דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

עזרה במציאת מ"מ.

2023
3 2 0 1
  • עזרה במציאת מילה חילופית

2023
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 15/02/2023 20:17 ומקור חילוק זה.
  • עזרה בנושא מ"מ

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ק
    תאריך ההודעה המקורית: 26/03/2023 20:16 [image: image.png] בדרכי תשובה סימן סו ס"ק לז הביא דברים משם הדעת קדושים והגידולי הקדש כמצו"ב, האם ידוע לאי מי על דעת קדושים לסימן סו? והיכן ניתן לראותו? או שמא כוונתו למקום אחר בד"ק היוכל אי מי להאיר עיניי בענין זה? בתודה מראש
  • עזרה במציאת כולל לענות באישי בלבד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/06/2023 11:43 לא קשור כ"כ לנושאי הקבוצה ובכ"ז נצרך לי מאוד חבר טוב שלי מתחתן בעז"ה בקרוב הוא ביקש ממני למצוא עבורו כולל במודיעין עילית, רצוי ליבו חפץ, עם מסגרת מחייבת (לא חופרת אבל כן שיהיה פיקוח) מחפש לזמן אלול מי שיוכל לתת לי מספרים של ראשי כוללים במודיעים עילית אשמח מאוד
  • עזרה בפענוח מ"מ בר"ת

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 22/07/2023 22:31 מי זה בעל ש"א (בפירוש הגדה/ בפירושי אגדה) ??? הקטע המלא:- פירוש, כי לולא שעבוד מלכיות לא היו מניחין השאור להחמיץ כמ"ש ויאפו את הבצק מצות כי גורשו ממצרים. ולכן אפו מצה (והאריך בזה בעל ש"א) בפירוש הגדה ובגלות חזרו שתי אלו, שאור שבעיסה כמו שכתב בהושע מלוש בצק עד חומצתו, וגם שעבוד מלכיות. תודה רבה!!!
  • ליודעי קבלה וחסידות - עזרה במציאת מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 29/07/2023 23:24 שבוע טוב לחו"ר היקרים. אני צריך עזרה במציאת מקורות לנושא מסויים בקבלה, הנושא עצמו הוא מאוד ידוע ומפורסם לא מדובר בחידושים גדולים, רק שאני פחות מתמצא בתחום וזקוק לעזרה... אני אחלק את הנושא לנקודות [משפטים], כי אולי יש מי שידע רק חלק מהנקודות, גם זה יעזור. (מי שמכיר את כל הנקודות... הרי זה משובח). כדלהלן: א. הקב"ה מוריד שפע לעולם דרך שבע מידות (חסד, גבורה, תפארת, נצח, הוד, יסוד, מלכות). ב. חמשת המידות הראשונות הן סוגים של שפע והן נמצאות בשמים. ג. מידת היסוד משמשת ככלי קיבול לכל חמשת מידות השפע. ד. מידת היסוד מעבירה את השפע למידת מלכות שנמצאת בארץ כדי שתנהיג בארץ את השפע שבא מלמעלה. ה. יוצא שמידת היסוד מחברת שמים וארץ. ו. המידות נסמכו לפסוק שאמר דוד המלך (דברי הימים): 'לך ה' הגדולה והתפארת והנצח וההוד כי כל בשמים ובארץ'. ז. לפי זה יוצא שמידת היסוד מכונה 'כל' והיא 'בשמים ובארץ', שהיא מעבירה את השפע לעולם הזה. ח. ההנהגה במידות הללו זה מה שנקרא 'זעיר אנפין'. מי שמכיר מי שיודע מה המקורות להנ"ל, ועדיף כמובן את המקורות היסודיים והבסיסיים יותר, כלומר אם יש מקור חזל"י מסודר כגון זוהר וכו'. [או שיש רק ספר/חיבור קבלי שמפרט את הנ"ל] זו תהיה עזרה ממש גדולה. תודה רבה.
  • עזרה במציאת ספר

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 25/08/2023 00:28 אגב לאחרונה יצא לאור במהדורה חדשה והדורה שו''ת בית יעקב שערך אותו ת''ח חשוב מבוגרשעבד על זה שנים רבות, ומשום מה זה לא מופץ ברבים כל כך זה באמת ספר חשוב שמובא ברעק''א ועוד ועוד
  • עזרה במציאת ספר

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 24/08/2023 14:32 נעזרתי. תודה רבה! ב-יום חמישי, 24 באוגוסט 2023 בשעה 14:30:04 UTC+3, יוסף פרידמן כתב/ה:
  • עזרה במציאת ספר - מאור השבת

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 07/12/2023 15:34 אני מחפש ציטוט שנכתב בשם הגרש"ז אויערבאך בעניין דיני חזרה בשבת והובא מספר 'מאור השבת' חלק ב' מכתב לב אות יג. לא מצאתיו באוצר החכמה. האם למישהו מחברי הקבוצה יש ספר זה ויכול לשלוח לי באישי קטע הנ"ל, או להפנות למאגר שבו נמצא הספר? תודה מראש!

1

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים