מקור לענין ימין חסד שמאל גבורה
-
-
תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2024 00:07
בתיקוני זוהר יז ע"א.
מה שידוע לי בשלוףמאת: [email protected]
--
-
תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2024 00:19
זה הציטוט, אבל הלשון חסד דרועא ימינא מופיע עוד מספר פעמים בזוהר, זה אולי המפורסם שבהם.
(תיקוני זוהר הקדמה דף יז עמוד א)
וכמה גופין תקינת לון דאתקריאו גופא לגבי לבושין דמכסיין עליהון ואתקריאו בתקונא דא חסד דרועא ימינא גבורה דרועא שמאלא תפארת גופא נצח והוד תרין שוקין ויסוד סיומא דגופא אות ברית קדש מלכות פה תורה שבעל פה קרינן ליה חכמה מוחא איהו מחשבה מלגו בינה לבא ובה הלב מבין וכו'.
From: [email protected] [email protected] On Behalf Of אליהו ברדנשטיין
Sent: 22 Dec 2024 11:55 PM
מאת: To: עריכה תורנית
Subject: [הכתב והמכתב] מקור לענין ימין חסד שמאל גבורהיש בידי ציטוט מהזוה"ק: ידא דימינא הוא חסד וידא דשמאלא הוא גבורה, אני מחפש היכן זה מופיע (הוא רשם פרשת ויחי ולא מצאתי).
וכן אשמח למקור העיקרי בספרי המקובלים לעניין זה דימין ושמאל הם חסד וגבורה.
--
-
תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2024 00:07
בתיקוני זוהר יז ע"א.
מה שידוע לי בשלוףמאת: [email protected]
--
תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2024 00:14
הקדמה לזה"ק פתח אליהו וכו', חסד דרועא ימינא וכו'. מצטט מהזכרון מכמה פעמים
שקראתי את זה.מאת: [email protected]
--
-
תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2024 00:14
הקדמה לזה"ק פתח אליהו וכו', חסד דרועא ימינא וכו'. מצטט מהזכרון מכמה פעמים
שקראתי את זה.מאת: [email protected]
--
-
תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2024 00:19
זה הציטוט, אבל הלשון חסד דרועא ימינא מופיע עוד מספר פעמים בזוהר, זה אולי המפורסם שבהם.
(תיקוני זוהר הקדמה דף יז עמוד א)
וכמה גופין תקינת לון דאתקריאו גופא לגבי לבושין דמכסיין עליהון ואתקריאו בתקונא דא חסד דרועא ימינא גבורה דרועא שמאלא תפארת גופא נצח והוד תרין שוקין ויסוד סיומא דגופא אות ברית קדש מלכות פה תורה שבעל פה קרינן ליה חכמה מוחא איהו מחשבה מלגו בינה לבא ובה הלב מבין וכו'.
From: [email protected] [email protected] On Behalf Of אליהו ברדנשטיין
Sent: 22 Dec 2024 11:55 PM
מאת: To: עריכה תורנית
Subject: [הכתב והמכתב] מקור לענין ימין חסד שמאל גבורהיש בידי ציטוט מהזוה"ק: ידא דימינא הוא חסד וידא דשמאלא הוא גבורה, אני מחפש היכן זה מופיע (הוא רשם פרשת ויחי ולא מצאתי).
וכן אשמח למקור העיקרי בספרי המקובלים לעניין זה דימין ושמאל הם חסד וגבורה.
--
שלום! נראה שהשיחה הזו מעניינת אותך, אבל עדיין אין לך חשבון.
נמאס לכם לגלול בין אותם הפוסטים בכל ביקור? כשנרשמים לחשבון, תמיד תחזרו בדיוק למקום שבו הייתם קודם, ותוכלו לבחור לקבל התראות על תגובות חדשות (בין אם במייל, ובין אם בהתראת פוש). תוכלו גם לשמור סימניות ולפרגן ב-upvote לפוסטים כדי להביע הערכה לחברי קהילה אחרים.
בעזרת התרומה שלך, הפוסט הזה יכול להיות אפילו טוב יותר 💗
הרשמה התחברות