דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

עזרה בציון מקור

2023
3 2 0 1
  • מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 17/01/2023 23:05 לשם מאמר בעניני גיטין מה המקור למנהג ישרא' לברך מזל טוב לאחר נתינת הגט -- שלמה ענגלארד
  • וורד - עזרה בציון עמודים

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ת
    תאריך ההודעה המקורית: 02/05/2023 10:01 אני מעוניין לכתוב את העמודים מימין לשמאל בסדר עולה ללא רווחים, למשל: "עמ' 18-16" אם כותבים כך ברצף זה תמיד יוצא משמאל לימין ( 16-18 ) ורק אם מוסיפים רווח זה יוצא כפי בקשתי (16 - 18). מקווה שהובנתי אני מצרף סרטון קצר. בקיצור אני מעונין בדוגמה כזאת - עמ' 18-16 - בכתיבה שוטפת בחדא מחתא ללא רווחים קבצים מצורפים: 2023-05-02_09-57-20-367.mp4
  • וורד - עזרה בציון עמודים

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 02/05/2023 12:53 אם הופכים את המקף למקף מאורך, ממילא משתנה סדר המספרים. המקף הופך למאורך על ידי הרווחים, ולאחר שעשית זאת אפשר למחוק את הרווחים אבל הסדר לא משתנה. אשמח גם אני לדעת על דרך לעשות זאת אוטומטית (שהמקף יהיה מאורך לא רק לאחר שממשיכים עוד תו ורווח). מאת: [email protected]
  • האם זהו טעות בציון מ"מ - חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 02/08/2023 11:21 מחפש מקור למאמר המובא כאן - כתוב בספר פתגמין קדישין אות ג' 'אין ישראל אוכלין בעוה"ז אלא בשביל אמונה' (גמרא). ומצטט אותו המחבר של הבעש"ט על התורה במקור מים חיים מקץ הגה ד' כך : 'כל מה שישראל אוכלין בעולם הזה אינו אלא בשביל אמונה' (שמות רבה כ"ג, ה' עיין שם במדרש שהגירסא הוא, הוא האמונה שישראל נוחלין בה). המחבר ציין למדרש בפרשת בשלח ושם כתוב כך : ובאיזה זכות אומרים ישראל שירה, בזכות אברהם שהאמין בהקדוש ברוך הוא, שנאמר (בראשית טו ו) 'והאמין בה'', היא האמונה שישראל נוחלין בה, ועליו הכתוב אומר (חבקוק ב ד), 'וצדיק באמונתו יחיה', הוי, 'תשורי מראש אמנה'. ולכאורה המדרש לא מדבר על שאין ישראל אוכלים בעוה"ז אלא בשביל אמונה, אלא מדבר על ענין השירה. ובפשטות הפתגמין קדישין ציין כך לעיון (גמרא) ולא פירש איזה גמרא, הנראה לי שזה גמרא תענית ח' ע"א, אמר רבי אמי, אין גשמים יורדין אלא בשביל בעלי אמנה, שנאמר (תהלים פה יב) 'אמת מארץ תצמח וצדק משמים נשקף'. אשמח לראות את התגובות שלכם יצחק זלצמן -- אין לאף אחד רשות לשלוח בקשות ואו להציע אפילו באישי חומר שיש עליו זכויות יוצרים. אם אתה לא בטוח אם מותר אז אסור. ואם חשבת שמותר ושלחת בכל זאת תיחסם מלשלוח הודעות לקבוצה בכלל.
  • מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 01/11/2023 13:44 בס"ד ספר הזהר / זהר עם פירוש הסולם / ויקרא / אמור / מאמר שמיני עצרת אות רפט זהררפט) והאי יומא, יעקב הוא רישא לחדוותא, וכל אינון אושפיזי חדאן עמיה. וע"ד כתיב, אשריך ישראל מי כמוך. וכתיב, ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר. פירוש הסולםרפט) והאי יומא יעקב וכו': ויום ההוא, יעקב, שהוא ת"ת, הוא ראש אל השמחה, וכל שאר האורחים, אברהם יצחק משה אהרן יוסף דוד, שמחים עמו. ועל כן כתוב, אשריך ישראל מי כמוך. וכתוב, ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר. חיים שטרן 0533-120-600
  • עזרה במציאת מקור בכתבי האריז"ל

