דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

ניסוח 'זה' או 'זהו' - אודה לחוות דעתכם

2023
5 5 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 00:31

יש לי ויכוח עם עורך מסויים שהעדיף את המילה 'זהו'
    ואני הצעתי לצמצם וז"ל תגובתי:

לא יודע למה אני לא מתחבר למילה 'זהו'אולי אין כזו מילה בעברית תקינה?אולי זה
    מורכב מ'זה הוא'?עיון חטוף באמצעות 'חיפוש' בפרוייקט השו"ת מעלה לי את ההשערה
    שכתבתי ש'זהו' שייך במקום שהיה ניתן לומר 'זה הוא'כמו איזהו בן עולם הבא זהו
    וכו'תלמוד בבלי מסכת שבת דף קיז עמוד אאמר רב חסדא: שלש מחיצות ושני לחיין -
    זהו מבוי שאינו מפולש, שלוש מחיצות ולחי אחד - זהו מבוי המפולש.כמו 'זה הדבר
    שדיברנו/שאנו יודעים/ הידוע' וכד'אבל בצורת ההתנסחות כאן 'כל מה שאמרנו' לכאו'
    לא כ"כ היינו משלימים עם 'זה הוא' אלא מגיע במקום 'כל זה' ולכן המשפט נראה
    בד"כ כך: שכל מה......זה....

• תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 00:31

יש לי ויכוח עם עורך מסויים שהעדיף את המילה 'זהו'
    ואני הצעתי לצמצם וז"ל תגובתי:

לא יודע למה אני לא מתחבר למילה 'זהו'אולי אין כזו מילה בעברית תקינה?אולי זה
    מורכב מ'זה הוא'?עיון חטוף באמצעות 'חיפוש' בפרוייקט השו"ת מעלה לי את ההשערה
    שכתבתי ש'זהו' שייך במקום שהיה ניתן לומר 'זה הוא'כמו איזהו בן עולם הבא זהו
    וכו'תלמוד בבלי מסכת שבת דף קיז עמוד אאמר רב חסדא: שלש מחיצות ושני לחיין -
    זהו מבוי שאינו מפולש, שלוש מחיצות ולחי אחד - זהו מבוי המפולש.כמו 'זה הדבר
    שדיברנו/שאנו יודעים/ הידוע' וכד'אבל בצורת ההתנסחות כאן 'כל מה שאמרנו' לכאו'
    לא כ"כ היינו משלימים עם 'זה הוא' אלא מגיע במקום 'כל זה' ולכן המשפט נראה
    בד"כ כך: שכל מה......זה....

תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 00:35

אין כזאת מילה 'זהו'.
    [עיין וורד 'מילים נרדפות' לזהו].

• תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 00:35

אין כזאת מילה 'זהו'.
    [עיין וורד 'מילים נרדפות' לזהו].

תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 00:40

מה הפירוש אין כזו מילה, הרב שטיימן הביא לכך דוגמאות מהגמרא, אתה יכול לומר
    שזה מילה פחות מקובלת, אבל לא לשלול את המילה

• תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 00:40

מה הפירוש אין כזו מילה, הרב שטיימן הביא לכך דוגמאות מהגמרא, אתה יכול לומר
    שזה מילה פחות מקובלת, אבל לא לשלול את המילה

תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 01:37

בכל מקום שה-'הוא' הנפוץ עד לזרא, מיותר, גם 'זהו' מיותר.
    שתי מילים בשימוש מוגזם להחריד.

ב-יום שני, 10 ביולי 2023 בשעה 00:40:53 UTC+3, אליהו לוריא כתב/ה:

• תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 01:37

בכל מקום שה-'הוא' הנפוץ עד לזרא, מיותר, גם 'זהו' מיותר.
    שתי מילים בשימוש מוגזם להחריד.

ב-יום שני, 10 ביולי 2023 בשעה 00:40:53 UTC+3, אליהו לוריא כתב/ה:

תאריך ההודעה המקורית: 10/07/2023 13:25

אני ראיתי הרבה מחברים ועורכים שמשתמשים עם מילת 'זהו'.
    כל מקום, והענין שלו.

• 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/03/2023 21:19 בהודעה הנוכחית לא הופיע, אם כי בהודעה שמר ווילחובימער שלח על הבקבוק כן מופיע
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 30/05/2023 09:04 תודה רבה מראש!
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 04/06/2023 11:08 תעשה הקלט מאקרו תן לזה שם ואחר כך עצור אחר תכנס למאקרו ותעשה ערוך ותדביק את זה ואז יהיה לך מאקרו
  • גְרון באידיש מה זה? הוֹז או הָז באידיש מה זה?

