דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

הסתדרתי בענין ההקלדה

2023
1 1 0 1
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 12/01/2023 22:07
  • בעילו"ש: בענין ד' כוסות

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 23/01/2023 21:33 מתוך דף על הדף פסחים קח. בגמ': נשים חייבות בארבעה כוסות. פירש"י שלשה כנגד ג' כוסות שנאמרו בפסוק זה וכוס פרעה בידי וגומר, ורביעי ברכת המזון. המכתב לחזקיהו (בתחילת הפרק ועיין מ"ש שם) העיר דרש"י כאן שינה מפירושו לעיל במשנה דחיוב ד' כוסות הוא כנגד ד' לשונות גאולה והוצאתי והצלתי וכו'. ובשדי חמד (מערכת חמץ ומצה סט"ו אות ו') הביא מש"כ אליו הגר"ח ברלין זצ"ל ליישב דברי רש"י עפ"י המבואר בשמות רבה דד' לשונות גאולה הן כנגד ד' הגאולות מד' הגזרות, ובמד"ר (בשלח פכ"ו) מפורשת הד' הגזרות א' וימררו את חייהם, ב' אם בן הוא והמיתן אותו, ג' כל הבן הילוד, וגזירה הרביעית מבוארת במדרש פרשת שמות גזרת תבן לא ינתן להם. וריב"ל דמחייב נשים בד' כוסות משום דאף הן היו באותו הנס, ע"כ דאין כוונתו משום ד' הגאולות מד' הגזרות, שהרי שתי גזרות לא נגזרו על הנשים, דהיינו אם בן הוא והמיתן אותו, וכל הבן הילוד היאורה תשליכוהו, ושפיר הביא כאן רש"י מקור נוסף לב' כוסות. מאת: [email protected] -- בכבוד רבשמחה פרוינד[email protected] [email protected]
  • בקשה בענין קידושין בחייבי לאוין

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 10/03/2023 14:26 אני צריך מאמר / סיכום / מערכה על קידושין בחייבי לאוין. אודה מאוד אם מישהו יוכל לשלוח לי או לכה"פ להפנות [משהו כגון המערכות של המתיבתא באוצר העיונים]
  • שאלה בענין מיזוג קבצי וורד

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    B
    תאריך ההודעה המקורית: 16/03/2023 09:34 בלחצן ימני בעכבר בעת שאתה עומד על רשימת התקיות, ישנה אפשרות של 'מיין לפי', ואז ישנם כמה אפשריות לסדר הקבצים, ואם רוצים ישנה למטה אפשרות של 'עוד', ושם ישנם עוד מאות אפשריות של קביעת הסדר של הקבצים
  • בענין הקבוצה החדשה נטפרי כו'

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 20/03/2023 11:35 בס"ד כבר יצרו איתם קשר מחילה שלא הזדרזתי מספיק לעדכן תודה רבה לכולם
  • שאלה בענין מי שברך.

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 15/05/2023 23:56 קבצים מצורפים: ברנד.pdf
  • בענין השם משותלח

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    M
    תאריך ההודעה המקורית: 06/06/2023 16:34 אפשרות 1. טעות של כותב הספר, היה גדול בתורה אך לא מדקדק. אפשרות 2. טעות של המעתיק, שלא שם לב לסדר הנכון של האותיות. אפשרות 3. הכותב כתב נכונה, והמהדיר סבר לתקן ונמצא מקלקל. למע”כ אין שום נפק”מ בזה, צריך לתקן את הספר לפי הכתוב בתורה, שהרי א”א ’לתקן’ את התורה לפי הכתוב בספר....
  • שאלה בענין המייל

2023
    16
    0 הצבעות
    16 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 06/06/2023 18:41 אדרבה אני אשמח מאד בדיוק שלשום נתקלתי בזה, וזה היה עוזר לי מאד מאת: [email protected] -- בכבוד רבשמחה פרוינד[email protected] [email protected]

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים