דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

[2]: רואה חשבון [הנה"ח]

2023
4 4 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 01:07

כתבתי כאן את כל ההנחיות הנצרכות
    זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה בהשקפה ראשונה

------ Original Message ------
    מאת: From "מהדיר ספרים"
    מאת: To "יואל שילה"
    מאת: Cc "עט סופר" [email protected]; "עריכה תורנית"
    Date א' אב תשפ"ג 00:44:50
    Subject Re: [הבית לעורך התורני] רואה חשבון [הנה"ח]

• תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 01:07

כתבתי כאן את כל ההנחיות הנצרכות
    זה הרבה יותר פשוט ממה שנראה בהשקפה ראשונה

------ Original Message ------
    מאת: From "מהדיר ספרים"
    מאת: To "יואל שילה"
    מאת: Cc "עט סופר" [email protected]; "עריכה תורנית"
    Date א' אב תשפ"ג 00:44:50
    Subject Re: [הבית לעורך התורני] רואה חשבון [הנה"ח]

תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 01:08

להזכיר לכבודו שלא כל אחד כתב ספר על מקוואות ועירובין וזמני היום ותרו"מ וכל
    שאר חיבוריך.
    וכך לא כל אחד יכול להכיל את הנכתב בחיבור וורד לאברך.
    ולא כל שאר מפעליך הברוכים.
    אני מקוה שההוראות שכתבתם אכן יהיו לעזר. אבל בכל זאת לא לכל אחד זה מתאים
    ורבים עדיף להם לשלם כדי שיצא נכון.
    ואני ביניהם. [אולי בשנה הבאה ע.פ. הגשת דוח תהיה פשוטה בהרבה. זה אחד ממטרות
    החוק החדש. שע.פ. לא יזדקק לעזר מבחוץ]

--

• תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 01:08

להזכיר לכבודו שלא כל אחד כתב ספר על מקוואות ועירובין וזמני היום ותרו"מ וכל
    שאר חיבוריך.
    וכך לא כל אחד יכול להכיל את הנכתב בחיבור וורד לאברך.
    ולא כל שאר מפעליך הברוכים.
    אני מקוה שההוראות שכתבתם אכן יהיו לעזר. אבל בכל זאת לא לכל אחד זה מתאים
    ורבים עדיף להם לשלם כדי שיצא נכון.
    ואני ביניהם. [אולי בשנה הבאה ע.פ. הגשת דוח תהיה פשוטה בהרבה. זה אחד ממטרות
    החוק החדש. שע.פ. לא יזדקק לעזר מבחוץ]

--

תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 13:57

בכל כגון דא אני ממליץ (למי שמקשיב לי...) לעשות פעם ראשונה רק בליווי מומחה,
    על אף התשלום שהוא גובה.

בפעם השניה אתה כבר בעל נסיון, ואתה גם יודע אם מתאים לך לעשות זאת לבד.
    ואז גם תבין למה היית צריך לשלם בפעם הראשונה...

נ.ב. אני משתמש בכלל הזה בכל עסק ממוני. כגון, רכישת/מכירת דירה, עשיית
    משכנתא, פתיחת עסק, הנחה בארנונה, השקעה בנדל”ן/מניות, וכו’ וכו’.

מאת: [email protected]

• תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 13:57

בכל כגון דא אני ממליץ (למי שמקשיב לי...) לעשות פעם ראשונה רק בליווי מומחה,
    על אף התשלום שהוא גובה.

בפעם השניה אתה כבר בעל נסיון, ואתה גם יודע אם מתאים לך לעשות זאת לבד.
    ואז גם תבין למה היית צריך לשלם בפעם הראשונה...

נ.ב. אני משתמש בכלל הזה בכל עסק ממוני. כגון, רכישת/מכירת דירה, עשיית
    משכנתא, פתיחת עסק, הנחה בארנונה, השקעה בנדל”ן/מניות, וכו’ וכו’.

תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 14:51

את כל הדברים האלו הספקת לעשות שתי פעמים?..

• [2]: 2 שכבות בהערות שוליים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 02/01/2023 11:42 יש איזה תכנון להוסיף תוסף קל כזה ל'בקלות', אי"ה - עדיין לא הגענו לזה. ------ Original Message ------ מאת: From "יצחק זאב צ." מאת: To "יואל שילה" מאת: Cc "עריכה תורנית" Date ט' טבת תשפ"ג 10:33:51 Subject Re: [עריכה תורנית] 2 שכבות בהערות שוליים קבצים מצורפים: שדה SEQ.docx שדה SEQ.wmv
  • אשמח לקבל ש"ת ערוגות הבושם ח"ב או"ח סי' ר' במהדורה חדשה

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    B
    תאריך ההודעה המקורית: 26/01/2023 12:28 לר"מ גרינוואלד מאת: [email protected]
  • בענין מחיר רכישת אוה"ח יד 2

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/04/2023 20:58 ומסתבר שבגירסא 21 המחיר יתייקר קצת
  • [2]: גמ"ח עימוד - הודעה שקיבלתי במייל

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 01/05/2023 18:45 לעימוד יש גם מחיר, כך שאותו קובץ אקסל של מעמדים צריך לכלול את התימחור ------ Original Message ------ מאת: From "שמעון הלר" מאת: To "שריה אלישיב" מאת: Cc "יהונתן פז" [email protected]; "אריכא" [email protected]; "יוחנן קאהן" [email protected]; "אריה מושקוביץ" [email protected]; "עט סופר" [email protected]; "שמחה פרוינד" [email protected]; "אליצור בן שמעון" [email protected]; "ש. ברגר" [email protected]; "סופריא" [email protected]; "יוחנן ברנשטיין" [email protected]; "ארי במסתרים" [email protected]; "עריכה תורנית" Date י' אייר תשפ"ג 18:36:35 Subject Re: [הבית לעורך התורני] גמ"ח עימוד - הודעה שקיבלתי במייל
  • [2]: מטען לרכב

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 20/06/2023 19:18 סליחה על המעבר על הכללים. ראיתי את ההודעה של הרב אליצור בן שמעון רק לאחר שליחת ההודעה... הייתי באמצע כתיבה.
  • [2]: הפצת ספר

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ל
    תאריך ההודעה המקורית: 19/07/2023 09:30 אני הוצאתי 3 כרכים בסדרת ליקוטי רבי עקיבא איגר וזה ספר ש"הולך" טוב, ונמכר בארץ ובחו"ל, אלא שהמפיץ סוגר אתך מחיר על כל ספר שימכר, ויכול לצאת שהספר ימכר ב- 80 אבל אתה מקבל בסביבות 30 לכל ספר, כי גם המפיץ מקבל מזה וגם החנות מקבל, ומה נשאר. ואם זה חול אז יש להם הוצאות משלוח ואיש קשר שם בחול. גם אם תוציא דרך אור החיים או יפה נוף, הם יגבו ממך בכפליים גם כמפיץ וגם כחנות. רק הוצאות משומנות כמו עוז והדר או מכון ירושלים שהחנות מוכרחת להחזיק אותם, וגם יש להם מנגנון הפצה משלהם, וסוכנים משלהם, וגם פרסום בהתאם, שם יש שורת רווח רצינית. בקיצור, אין מצב לריוח ממשי, אולי כיסוי הוצאות, ולכן מוכרחים למצוא תורם לעלויות הספר. ולו בשביל שתוכל להתפנות בישוב הדעת לספר הבא. ולא תהפך להיות מ'מחבר ספרים' למשווק ספרים שכל היום הראש שלו בלמכור עוד 5 ספרים. ואני מדבר כאן על מפיץ הגון וישר, שעושה עבודה טובה, אבל זה השוק וזו המציאות כיום. אגב, מישהו זרק כאן הדפסה של 1000 ספרים, כמדומני שהוא לא כ"כ מבין על מה מדובר, אלא"כ הוא רוצה לחלק לכל השכונה והגיסים והאחים וכדו', או שיש לו איזה ספר נדיר ולהיט. אני באמת הדפסתי את אחד הספרים פעמיים שביחד זה למעלה מ- 1500 ספרים, ונמכרו כולם, אבל זה היה משהו מיוחד שידעתי שילך, (ליקוטי רעק"א על המועדים), אבל שאר החלקים שבסדרה שהערכתי שזה לא כמו המועדים, הוצאתי 400 ו- 350, ולא מתחרט, במצב הנוכחי של השוק, לא להתפתות להוציא 1000, בפרט אם אין לך היכן לאחסן אותם ל- 10 שנים הקרובות. עדיף שתוציא ויגמר, ואז תוציא שוב מהדורה מתוקנת, ואם זה עלויות גבוהות תשיג תורם. מנסיון. היה יהודי שחיבר איזה חיבור שלא אפרט כאן, והיה ברור לי שאולי ילך לו 50 או 100 וגם זה בחסד, ושיכנעו אותו להדפיס 600 ספרים, ושהם יעשו כל מאמץ למכרם, שלחו אותו אלי והתחננתי אליו להדפיס מקסימום 200 - 250, עשה כעצתי, והתקשר לשאול אותי מה עושים עם 150 שנשארו לו, אחרי חלוקות ומכירות בבתי כנסת וישיבות. מקוה שהיה לתועלת הציבור הנפלא שבחבורה קדישא הדין.
  • רואה חשבון [הנה"ח]

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 20/07/2023 10:55 ב"ה מידיעה כך זה עובד במשרדים ולכן כדאי באמת לשלוח את ההכנסות יחד עם הדיווח למעמ בתחילת ינואר ואם יש השלמות של הוצאות\ טופסי 106\ תרומות\ ילד נטול יכולת- להשלים כמה שיותר מהר והכי חשוב- לתזכר במייל\ טלפון את המשרד ברמת "מה קורה עם הדוח שלי?" כדי לקבל רשימת חוסרים ולהשלים בהתאם. לגבי המענק עבודה- אחרי קליטת הדוח, מס הכנסה מתעדכן אוטומטית ולא צריך לבצע פעולה נוספת.
  • [2]: בענייני עולם הזה - חשבון בנק עסקי

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 01/01/2024 00:33 חשבון עיסקי באופן כללי הוא יקר יותר בגדול היתרון שלו הוא עבור מי שצריך הלוואות עבור העסק לא ידוע לי שיש דרישה מצד החוק על חשבון עיסקי, אלא זה דרישה של הבנק, בדרך כלל לע.מ. או לבע"מ מצד אחד 2 חשבונות בנק אמורים לעשות סדר, אבל לפעמים זה גורם ליותר בלבול בכל מקרה מומלץ לעבוד עם קובץ אקסל וכדו'. מי שבוחר לעבוד עם 2 חשבונות בנק, יכול לפתוח חשבון פרטי נוסף בבנק אחר.