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 16:40 גרון, ייתכן שהכוונה לגרין, כלומר ירוק. מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/09/2023 09:59 מניסיון אישי שלי (אני משתמש בהם באופן קבוע...) מדובר בתוספים מעולים ביותר, קלים לתפעול, ולא מזיקים למחשב כלל. נ.ב. למי שמעוניין בעימוד פשוט-כתבתי מדריך פשוט וקל לעימוד ספרי קודש קלים בתוכנת אינדיזיין, אפשר לבקש ממני ואני בל"נ אשלח למבקשים. שריה אלישיב* טוען רבני* 0548491810*
  • 0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 20/12/2023 13:09 "לפחות שם חלקנו מיושבי בית המדרש שבינתיים זוכים בעוד דברי תורה יקרים מפז [במידה שהחומר אכן לאמיתה של תורה ואכמ"ל]". בנוסח התפילה שלאחר הלימוד: "אנו עמלים ומקבלים שכר, והם עמלים ואינם מקבלים שכר". ולכאורה, הלא הם כן מקבלים. ויישבו, שהם מקבלים לפי התוצאה, ואם לא הצילחו לתת תוצה, עבודתם לריק ולא יקבלו שכר. למשל, נגר טרח בהכנת שלחן, אך טעה בעבודתו וקלקל את השולחן, לא יקבל מאומה. משא"כ הלומד תורה ומתייגע, יקבל שכר אפילו אם לא הבין נכון ולא כיון לאמיתה של תורה. אחד בצער ממאה שלא בצער, לפום צערא אגרא. אם כן אדרבה, המתייגע, אפילו לא הצליח להבין טוב, שכרו מרובה מחבירו הגאון שהבין טוב וכיון לאמתה של תורה אך בלי להתייגע! גם עורך שעורך חומר שיודע שאינו נכון, מ"מ מקיים בכך מצות לימוד תורה. זה כמו שאדם לומד הוו"א שנדחתה בגמ', מ"מ זה תורה. וכן זה כמו שאדם לומד סוגיה, וחשב על מהלך מסוים, ואח"כ חזר בו. ודאי שגם המהלך הדחוי הוא חלק מהלימוד. עכ"פ כמובן את שלו יעשה ויעיר מה שצריך בהערות הסקירה או השוליים.
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 21/12/2023 12:45 יישר כח גדול!! מאת: [email protected]
  • אודה למי שיעביר מייל זה הלאה, לתועלת הכלל.

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 08:04 בס"ד לתשומת לב מעסיקי עורכים [באופן קבוע / אקראי]: ניתן לקבל אצלי תיווך [כרגע חינמי] לקבלת עורך שמתאים למה שאתם צריכים. נא לפנות אלי באישי A33107566 ג'ימייל. כדאי לפרט כמה שיותר על מהות העבודה, כך אוכל בע"ה להבין יותר איזה כישורים נצרכים כאן, ולהתאים יותר במדויק. אופן התיווך הוא שאתם מקבלים ממני שם אחד של עורך מתאים [ואם ביקשתם כמה - כמה שביקשתם], ואם הוא לא מתאים אזי אתם כותבים לי שוב ואני נותן לכם בע"ה שם אחר. ב"ה יש תח"י מאגר גדול של עורכים עם כל פרטיהם. ב"ה כבר תיווכתי לכו"כ לקוחות, וב"ה הם מרוצים. יה"ר שנזכה לקיים דברי מוהרנ"ת זיע"א: וְנִזְכֶּה שֶׁיִּתְחַבְּרוּ סְפָרִים הַרְבֵּה דִקְדֻשָּׁה, וְיִתְחַדְּשׁוּ בְּכָל פַּעַם סְפָרִים הַרְבֵּה בְּתוֹרָתֵנוּ הַקְּדוֹשָׁה, וְיִהְיֶה לָנוּ אֱמוּנָה שְׁלֵמָה בְּכֻלָּם, וְלא יִהְיֶה אֶצְלֵנוּ לְמוֹתָר שׁוּם סֵפֶר הַמְּדַבֵּר מֵעִנְיָנֵי תוֹרָתֵנוּ הַקְּדוֹשָׁה, הֵן הַמְדַבְּרִים בִּפְשָׁט רֶמֶז דְּרוּשׁ סוֹד, הֵן סִפְרֵי הַמְפָרְשִׁים וְהַמְבָאֲרִים, הֵן סִפְרֵי הַפּוֹסְקִים וּשְׁאֵלוֹת וּתְשׁוּבוֹת, הֵן סִפְרֵי מוּסָר, הֵן סִפְרֵי תְפִלּוֹת וּתְחִנּוֹת וּבַקָּשׁוֹת וּוִדּוּיִים וְשִׁירוֹת וְתִשְׁבָּחוֹת לְהַשֵּׁם יִתְבָּרַךְ, וְכָל מִינֵי סְפָרִים הַמְדַבְּרִים בְּעִנְיָנֵי תוֹרָתֵנוּ הַקְּדוֹשָׁה, כֻּלָּם יִהְיוּ חֲשׁוּבִים וִיקָרִים בְּעֵינֵינוּ מְאד, כָּל סֵפֶר וְסֵפֶר, הֵן אוֹתָן שֶׁנִּתְחַבְּרוּ כְבָר, הֵן הָעֲתִידִים לְהִתְחַבֵּר, כִּי כֻלָּם מֻכְרָחִים לְהָעוֹלָם, וְאָנוּ צְרִיכִים כֻּלָּם, כִּי הֵם חַיֵּינוּ וְארֶךְ יָמֵינוּ, וְכֻלָּם עוֹמְדִים בְּרוּם עוֹלָם, וּמַשְׁמִיעִים בְּיִרְאָה יַחַד בְּקוֹל דִּבְרֵי אֱלֹהִים חַיִּים וּמֶלֶךְ עוֹלָם, כֻּלָּם אֲהוּבִים כֻּלָּם בְּרוּרִים כֻּלָּם קְדוֹשִׁים, וְכֻלָּם מְדַבְּרִים מֵרְצוֹנְךָ הַטּוֹב הַגָּנוּז בְּתוֹרָתְךָ הַקְּדוֹשָׁה וְכֻלָּם מְעוֹרְרִים לַעֲבוֹדָתְךָ וּלְיִרְאָתֶךָ, וְכֻלָּם "נֶחֱמָדִים מִזָּהָב וּמִפַּז רָב וּמְתוּקִים מִדְּבַשׁ וְנפֶת צוּפִים". לקבלת חיוך יומי למייל, כתבו ל: [email protected]

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים