דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

הלכות ערלה להרא"ש

2023
3 2 0 1
  • בעילו"ש: ילקוט גרשוני?

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 22/01/2023 14:40 לחו"ר ה' עליהם יחיו במתיבתא על כתובות קיב: [מצ"ב] מופיע ספר ילקוט הגרשוני, וגם לאחר חיפושים - לא ידוע היכן נמצאים הדברים שהובאו שם. אשמח מאוד לקבל מידע בענין. בתודה מקרב לב -- חיוך של יהודי, יכול לקיים עולמות. שיחות הר"ן מ"ג "גַּם עַל־יְדֵי הַשִּׂמְחָה, יְכוֹלִין לְהַחֲיוֹת אָדָם אַחֵר. כִּי יֵשׁ בְּנֵי־אָדָם שֶׁיֵּשׁ לָהֶם יִסּוּרִים גְּדוֹלִים וְנוֹרָאִים רַחֲמָנָא לִצְלַן, וְאִי אֶפְשָׁר לָהֶם לְסַפֵּר מַה שֶּׁבְּלִבָּם. וְהֵם הָיוּ רוֹצִים לְסַפֵּר אַךְ אֵין לָהֶם בִּפְנֵי מִי לְסַפֵּר וּלְהָשִׂיחַ עִמּוֹ אֶת כָּל אֲשֶׁר עִם לְבָבָם. וְהֵם הוֹלְכִים מְלֵאִים יִסּוּרִים וּדְאָגוֹת, וּכְשֶׁבָּא אָדָם עִם פָּנִים שׂוֹחֲקוֹת יָכוֹל לְהַחֲיוֹת אוֹתָם מַמָּשׁ, וּלְהַחֲיוֹת אָדָם אֵינוֹ דָּבָר רֵק, כִּי הוּא דָּבָר גָּדוֹל מְאֹד. (וּכְמוֹ שֶׁמּוּבָא בַּגְּמָרָא (תַּעֲנִית כב.): מֵהַנֵי תְּרֵי בַּדְחֵי שֶׁזָּכוּ לְמַה שֶּׁזָּכוּ עַל־יְדֵי זֶה שֶׁהָיוּ מְשַׂמְּחִים בְּנֵי אָדָם). " קבצים מצורפים: ילקוט הגרשוני סוף כתובות.pdf
  • שה"ש עד"ס

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 16/03/2023 10:24 זה לא פירוש אלא דרושים מיוסדים על שיר השירים מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 17:28 ישנו פסקי הלכות חלק ג', ומובא רבות באוצר הפוסקים. אך אינו תח"י, ולא נמצא באוצה"ח גירסה 20. אודה למי שיואיל בטובו להמציא לי את הספר הנ"ל.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 22:00 אין לי כרגע חבילת מוהר"ק. להרב הירש: אני צריך ח"ג! יש"כ לכל המסייעים.
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 17:26 בספר שאילת דוד לר' דוד קרלינר (חידושים על יו"ד) כתב כך: [image: image.png] חיפשתי בספר פסקי הלכות של הגאון הנ"ל, והוא מסתיים בפרק ט. היודע פשרו של דבר שכמ"ה וזהת"ב.
  • חיפוש מקור, בעילו"ש

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/10/2023 06:03 בס"ד מישהו ביקש מקור לקטע הבא. [אני אעביר לו את השרשור כמו שהוא, כולל כתובות המייל. נא לשים לב לפני שעונים] [image: image.png]
  • חיפוש דברי הריב"ש

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 04/12/2023 14:49 בציטוט דלהלן, יש למישהו מושג על איזה ריב"ש מדובר? יפה הורה כ"ת בזה הפן הראשון שהדין עם היחיד הראשון שהחזיק בו בראשונה כמבואר בתשו' מהרי"ק מדברי הש"ס גיטין (דף נ"ט) וקאמר שם בגמ' הטעם משום חשדא שאלו הנכנסים אל הבית אם לא יראו את העירוב שם בבית ואמרו שמטלטלין בלא עירוב ע"ש וגם כאן בביהכ"נ חלילה להם לילך למקום אחר להתפלל לאשר מקום מצער הוא זה הישוב וא"א להרבות בבתי תפלה כי היכי דלא ליתי לאנצוי ובזה גם הריב"ש מודה שחלילה להם לשנות
  • חיפוש דברי הריב"ש

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 04/12/2023 23:53 עזרו לי באישי. ריב"ש סי' רנ"ג, עיי"ש. אשרי העם שככה לו!

0

794

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים