דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

דרוש קטע מאוצר עיונים שבמתיבתא

2023
1 1 0 1
  • דרוש

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 03/01/2023 15:02 גם אני קבלתי...
  • דרוש מקור!

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 07/02/2023 21:23 (1) תלמוד בבלי מסכת קידושין דף לא/ב רבי טרפון הוה ליה ההיא אמא דכל אימת דהות בעיא למיסק לפוריא גחין וסליק לה וכל אימת דהות נחית נחתת עלויה אתא וקא משתבח בי מדרשא אמרי ליה עדיין לא הגעת לחצי כיבוד כלום זרקה ארנקי בפניך לים ולא הכלמתה רב יוסף כי הוה שמע קל כרעא דאמיה אמר איקום מקמי שכינה דאתיא אמר רבי יוחנן אשרי מי שלא חמאן רבי יוחנן כי עברתו אמו מת אביו ילדתו מתה אמו וכן אביי איני והאמר אביי אמרה לי אם ההיא מרבינתיה הואי רב אסי הוה ליה ההיא אמא זקינה אמרה לי' בעינא תכשיטין עבד לה בעינא גברא נייעין לך בעינא גברא דשפיר כותך שבקה ואזל לארעא דישראל שמע דקא אזלה אבתריה אתא לקמיה דרבי יוחנן אמר לי' מהו לצאת מארץ לחוצה לארץ א"ל אסור לקראת אמא מהו א"ל איני יודע [אתרח] פורתא הדר אתא אמר ליה אסי נתרצית לצאת המקום יחזירך לשלום אתא לקמיה דרבי אלעזר א"ל חס ושלום דלמא מירתח רתח א"ל מאי אמר לך אמר ליה המקום יחזירך לשלום אמר ליה ואם איתא דרתח לא הוה מברך לך אדהכי והכי שמע לארונא דקאתי אמר אי ידעי לא נפקי תנו רבנן מכבדו בחייו ומכבדו במותו בחייו כיצד הנשמע בדבר אביו למקום לא יאמר שלחוני בשביל עצמי מהרוני בשבי
  • דרוש מרצה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 18/04/2023 00:11 דרוש מרצה עבור אחד משלושה הנושאים דלהלן: סקירה על המכונים השונים הקיימים כיום סקירה על חלקי העריכה השונים סגנונות כתיבה הרווחים בעולם הספר התורני מי שרואה את עצמו מתאים שיצור עמי קשר במייל חוזר ברכה והצלחה. "אשר תשים לפניהם - אמר לו הקב"ה למשה, לא תעלה על דעתך לומר, אשנה להם הפרק וההלכה ב' או ג' פעמים עד שתהא סדורה בפיהם כמשנתה, ואיני מטריח עצמי להבינם טעמי הדבר ופירושו, לכך נאמר אשר תשים לפניהם, כשלחן הערוך ומוכן לאכול לפני האדם".
  • דרוש קטע מספרי: עקב פיסקא יב - DBS בלבד! תודה מראש!

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ה
    תאריך ההודעה המקורית: 11/12/2023 00:41 פרסמתי ונושעתי!
  • דרוש תרגום

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/12/2023 20:47 יישר כח גדול לכל אלו שסייעו, גם באישי. ברכות יחולו על ראשכם! נ.ב. לא ציטטתי את כל הקטע מהטעם הכמוס עמי. אך אני מקבל את בקשתכם הנכונה - לצטט קטע שלם בבקשות מעין אלו.
  • קטע מספר

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 01:05 תודה רבה רבה לכל המסייעים והעוזרים שה' ישלם שכרכם מן השמים !
  • דרוש מידע

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 23/12/2023 18:57 בס"ד מיהו בעל כתובת מייל זו ? [email protected] [מעסיק עורכים] באישי בלבד זה לתועלת, על אחריותי כל מידע יעזור שמואל לקבלת חיוך יומי למייל, כתבו ל: [email protected]
  • דרוש מקור

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 06/07/2023 22:18 עיין בספר 'המקנה' על קידושין (פב. ד"ה רבי שמעון ן אלעזר) מאמר נפלא מדוע באדם צדיק החיות מתאוות שיאכלם.

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים