דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מה הפירוש: בעקליך (אולי תבניות?)

2024
9 5 0 1
  • מישהו מהת"ח יודע מה הכוונה? על מה רע"א מדבר?

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 14/01/2024 17:47 רש"ש מסכת כתובות דף יד עמוד ב במשנה אם רוב אנשי העיר משיאין כו'. כ' התור"ע דאם היה ד"מ נ"א כשרים ונ' פסולים ובהנ"א היה כהן א' אסורה לו. דכיון דהוא יודע בעצמו שלא בא עליה א"כ הוא אינו בכלל הספק ולא נשאר רק מחצה ע"מ כו'. הנה הרב ז"ל נראה דמדמי ליה להא דתנן בפ"ד דתרומות מ"ח וט' בלבנות ושחורות ע"ש. אבל לעד"נ דדוקא לענין ביטול לא מהני אותן שאינן בכלל הספק. אבל לענין דכל דפריש מרובא פריש מהני אפי' אותן שאינן בכלל הספק. וראיה מב"ב (כג ב) גבי נמצא בין ב' שובכות דאמרינן שם ואף על גב דבחד מנייהו נפיש מחבריה ע"ש. והרי בהנשארים בהשובך אין ספק שהם ודאי נשארו במקומן. והספק אינו אלא על הניפול הנמצא ואפ"ה אמרינן דמרובא פריש. ולפמש"כ היה נ"ל דאם בחנות אחת כשרה היו מ' חתיכות מרובעות ועשר משולשות. ובחנות הטרפה לא היה אלא כ' חתיכות וכולן משולשות. ונמצאת חתיכה משולשת כשרה. ודבר זה צריך עדיין תלמוד.
  • תבניות בוורד

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 22/04/2024 13:53 עד היום כשהיו שולחים לי קובץ לעריכה, והיה ברצוני שיהיו בו סגנונות מסוימים כפי שהגדרתי בקבצים אחרים, הייתי עושה כך: יוצר עותק של קובץ שבו כבר מעוצבים הסגנונות הרצויים, מוחק את תוכנו, ומעתיק אליו את כל הטקסט מהמסמך ששלחו לי. גם אתה עושה כך? אז כעת נודע לי שיש דרך פשוטה יותר, בלי צורך להעתיק כל פעם מקובץ לקובץ. *יצירת תבנית: *לקובץ שבו כבר ישנם הסגנונות הרצויים, תעשה 'שמירה בשם' (ע"י לחיצה על 'קובץ', 'שמור בשם'. או פשוט בלחיצה על מקש F12) והגדר כקובץ WORD TEMPLATE. כך תישמר תבנית שלו. אופן התאמת קובץ אל תבנית עם הסגנונות הרצויים: כאמור, קיבלת קובץ ואתה רוצה שיהיו בו סגנונות מסוימים. כך תעשה: פתח את הקובץ, בתפריט 'בית' לחץ על לשונית 'מפתחים'1, 'תבנית מסמך', במלבן שנפתח: 'צירוף', בחר את התבנית הרצויה, לחץ על 'עדכן סגנונות מסמך', אשר. איך לעשות שינויים בתבנית: פתח את קובץ התבנית2 ע"י לחיצה ימנית בעכבר ו'פתח' (שים לב: לא בלחיצה רגילה פעמיים), בצע שינויים ושמור. הערות: אם לשונית 'מפתחים' אינה מופיעה, משמע שהיא מוסתרת. כך תציג אותה: לחצן ימני על אחת הלשוניות האחרות, 'התאמה אישית של רצועת הכלים', וסמן בטור השמאלי את 'מפתחים'. קבצי התבנית נמצאים בד"כ בתיקיה הנקראת TEMPLATES. הנתיב שלה הוא בד"כ C:\Users\AppData\Roaming\Microsoft\Templates. לעתים התיקייה AppData מוסתרת. במקרה כזה, לחץ על סייר הקבצים (סמל של תיקייה קטנה בתחתית המסך. אם הוא לא מופיע, לחץ על סמל הזכוכית-מגדלת במסך בצד ימין למטה, כתוב בשורת החיפוש: סייר הקבצים, לחץ על סייר הקבצים), לחץ על 'תצוגה', וסמן וי על יד 'פריטים מוסתרים'. אשמח לקבל משוב באישי ממי שההדרכה הועילה לו.
  • מדרש 'מה רבו'

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    M
    תאריך ההודעה המקורית: 26/05/2024 21:31 המדרש אינו נפוץ כ”כ, וכפי הידוע לי אין איזו הנהגה קבועה בצורת הציון. ע”כ בכל כגון דא נהוג לציין לפי שם המהדורה שהכי זמינה ונפוצה, במקרה כזה יציינו הספרים החדשים למדרש ’מה רבו’ ובסוגריים יציינו לפי החלוקה שז”א עשו.
  • מה הר"ת?

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 09/08/2024 14:42 לכאו' תודה רבה
  • מה הר"ת

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/10/2024 11:53 לכאו' לתקש"ה הוא לתקיעת שופר הגדול
  • מה המקור?

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 11/11/2024 16:44 מצאתי בסידור האר"י
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2024 23:23 בעוז והדר האותיות מידי קטנות. קשה מאוד להתחבר לזה, קטן יותר מפרידמן ומהבהיר.
  • מה המקור הראשון

2024
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 16/12/2024 16:36 או (מדרש, הובא בעוללות אפרים) מאת: [email protected] --

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים