דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

תרגום מיידיש

2024
8 5 0 1
  • תרגום מיידיש. בתודה מראש למסייעים.

2024
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 18/02/2024 01:44 אכן בדקתי את הכינוי, והוא מופיע - בין השאר - כתיאור לאדם סגור, מופנם, (או במילון יברכיהו: פרוש מתבודד). כמה דוגמאות: ----- Original Message ----- From: משה טבק To: מ. קליין Cc: ש ; העורך תורני ; אליהו עבוד ; עריכה תורנית Sent: Sunday, February 18, 2024 1:37 AM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] Re: תרגום מיידיש. בתודה מראש למסייעים. מסכים יותר למה שהרב מ. קליין השיב, צוריק גצויגן בד"כ משמש ככינוי לאדם מופנם. לכאורה צוריק געצוין זה - עצור, מופנם גאלדנע גוטצקייט - טוב לב נדיר, טוב לב גולד - זהב צוריק געצויגן - כן משוך לאחור גלדנע גוצקייט=כלומר היה בן אדם כל כך טוב ממש כמו כסף טהור האט גשיינט=היה זורח צוריק גצויגען=כלומר לא החזיק עצמו מאחורה ביטוי שלא רצה לקחת את כל האחריות עליו וד''ל. ענו לי כך: 1. כנראה שצ"ל: גאלדענע גוטסקייט. = טוב זהב. טוב לב של זהב. הייתי מנסח: היה לו לב זהב 2. זרח, האיר 3. התרגום הצמוד הוא: משוך לאחור. הכוונה בסלנג כיום: רחפן. בטלן, לא מעשי. הייתי מנסח: אף שבכל מיני ענינים נהג בבטלנות, 1. וסיפר שהיה מידידיו הטובים ר' משה מרדכי היה לו גלדנע גוצקייט אליו היה דוגמא עוד כבחור צעיר של אהבת ישראל בלי שום גאוה אפי' אם אנשים קשים לא יכל לעשות ברוגז אצלו היה מי אני. 2. מי שהגיע לנחם אותי האט גשיינט עוד יותר מהגבירים שהמכוניות שלהם 3. האח המבוגר של הרבי אף שבכל מיני ענינים היה צוריק גצויגען אבל הרגיש אחריות גדולה להיות האח הגדול של הרבי
  • בקשת עזרה - תרגום

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 26/02/2024 13:50 "כעין שחוק שעושין התינוקות בעצמות או דפי עצים משונצים במשיכות וקורין בלאכט"ר" אודה למי שיוכל לתרגם
  • תרגום מאידיש

2024
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/04/2024 11:30 שפעצעריי זה הסעדה, כנראה הכוונה למסעדה, ייתכן? מאת: [email protected]
  • תרגום מאנגלית לעברית

2024
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/05/2024 01:56 בנוגע למה ששאלו אם קיימים עוד קודים כאלו, אז כן לי יש עוד אחד כזה פחות שימושי, אבל גם חמוד, זה בעצם בחירת מספר טלפון ומעבר אוטומטי לחיפוש המספר באתר truecaller, כמדומני שצריך בפעם הראשונה לפתוח חשבון באתר שם, הנה הקוד- javascript:(function f(){var selectedText = window.getSelection().toString(); if(selectedText) { window.open(" https://www.truecaller.com/search/il/" + selectedText); } else { alert("לא נבחר טקסט לחיפוש המספר בתוכנת Truecaller"); } })() מצו"ב סרטון הדרכה לשימוש גם בזה. ד"א- 2 הקודים הללו אינם שלי אלא פורסמו במקומות שונים... [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 31.05.24, 01:52:09 קבצים מצורפים: חיפוש טלפון.mp4
  • תרגום מאידיש

2024
    9
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    צ
    תאריך ההודעה המקורית: 26/02/2024 18:54 בגד תחתון, להבדיל מאויבער שלאק שהוא בגד עליון, (כדחזינן בגמ' שבת ועוש שהיהב להם בגד עליון ותחתון) והרבה כתבו אונטער שלאג. או אונטרשלאגן ובכתר ראש מביא זאת לענין כנפות הציצית ששמים תחתיהם עוד בד (וכ"ה בתהלה לדוד סי' יא אות ט). וכן בכמה ספרים מפרשים זאת חלק פנימי של בגד. מאת: [email protected] -- צבי קופמן עורך תורני מומחה כל סגנונות העריכה והכתיבה התורנית [email protected] 0584005027
  • תרגום למילה: דאוינאדט״ס

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 17/07/2024 12:16 כבר קיבלתי תשובה, מדובר על חנוכה... מאת: [email protected]
  • תרגום מילה מאידיש

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 20/08/2024 19:03 תיאורים
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 30/08/2024 13:42 לא צורף כלום.

1

789

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים