דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חיפוש עבודה בכתיבת מאמרים על מנהגי ישראל (ותולדות צדיקים)

2023
1 1 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 23:09

בשנים האחרונות אני כותב מדור קבוע בגליון הקהילתי שלנו על בירור מנהגי ישראל,
    המקורות והטעמים וכו', והכל בהתנדבות.
    לאחרונה חשבתי שאולי אוכל גם להתפרנס מזה, ולכן אשמח לדעת האם יש
    מכון/עלון/גליון/בטאון וכדו' שמוכן לשלם על מאמרים כאלו. כמובן שאפשר לקבל
    אצלי דוגמאות.
    כמו כן, אני מתמחה בכתיבת תולדות וסיפורי צדיקים עם הרחבות היסטוריות, בעיקר
    מחצרות החסידות ומהיסטוריית מזרח אירופה היהודית. אשמח לקבל מידע על מישהו
    שמחפש עבודה בתחום הזה (של כתיבה, וכן הרצאות או הדרכות וכדו'), וגם משלם
    טוב...
    תודה רבה

• חיפוש ביאור הגרי"ז על דברי יונתן בתרגומו

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 21/03/2023 12:38 בהגדש"פ 'מבית לוי' חיפשת? מאת: [email protected]
  • חיפוש מקור למעשיה על מזלגות ארוכות

2023
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    M
    תאריך ההודעה המקורית: 21/05/2023 14:48 רואני שתשובתי דלעיל לא הובנה, ויוכל להיווצר ח”ו זלזול בכבוד חכמים שלחישתן לחישת שרף... יש משל יפה שעוסק בג”ע וגיהנום, המשל כמשל הוא יפה ומענין, והמוסר השכל עוד יותר. כמובן שהמשל בפני עצמו לא צורך מקור ואין לו שום מקור יהודי, המוסר השכל הוא זה שנדרש בשבילו מקור. לכן כשהתבקש מקור על המשל כתבתי שהמשל בפני עצמו הוא סיפור שמתאים לקוראן, שם זה המקור היחיד הידוע לי שבו מתוארים הג”ע והגיהנום כמקומות גשמיים, שם אוכלים עם מזלגות וכו’. כמובן שלמוסר השכל אפשר למצא מקורות רבים, אך מי שחושב שהמשל הוא סיפור אמיתי לא ימצא לו מקור קדום, כי המקור הקדום של הסיפור כסיפור אינו יהודי.
  • חיפוש מקור בשם הבית ישראל

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 07/07/2023 13:54 ראה במדור כפתור ופרח בגמ' מתיבתא עוז והדר סוטה כו ע"א בשם ספר דברי מוסר מאמר צ"א (כתבתי ע"פ הזכרון, אם לא תמצא לפי המ"מ, חפש שם אולי שם הספר אחר, או אולי בילקוט ביאורים)
  • חיפוש עורך ומגיה לספר חסידות על סדר הפרשיות

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    J
    תאריך ההודעה המקורית: 24/11/2023 00:59 מקצועי בעבודת הגהה ועריכה על ספרים עה"ת ומועדים שנשמעו מאת אדמו"ר הרה"צ ר"מ מונדרר זצ"ל, הנמצא בשלבי הוצאה לאור, חלק כבר יצאו, אך דרוש עוד הגהה ולהוסיף קטעים וכו' המעוניין יפנה למספר 0527641418
  • חיפוש מקור במלבי"ם על התורה

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 25/11/2023 22:33 זאת מצאתי במלבי"ם: קע. כי אני ה' המעלה אתכם מא"מ. תחלה אמר כי אני ה' אלקיכם והתקדשתם וכו'. כי יש הערת השכל והערת התורה, ותחלה הזכיר אותם מצד הערת השכל, מצד שנפשכם חלק אלוה והוא אלקיהם יוצרם ובוראם וראוי שהנברא ישתדל להדמות לבוראו ולהתקדש כמוהו. כמו שהאבות קיימו התורה מצד הערת השכל. ופה הזהיר אותם מצד הערת התורה, שזה נעשה בעת יצ"מ שמאז נשתעבדו לו לעבדים והתחייבו לשמור מצותיו חקותיו ותורותיו. ויעד להם גמול ועונש, ועז"א כי אני ה' המעלה אתכם מא"מ. להיות לכם לאלקים בעל כרחם, מצד הערת התורה והעונשי', ועי"ז והייתם קדושים מצד ההכרח והמצוה: (מלבי"ם ויקרא פרשת שמיני)
  • חיפוש מידע על מישהו, באישי בלבד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 04/12/2023 07:18 [email protected] [אין לי יותר פרטים] תודה
  • חיפוש מידע על מישהו, באישי בלבד

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 11/12/2023 09:08 גם: [email protected] תודה רבה ב-יום שני, 11 בדצמבר 2023 בשעה 09:06:34 UTC+2, שמואל בלויא כתב/ה:
  • חיפוש עבודה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/10/2023 22:03 בס"ד תודה מאוד למי ששלח לי הצעות עבודה אשמח להצעות נוספות שמואל