דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

לרגל השקת הפורום — פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה עכשיו ✍️
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

בטובו של מהר"ש בובר/באבער

2022
3 3 2 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 06/09/2022 13:12

אחד הידענים כתב לי בענין ר"ש בובר:

היה מהאורטודוכסים המודרנים [הזן שבהמשך הקימו את המזרחי].
    הסקווערער אמר ליונתן בלייער מזכרון אהרן לגבי המדרשים, שהוא היה זה שגילה והדפיס לראשונה, שיש לו זכות לגביהם ואי אפשר לקחת את זה ממנו, ולכן הורה לו להדפיס את הערותיו שכתב עליהם - אבל כמובן, זה רק לגבי מדרשים שלא היו ידועים גם לפניו, או שלא חידש בהם משהו מיוחד

• תאריך ההודעה המקורית: 06/09/2022 13:12

אחד הידענים כתב לי בענין ר"ש בובר:

היה מהאורטודוכסים המודרנים [הזן שבהמשך הקימו את המזרחי].
    הסקווערער אמר ליונתן בלייער מזכרון אהרן לגבי המדרשים, שהוא היה זה שגילה והדפיס לראשונה, שיש לו זכות לגביהם ואי אפשר לקחת את זה ממנו, ולכן הורה לו להדפיס את הערותיו שכתב עליהם - אבל כמובן, זה רק לגבי מדרשים שלא היו ידועים גם לפניו, או שלא חידש בהם משהו מיוחד

תאריך ההודעה המקורית: 06/09/2022 13:50

ר' חיים קניבסקי ענה לשואל אודות ר"ש בובער, שמאחר שהמשנה ברורה מזכירו, לא
    יתכן שלא היה אדם ירא שמים.
    יתכן שבתור חוקר כתבי יד היה לו ידידים או מכרים מקרב חוגים אלה, אבל במהותו
    כנ"ל.

מאת: [email protected]

• תאריך ההודעה המקורית: 06/09/2022 13:50

ר' חיים קניבסקי ענה לשואל אודות ר"ש בובער, שמאחר שהמשנה ברורה מזכירו, לא
    יתכן שלא היה אדם ירא שמים.
    יתכן שבתור חוקר כתבי יד היה לו ידידים או מכרים מקרב חוגים אלה, אבל במהותו
    כנ"ל.

מאת: [email protected]

תאריך ההודעה המקורית: 06/09/2022 19:21

חלק ממה שזכרון אהרן הדפיסו הערות שלו זה מחמת זכויות יוצרים של חברת מקיצי
    נרדמים [כן כן היא עדין קיימת] זה מרומז באחד מהמבואים שלהם זכרון אהרן

• תלונות של עורכים

2022
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 04/08/2022 13:34 אני עשיתי במקרים דומים תמונה רגילה מהPDF, כך אני יודע שהוא יכול בעיקרון או להמיר לPDF לא מוצלח, או לחלץ עם OCR, או לעשות הוספת תמונה בוורד או PDF... המקרים שלי גם היו באופן של גרפיקה, הייתי שולח צילום מסך, של הגרפיקה, כך שהתמונה מגיע לא ברורה עם רזולוציה גרועה וגם עם רקע לבן ולא שקוף. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 04.08.22, 13:32:30
  • מחירים של דפוס

2022
    33
    0 הצבעות
    33 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 10/08/2022 00:28 כאן פרטים של כמה דפוסים בירושלים [התעדכנתי לפני כמה שנים] דפוס הדר - רח' דוד ילין 17 טל. 025385575 דפוסית - גבעת שאול דפוס חדוה - 0587105105 דפוס "להגדיל תורה" 052-7140100 [[email protected]]
  • בטובו של מהר"ש בובר/באבער

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ז
    תאריך ההודעה המקורית: 31/08/2022 11:26 רציתי לברר בבית המדרש דכאן מה טובו של המהדיר והמבקר ר' שלמה בובר/באבער, ראיתי באוצר החכמה שיש התיחחסות פה ושמה שהוא היה 'משכיל גליציאני', האם הכוונה שהיה מכת המשכילים? אשמח מאוד לקבל תשובה נקודתית, לענין. תודה. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 31.08.22, 11:23:33
  • בטובו של מהר"ש בובר/באבער

2022
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/08/2022 20:36 שער הציון נמצא בסימן תיט סק"ב "ומצאתי במבאר לפסיקתא שתמה גם כן עליו", השדי חמד בכללי הפוסקים (ס"ח סק"י) מכנה אותו "החוקר הגדול הרב שלמה בובר יצ"ו", בספר הזכרון לרבי אליהו דסלר (ח"ב עמ' תב) מספר הרד"צ הילמן שפעם ראה הגר"א דסלר שהזכיר הרד"צ הילמן בכינוי ר"ש בובר והורה לו למחוק את הרב, פעם ראיתי שבעל הבית יצחק ר"י שמעלקיס נאם עם שלמה בובר באיזה אירוע ושוחחו, אגב הוא האמין שהירושלמי קדשים של פרידלנדר הוא אורגינל. אבל לענ"ד זה לא חכם להביא את נכדו מ. בובר דפקיע שמייה במינות דמשכי. בחלק מהמהדורות של המדרשים בהוצאת זכרון אהרן הם ההדירו גם את ההקדמות וההערות של בובר מאד מסתבר מאד שזה בהתייעצות עם גדו"י זצוק"ל ושליט"א הסיפור עם שעה"צ הנ"ל אירע איתם מאת: [email protected]
  • פשוטו של מקרא

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/11/2022 16:59 בס"ד להרבנים שליט"א לתועלת, אני צריך מידע בענין הספר פשוטו של מקרא בעד ונגד. רק באישי ! רק דברים ברורים [צילום מכתבים וכדו'] תודה ! מדגיש - רק באישי
  • פשוטו של מקרא

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/11/2022 21:53 בס"ד תודה לכולם כרגע אין לי צורך בעוד חומר
  • נוסח של כותרת

2022
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2022 20:04 תביא כל הקטע. אולי עדיף לשלוף משפט אחר.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 20/11/2022 09:34 בתוספי 'בקלות' יש פתרון פשוט של הפיכה מהירה של כל הסימנים לעברית, בין יתר הפקודות המובנות, מצ"ב הסרטה וכמו כן - יש שם הופך של כל סימני הסוגרים - כפי שמצוי לאחר המרת פי די אף - שכל הסוגרים הפוכים וממיר מעברי שורות לתווי רווח - כפי המצוי שבמעבר שורה נהיה תו של מעבר שורה, במקום רווח וכו' איך מתקנים קובץ בעברית שהסמיני פיסוק הם באנגלית ? דבר שיוצר בעיות ברויח אין לי אפשרות לעשות גזור הדבק בלי שמירת עיצוב שזה פותר את הבעיה אני מחפש פתרון אחר קבצים מצורפים: הפיכת התווים לעברית.MP4