דילוג לתוכן
מחפשים עורכים, כותבים או מגיהים לספר שלכם?

פרסום מודעות דרושים בלוח המקצועי הוא בחינם לזמן מוגבל!

פרסם מודעה ✍️
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

פירוש המילים שבשו"ע

2023
9 6 0 1
  • זריקת דם ע"ג המזבח ע"פ קבלה

2023
    15
    0 הצבעות
    15 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/01/2023 10:19 קבלתו היא קבלת הקדמונים , כגון ה''שומר אמונים'' וכיוב' בדקת במהר''י עראמה ?
  • טקסט ר"ע מברטנורא

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 31/01/2023 20:55 תודה אכן אני מחפש מוגה ומוסמך מאת: [email protected]
  • זיהוי גופנים ע"י וארד

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/03/2023 20:26 זה לא קשור למחשב בכלל . אם תנסה תראה שמה שה365 לא מזהה רץ יופי בכתבן (WORDPAD) . זה קשור לסוג הגופן והתאימות שלו . יש לי גופן ישן מאוד מסוג TTF שזה בדיוק מה שקרה לי איתו , אמנם אם תנסה לכתוב בפונט הבעייתי ב365 דרך הוספה/סימן/סימנים נוספים ושמה לבחור את הגופן הבעייתי ומשם להוסיף ע"י הוסף . לי זה עבד כך . בשום אופן אחר - לא .
  • ע"מ לעזור לאחרים

2023
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    0 צפיות
    ה
    תאריך ההודעה המקורית: 16/03/2023 20:21 לא הבנתי מדוע צריך צילום מסך עבור העתקה מאוצה"ח? באוצר עצמו יש אופציה של חיתוך. נכון שההעתקה לא מתבצעת במהירות, אבל אתה יכול להקטין את גודל העמוד ל-40% ותופס את כל העמוד בשניה ומעתיק אותו לכל מקום שתרצה. אתמול גזרתי לאחד הרבנים דפה כמה עמודים מ'ילקוט ביאורים' בכמה רגעים, והעתקתי לו אותם למסמך וורד רגיל. כך גם עשיתי לכל פיוט ה'אקדמות' של מתיבתא, וכן הלאה. בברכת התורה, מכון 'תורה שבכתב'
  • שו"ע צורת הדף -באישי

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/07/2023 02:56 לפחות פעם היה, והיה אפשר להוריד כל פעם רק עמוד אחד ועם סימן מים, ויש כאלו שהורידו וחיברו הכל יחד. מאת: [email protected]
  • פירוש המילה "לולי".

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 26/07/2023 12:20 דנו בזה בעבר. בתורה מוכח מכמה מקומו שלולי משמעותו אם לא. אבל בלשון חז"ל יש הבדל בין אלמלא-אם לא ו'אלמלי' - אם, או אם כן. כגון אלמלי לא זכו ישראל להקביל פני אביהם שבשמים וכו' ייתכן שלשון אותם חכממים מושפעת מאלמלא/אלמלא דוגמאות [image: image.png] [image: image.png]
  • פירוש המילה "ממילא"

2023
    23
    0 הצבעות
    23 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 12/09/2023 09:20 לבל אחטא בלשוה"ר על ציבור, רק אסייג שכמובן אין כולם כך, ואשרי מי שיודע ולומד את לשון התורה, ומשתמש בה כראוי מאת: [email protected]
  • פירוש נכון של לשון הגמרא

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 17/10/2023 22:44 אשמח אם מישהו יוכל להפעיל את היצירתיות, ולתרגם באופן מדויק את הלשון השגורה בגמרא בהקשר של לימודים ופירכות "מה ל... שכן..., תאמר ב... שכן...' לא ברור לי בדיוק מה ה'טון' של השאלה - האם זה בלשון שאלה? או תמיהה? או התקפה? ברור לי מה תוכן השאלה, ואין צורך בפירוש התוכן, אלא אני מחפש את התרגום המילולי המדויק לשפת זמנינו (לא תרגום הרעיון של השאלה אלא תרגום מדויק) אם מישהו יוכל לעזור, אשמח מאוד. תודה מראש לכל המסייעים.