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 19/12/2023 16:42 יש באוצר חומש האריז"ל שליקטו מכל הספרים והמהדורות לפי הפסוקים
  • עזרה

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 27/07/2023 05:58 למשל sifrut open, (נד"ל של פונטביט), בדרך כלל עובד מצויין עם הניקוד, ניתן לנסות איתו לפחות, לדעת אם זו הבעיה. El mié., 26 jul. 2023 10:26, יואל שילה [email protected] escribió:
  • עזרה במציאת מקור

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 26/07/2023 12:17 על פי דרכו של החינוך, לא נראה לי שיימצא כזה בחיבורו. החינוך בדרך כלל (מה שראיתי והתרשמתי בעבר, וגם עכשיו בחיפוש מהיר ושטחי), הולך תמיד בשיטה הפוכה לגמרי. בכמה וכמה מצוות שנאמר בהם ענין השמחה, שיטתו היא: כשיש שמחה טבעית-גשמית, למשוך ולנצל אותה לענין רוחני. או ליצור שמחה גשמית, כדי לשמוח בדבר רוחני וכיו"ב. וראש דבריו במצוה שכד: וכמו כן מצות הלולב עם שלשת מיניו מזה השורש היא, לפי שימי החג הם ימי שמחה גדולה לישראל, כי הוא עת אסיפת התבואות ופירות האילן בבית, ואז ישמחו בני אדם שמחה רבה, ומפני כן נקרא חג האסיף, וצוה האל לעמו לעשות לפניו חג באותו העת, לזכותם להיות עיקר השמחה לשמו. ועוד כיו"ב בכמה וכמה מקומות. ----- Original Message ----- From: אברהם יצחק To: שמחה פרוינד Cc: עריכה תורנית Sent: Wednesday, July 26, 2023 10:05 AM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] עזרה במציאת מקור תודה. אני צריך מקור בחינוך דוקא. Sender notified by Mailtrack 26.07.23, 11:05:33 דף על הדף תעית כו. א"מ ז"ל בספר "הבן יקיר לי אפרים" שואל, למה עשו תקנות כאן שלא לבייש את מי שאין לו, וגם עשו תקנות בהלויית המת בענין ארונות ובענין בגדי המת. אבל כשבא להבאת ביכורים כתוב שהעשירים הביאו בקלתות זהב וכסף והעניים בסלים של נצרים. הלוא היה צריך לעשות תקנה גם בהבאת ביכורים. ומתרץ אבי מורי ורבי ז"ל שהפרשה של מקרא ביכורים מסיימת ב"ושמחת בכל הטוב אשר נתן לך ה' אלקיך" ומשם לומדת הגמרא בברכות (נ"ד ע"ב) שכשם שמברך על הטובה כך מברך על הרעה, שצריך לקבולינהו בשמחה. ואם כן אז כשאדם מביא ביכורים הוא בא לשמחה "ושמחת" שהוא שמח בכל הטוב "אשר נתן לך ה' אלקיך" שזה מידת הרחמים, וגם מידת הדין, ומקבל את הדין בשמחה. אודה מאוד למי שימצא מקור בחינוך שבמצות ביכורים נאמר 'ושמחת בכל הטוב', משום שקיום המצוה כתיקונה מביאתו לידי שמחה. Sender notified by Mailtrack 26.07.23, 10:57:09 -- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CA%2BmJN2hYkP85EAqRG7ZDJaU8xi5wiX7ZPCgwpT%2BhNWBdF8B62Q%40mail.gmail.com. -- בכבוד רב שמחה פרוינד 05484-30-988 [email protected] -- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל-https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CA%2BmJN2gHo6A2V9x0B8duMty8G5CcdZ8m3mb3LJFRQUJ00_u%2Bzw%40mail.gmail.com.

0

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים