דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מקור לסיפור עם החת"ס שלא רצה לתת שימוש להוראה

2023
9 4 0 1
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/02/2023 13:59 מקור נוסף שאני מחפש ולא מוצא... הדברים יתבארו יותר על פי דברי החתם סופר. החת"ס כותב שבאותו זמן היה במצרים את שיא העושר העולמי, שהרי יוסף קיבץ לשם את כל ממון העולם בשנות הרעב, וכן היה שם את כל החכמה העולמית בחרטומים ובבניית פירמידות ועוד, וכן היה שם את השליטה הגדולה ביותר על הכוחות הרוחניים עד שאפילו ילדים ידעו לעשות כישופים (שמו"ר ט, ו), ובנוסף פרעה הגדיר עצמו כ"אליל העולם", "לי יאורי ואני עשיתיני" (יחזקאל כט, ג), והיתה לו הוכחה לכך שכל העושר והכח של העולם נתון בידיו, וכן ממה שהיאור היה עולה לקראתו [מכח ברכתו של יעקב (רש"י בראשית מז, י)]. באופן טבעי היהודים לא רצו לצאת משם. הציעו להם ללכת לארץ כנען שהיתה באותו זמן מקום נחשל ובלתי מפותח. הם העדיפו להיות עבדים במדינה הטובה בעולם, מלהיות בני חורין במדינת עולם שלישי.
  • חיפוש מקור - רמב"ם על חינוך תינוק עם סוכריות

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 10/05/2023 13:29 וראה מש"כ מרן הגרח"ק זצ"ל (לפי זכרוני - בספרו טעמא דקרא פ' וירא) שמקור דברי הרמב"ם (שהרי כל דבריו מדויקים בלשונו הזהב, ומקורם טהור כפי שציינם ברמב"ם פרנקל במקורות וציונים) מפסוק כי ידעתיו למען אשר יצוה את בניו ואת ביתו אחריו ושמרו דרך ה' [-בתחילה שלא לשמה, רק בכונה] למען הביא ה' על אברהם את אשר דיבר עליו. ודפח"ח.
  • מקור לסיפור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 08:54 מצ"ב (סוף ותחילת העמוד) ב-יום שני, 12 ביוני 2023 בשעה 08:40:01 UTC+3, at0241726 כתב/ה: קבצים מצורפים: ספר הכיסופין.PDF
  • אני צריך מקור לסיפור זה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 14:57 מעשה בצדיק אחד - רבי מאיר מפרעמישלאן או אחר - יהודי שהתאונן לפניו על מצבו הקשה בפרנסה, שאלו ר' מאירל אם יש לו עוד איזה תקוה, וענה שכן יש לו עוד עצים או משהו אחר שיכול עדיין טוב להצליח, אז בירכו שיצליח ויצא לעסק זה, אולם זם זה קרס והפסיד הכל, כך חזר הדבר 3 פעמים ששאלו איזה תקוה יש לך. ובפעם האחרון ענה היהודי שיש לו עוד איזה תקוה מעוטה וחלשה שאולי יכול להצליח, אז בירכו ר' מאיר שיצליח. וגם זה הפסיד. וחזר לפניו היהודי בבכיות שברכותיו של הרבי לא הצליח שום דבר. אז ענה ר' מאיר עכשיו ביסטו א געהאלפענער, כי כל עוד שהיה לך עוד איזה תקוה לא סמכת לגמרי על ישועת ה' לא היה ביכלתי לעזור לך, עכשיו שאתה סומך ובטוח רק על השי"ת, מכאן תבוא ישועתך, ואכן היהודי חזר לעשירות מופלגת
  • מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    Y
    תאריך ההודעה המקורית: 17/03/2023 10:32 זה מדרש ולא רמב"ן. ב-יום שישי, 17 במרץ 2023 בשעה 07:52:05 UTC+2, יצחק ירוחם זלצמן כתב/ה:
  • דרוש מקור לסיפור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/12/2023 22:57 התבקשתי למצוא מקור לסיפור על אחד מגדולי ירושלים (ככל הנראה) שבעת שהעיר הופגזה הוא הורה לבני ביתו לא ללכת למקלט אלא לקרוא מזמור יושב בסתר. כנראה גם כתב מכתב קצר בעניין. אשמח לדעת במי מדובר, מה תוכן המכתב והיכן זה מובא.
  • מקור למעשה המובא בחת"ס

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 14/12/2023 13:41 זכור לי שראיתי בעבר בחת"ס, כמדומני עה"ת ספר בראשית שהכיר נכרי שלא היה לו חסר כל טוב ומרוב טובה מאס בחייו, ומבאר שההתמודדות עם הנסיונות הבאים על האדם נותנים לו 'טעם בחיים' (איך לנסח בלשה"ק?). מחפש מקור, או מקור דומה (יתכן שכותב משהו דומה והוספתי נופך משלי...) ייש"כ
  • האם יש יותר מחיבור אחד של החת"ס על הש"ס

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 26/12/2023 00:20 דרך אגב תמיד כדאי לבדוק בבר אילן בעמוד קודם או אחרי, כי לפעמים הצטרפו דברים לעמודים קודמים או מאוחרים מכל מיני סיבות. ממש אתמול נפגשתי בזה. מאת: [email protected]

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים