דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מתארגנת קבוצה באזור קריית גת קוממיות, המעוניינים נא לפנות לכתובת זו.

2023
2 2 0 1
  • הערוך ערך גת

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/02/2023 22:26 מתוך מאגר תא שמע https://tashma.jewishoffice.co.il/books/learn/28009/הערוך/אות_הגימ"ל/גת גת [קעלטער וואנע]. (שבת קנ) תרגמו ר"נ בר אמי קמיה דרבא בין הגיתות שנו פירוש בימי הבציר שמצוי יין והבדיל וסלקא שמעתא שאסור לעשות מלאכה עד שיבדיל ואפילו לא אמר אלא המבדיל בין קודש לחול דיו וכן אמר רב אשי דהוה בתרא' אמרינן מקודש לחול ואפיקנן סלתי כלומר מתעסקין במלאכה ובא רב אשי למעט שאין צ"ל כל ההבדלות אבל צריך להזכיר ברכ' ושם ומלכות דלא גרע מברכת מצות וברכת פירות וכן הלכה (פיאה פ"ז) כרם רבעי ב"ה אומר כולו לגת. (חגיגה כה) יניחנה לגת הבאה פי' מניחה עם הארץ אצלו לשנה הבאה לשעת הגיתות שנאמן עם הארץ על התרומה (זבחים קיב) פרת חטאת ששרפה חוץ מגיתה. (ובפ' ד' בפרה) שרפה חוץ מגיתה או בשתי גיתות או ששרף שתים בבת אחת פסולה פי' גומא היא בקרקע צורת גת מתוקנ' לשריפת הפרה: גת [שטאטדנאהמען] (בב"ר עב) וירא ה' כי שנואה לאה אף הגיתות מאחורי הקורות סונטות בה. ס"א אף הנשים. (סנהדרין קב) לכן תתני שלוחים על מורשת גת אמר רבי חנינא בר פפא אמר הקב"ה לכן תתני שלוחים כלומר שנתגרשו ממלכות בית דוד שהרג את גלית ולקח העיר שלו ששמה גת והורישה לכם בתי אכזיב אתם לביתו של דוד לאכזב למלכי ישראל כלומר הכזבני' יתהפך למלכי ישראל שכולם ילכו לחבל: גת [געוואלט] (ב"ק קי"ד) נכרי דדייני בגייתי פי' בכח בגיאות בלא טענה: מאת: [email protected] -- בברכה אופיס יהודי jewishoffice.co.il 055-255-8387 | [email protected]
  • חיפוש בקבוצה זו

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 15/03/2023 16:24 נטפרי חוסמים אפשרויות חיפוש בקבוצות למה? לא יודע אפשר לחפש רק במייל -- בכבוד רבשמחה פרוינד[email protected] [email protected]
  • קבוצה חדשה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 21/03/2023 09:11 בס"ד צר לי אבל אתם תצטרכו לראות את המייל הזה כנראה עוד עשרות פעמים עד שכולם יבינו להצטרפות לקבוצה החדשה יש לשלוח מייל לכתובת [email protected]
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/05/2023 18:10 שלום, כדי לאפשר חופשיות ולהתרחק ממחלוקת, נפתחת קבוצה מקבילה לעוסקים בתורת הראי"ה. להצטרפות: [email protected] או לשלוח לי בקשה. מי שחשוב לו להגיב - בבקשה רק באישי! בברכה, אריאל
  • קבוצה בבית שמש

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 07:33 בס"ד בס"ד סגרנו על קבוצה בבית שמש, ט"ו תמוז. מי שרוצה להיות מעודכן, נא ישלח לי מייל. כאמור כמ"פ, העדכונים יהיו בעותק גלוי. [ההודעה מיועדת גם לכל מי שהתכתבתי איתו כבר על זה]. יה"ר שיהיה אכן לתועלת, ושזה ייחשב אצל השי"ת כהשתדלות נכונה, ע"מ להגיע ליעד - לעזור לאברכים להתפרנס ברווח ובכבוד.
  • חזרנו לפעילות בעז"ה. נא לשים לב לתוכן הודעה זו

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 10/08/2023 08:16 A33107566 ג'ימייל ב-יום חמישי, 10 באוגוסט 2023 בשעה 08:14:34 UTC+3, israel.israel5000 כתב/ה:
  • נא להשיב לסקר זה. נא לא להגיב פה כלום, תודה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/11/2023 20:55 https://docs.google.com/forms/d/1WFfIu1MmOIJfsZIYBrslL0bbLemA2RVJPrDCoNB3FDk/edit
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    Y
    תאריך ההודעה המקורית: 19/12/2023 10:14 שלום רב. כעת פורסם בקבוצה כי ישנה הנחה של שבעים אחוז! במחיר של 'אוצרות התורה' וניתן לרכשה ב-1640 ש"ח במקום למעלה מארבעת אלפים ש"ח בדרך כלל. פניתי אליהם, ואמרתי להם שיש מעל עשרה אנשים המעוניינים לקנות ואם ניתן לקבל הנחה נוספת, הם השיבו לי, שהם מוכנים להוריד עוד 340 ש"ח, ובזה להגיע למחיר מצחיק של 1340 ש"ח ל'אוצרות התורה'. נ.ב. הם אמרו לי שניתן לשלם באשראי בשלושים וששה תשלומים. המעוניין נא להודיע כאן או בפרטי.

1

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים