דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מחפש סיפור בנושא 'למה בעצם לא להיות מודרני'

2023
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 13/02/2023 07:43

אני כותב
    בנושא 'לשמור על הערכים שלנו בגאוה'
    ובמילים לא מכובסות: 'למה בעצם לא להיות מודרני'.
    אני מחפש סיפור מיוחד ומרגש (וארוך)
    בנושא איך שאדם/אשה/משפחה שומרי מצוות שחיו מודרני, והשקיעו בעולם הזה בגדים
    מלונות חו"ל וכו' וכו' פתאום עמדו מול רגע של אמת, מול שוקת שבורה, מול סתירה
    פנימית חריפה, מול בושה מהגוים, רגע של מוות/גילוי משמים, שהמחיש להם פתאום
    שהשקר אין לו רגלים ושיהודי אמיתי לא חי כך. ושבמבחן הדורות זה לא מוכיח את
    עצמו.
    בקיצור זה הכיוון.
    אם מישהו יכול לעזור לי תודה

• מחפש כותרת

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 09/01/2023 21:04 בעקרון אני מסכים עם טענתך. אך איני בא 'לבקר' את החידוש שהרי מכח טענתך לכאורה אין מקום לרעיון של החידוש. אלא אני יוצא מתוך הנחה שהכותב מבסס את טענתו שמי שלא ראה את הוריו כלל יכול להגיע למדרגת כיבוד אב ואם שאין למי שראה וכיבד אותם ומכחה נצחה אסתר את זרע עשו. במילים אחרות: תפקידו של בעל החידוש להתמודד עם טענתך.
  • מחפש

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 24/01/2023 20:36 מה פירוש 'מקור* לי*רושלמי', הוא עצמו מקור [זה כמו השאלה 'מקור לדברי רבי יוחנן' וכה"ג], אמנם אין הכרח דקיי"ל כוותיה.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/03/2023 21:19 בהודעה הנוכחית לא הופיע, אם כי בהודעה שמר ווילחובימער שלח על הבקבוק כן מופיע
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 20/07/2023 10:51 אליהו רבה (איש שלום) פרק יב לפי שכל ישראל ערבין זה לזה, למה הן דומין, לספינה שנקרעה בה בית אחד, אין אומרים, *נקרע בית אחד בספינה, אלא נקרעה כל הספינה כולה, *שנאמר הלא עכן בן זרח מעל מעל וגו' (יהושע כ"ב כ'). רש"י בראשית פרק מו מצאתי בויקרא רבה (ד ו) עשו שש נפשות היו לו והכתוב קורא אותן (לעיל לו ו) נפשות ביתו, לשון רבים, לפי שהיו עובדין לאלהות הרבה, יעקב שבעים היו לו והכתוב קורא אותן נפש, לפי שהיו עובדים לאל אחד:
  • מחפש סיפור

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 01/09/2023 05:06 בכל הקשור לר' חיים מוואלאז'ן יש ספר מפורסם שנקרא אבי הישיבות שרב שך זצ"ל מאוד אחז מהספר. אני ממליץ לכם לעיין שם
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 11/10/2023 02:55 גם בספר מנהגות וורמייזא מובא בשם ספר הנ״ל
  • מחפש סיפור על גדול שלמד בקצוה"ח לפני כל נדרי

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 26/10/2023 20:27 י"א שהדברי חיים לפני התקיעות [image: image.png]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 03/12/2023 14:44 ב"ה הסתדרתי. ברכה והצלחה וכל טוב תמידי ידידכם הדורש שלומכם וטובתכם כל הימים הצב"י יהושע העשיל וינגרטן פה עיר הקודש והמקדש ירושלם תובב"א [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 03.12.23, 14:44:21 מאת: [email protected]

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים