא דְגָלוּתָא דְנַחֲתָא בַּת אַבְרָהָם אָבִינוּ יוֹשֶׁבֶת תַּחַת בְּעַלִים קָשִׁים: זֶה אוֹמֵר הַךְ וְזֶה אוֹמֵר אַף אֲנִי כָּמוֹהוּ. הֶרֶב כַּבְּסֵנוּ כִּי כְּבַר לָקִינוּ כִּפְלַיִם בְּמֶרְיֵינוּ. וְחַדֵשׁ וְהָבֵא לָן חוֹדֶשׁ הַזֶּה לְחֶדְוָה יוֹמַיָא יַרְחַייָא דְמִתְהַפְּכִין מִבִּישָׁא לְטָבָא. גָאוֹן עוּזֵינוּ הָרֵם קַרְנֵינוּ הַב לָן מוֹהַר מַתָּנָתָא טַבְתָא בְּלִי צָרָה וְעַקְתָא בִּזְכוּת יַעֲקֹב בְּחִיר שֶׁבְּאָבוֹת בְּזְכוּתוֹ הַטּוֹבָה לְרַבּוֹת. סְגוּלָתִי קָרָאתָ לָן וַאֲנָן קָרְאָן לָךְ דוֹדִי וְלַךְ אֲנַן מַצְלִין צְלוּתָא תֵיתַב לָן וּלְכָל מוֹרָנָא מֵחַבְרַיָא סַפְרַיָא קַדִישַׁיָא וּמְסַדְרִין צְלוּתַיָא וּבְעוּתַיָא בְּנִין דוּכְרִין מֵעַלְמָא דִדְּכוּרָא מִסִּיטְרָא דְיַמִינָא חֲכִּימַיָא בְּאוֹרַיְתָא וְנֶעֱבְדִין רְעוּתָא דַאֲהָבוּתָא דְבִּשְׁמַיָא בִּדְחִילָא וּרְחִימָא עִילָאָה דְּעִילָאָה כְּמֹשֶׁה רַעֲיָא מְהֶמְנַיָא בְּרָא רְחִימָא דְאַבָּא דְאִימָא עִילָאִי. אָמֵן כִּן יְהִי רָצוֹן – שרה רבקה רחל לאה הורוביץ, ראשית המאה ה-18
  • בקשה חשובה!

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 28/06/2024 00:21 רק בינה מלאכותית אפשרי שתעשה דבר כזה. כתבת שלא מצאת בעברית. באנגלית כן? אם תשתף מה, אולי יוכל לקדם. אני בדקתי את הבינה בהיבטים האלו. https://www.avast.com/sig-email?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail Virus-free.www.avast.com https://www.avast.com/sig-email?utm_medium=email&utm_source=link&utm_campaign=sig-email&utm_content=webmail <#DAB4FAD8-2DD7-40BB-A1B8-4E2AA1F9FDF2> --
  • הצעת חשובה. לתועלת

2024
    24
    0 הצבעות
    24 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 16/07/2024 13:11 כן מקח טעות, לא מקח טעות, מה זה משנה הגדר ההלכתי המדויק? זו הרי נוכלות! רמאות מדרגה ראשונה! על כגון דא מתאים דברי חז"ל "לא נחרבה ירושלים אלא על שהעמידו דבריהם על דין תורה". גם אם אי-אפשר לסרב תשלום מהרמאי הזה מבחינה הלכתית, הרי העובדה היא שהוא שקרן ורמאי שגורם למפח נפש אצל אנשים תמימים שמעסיקים אותו בלי לדעת שהאיש פשוט אינו יודע את המלאכה!
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/08/2024 01:52 לי היה לקוח שרצה להביא לי סכום מסוים על עריכת חמשה ספרים על התורה, מבראשית עד במדבר, ואני עשיתי חישוב כמה זה יוצא לי לפי שעה ויצא כ 34 ש"ח. ובכל זאת הסכמתי. והם היו הוגנים מאוד במחיר ואף הביאו מקדמה גדולה יותר ממה שביקשתי. ולכן אני ממש לא מסכים עם מה שכתבו כאן שמי שדורש מחיר מסוים על עבודה, ולא לפי שעות, יש לחוש ש... וזה ממש לא נכון ההכללה הזו. ויתכן ואף אינו נכון כלל. גם אם קרה לכמה שנכוו, אין זה מכליל על כל האנשים. לכן רצוי מאוד שהעורך עצמו יבדוק כמה זה יוצא לו לפי שעה. וכן ראוי לקחת מקדמה. ב-יום שני, 12 באוגוסט 2024 בשעה 08:00:31 UTC+3, יהודה אבני כתב/ה:
  • דרוש מקור - חיטין לפני חטא אדה"ר

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 25/08/2024 11:30 אשמח לקבל מקור בחז"ל לכך שטרם חטא אדה"ר היו החיטין מיתמרות כאילנות. (מצאתי סמך לזה במרגליות הים אי שם, וכנראה זה ציטוט מספר כלשהו, אך זה גופא מנ"ל.)
  • דרוש מקור - חיטין לפני חטא אדה"ר

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 25/08/2024 11:57 מצאתי: בראשית רבה טו, ז מה היה אותו האילן שאכל ממנו אדם וחוה, ר"מ אומר חטים היו כד לא הוה בר נש דיעה אינון אמרין לא אכל ההוא אינשא פיתא דחיטי מן יומוי, רבי שמואל בר ר' יצחק בעי קמי רבי זעירא א"ל אפשר חטים היו, אמר לו הין, א"ל והכתיב עץ, א"ל מתמרות היו כארזי לבנון ע"ע ברכות מ ע"א
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/11/2024 22:55
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 01/12/2024 17:27 מותר אך ורק לצרף כאן קבצים. או להביא מידע, יבש, כמו: להצטרפות לקבוצת מייל בנושא ... כתבו ל ... ורק בהמשך לשרשור זה. [תודה למי שכתב לי לגבי הדיון הקודם, ז"ל. אודה להערות לגבי דיון זה. ובכלל]

0

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים