דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

נכדי ר' קהת מוועריש

2024
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 03/04/2024 16:56

האם ידוע לאחד איזה ידוע על יו"ח של הרה"ק ר' קהת מוועריש תלמיד הבעש"ט
    ידוע כמה משפחות בבעלזא שהם נכדי ר' קהת אני מחפש מי היה בניו האם יש להם כתב
    יוחסם עד ר' קהת

• האם מותר לכתוב ר' חסדא, ר' פפא

2024
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 10/01/2024 20:59 תודה לכל המשיבים. ובפרט להרב מעשה הכתב שהביא סימוכין לדבריו. ואכן, בירושלמי כן מוצאים "זליגות" קטנות ובהחלט אפשר לתלות את זה במעתיקים. בבבלי אין כלל. [רבי חסדא, רבי המנונא] לגבי התגובה "כבר פקיעא שמייהו אז אין לדקדק בזה". אם היתה הכוונה שהיום כבר אפשר לכתוב רבי פפא, ודאי שלא. מאת: [email protected] --
  • יארצייט ר' זלמן מוואלזין

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 23:47 נוסח מצבתו מהספר "קריה נאמנה" ----- Original Message ----- From: ישראל גולדשטוף To: Typing Main Sent: Tuesday, February 06, 2024 10:54 PM Subject: [הבית לעורך התורני] Re: יארצייט ר' זלמן מוואלזין נעזרתי (בעיתים לבינה מופיע ט אדר) א. מפורסם (וכן בהמכלול) שיום היארצייט של ר' זלמלה מוואלזין בי"ג אדר אך בלוח 'עיתים לבינה' לא מופיע בתאריך זה מישהו יודע אם יש דעות בזה? ב. מישהו שמע סיפור שר' חיים מוולוז'ין ביקש שיכתבו על מצבתו שהוא: 'אחי רבי זלמן זללה"ה'? תודה רבה
  • בירור סיפור על הגאון ר' איסר זלמן מלצר זצ"ל

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 08/05/2024 23:34 בספר שאותו אני עורך, מובא סיפור על הגאון ר' איסר זלמן מלצר זצ"ל בשני מקומות, אך בשני גרסאות וכדלהלן: מעשה היה שהרבנית העמידה חלב על האש בכדי להרתיחו, אך: החלב רתח יותר מדאי וגלש. נכנסה חתולה לבית ושתתה אותו. משכך עשה הגאון חשבון הנפש, והגיע למסק' שבאותו היום קיבל סכום כסף אך עדיין לא הוריד ממנו מעשרות, והלך והפריש מעשרותיו ונחה דעתו. היש מי שיכול לברר איזו גרסא היא הנכונה?
  • דרוש קטע מתוך הספר ורעה אמונה של ר' משה שפירא זצ"ל

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 05/06/2024 09:41 שלום וברכה, אודה מאד למי שיוכל לשלוח לי בפרטי את שיעור ב' מתוך הספר הנ"ל. ייש"כ מראש!
  • בקשת עזרה בהבנת דברי ר' שמעון

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 28/06/2024 08:02 חידושי ר' שמעון כתובות סי' נה (דף קיט טור א'): ודברי הרשב"א מתפרשים לדעתי בפשטות דרוב בממון לא מהני רק אם גם על צד הרוב אנו מוציאין מן המוחזק אבל הכא על צד שמורה הרוב לאו הוא בעלים כלל ואדרבה גם מחויב מחמת השבת אבידה ורק על צד המיעוט הוא שלו ולא שייך בכה"ג לצרף המיעוט עם החזקה דעל צד הרוב ליכא חזקה כלל וזה כמעט כדברי התוס' דגם כוונת התוס' כן הוא. האם הכוונה לרשב"א כתובות ט"ו ע"ב ד"ה אם רוב, וז"ל הרשב"א: וי"ל דלא אמרי' אין הולכין בממון אחר הרוב אלא לאפוקי ממונא מחזקתיה אבל מוצא אבדה דלאו מאריה דממונא הוא ואדרבה קאי עליה בספק השב תשיבם לאחיך הולכין בו אחר הרוב. והאם הכוונה לתוספות שם ד"ה להחזיר, וז"ל: ואפי' לשמואל דאמר אין הולכין בממון אחר הרוב היינו במוכר שור לחבירו ונמצא נגחן שבהיתר באו המעות לידו ומדעתו נתנם לו הלוקח אבל הכא מודי דאזלינן בתר רובא. כי לכאו' כך נראה [לי הקטן עכ"פ], וזה לא כ"כ מסתדר לי עם התוכן. תודה !!!
  • מחפש מקור לאימרה של ר' חיים וואלוזי'ן בשם הזהר

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 16/07/2024 10:57 מעולה. שם מביא זאת בשם הזה"ק. ואילו בפרק כה מביא זאת בשם תנא דבי אליהו. תודה רבה.
  • אימרה בשם ר' חיים מוואלוז'ין - ככל הנראה אינו מדויק

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 24/07/2024 20:03 יישר כח, זה בדיוק המבוקש.
  • ר' ארי' פייגנבוים - עטרת סופרים הפצה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 18/11/2024 19:57 מיש שיש לו התנסות עם עטרת ופרים נא לפנות בפרטי, יישר כח.