דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חיפוש מקור - כי בתפילה / בברכה ל''פרנסה'' כלולים כל הברכות והישועות

2023
2 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 28/08/2023 21:32

שלום וברכה

אני מחפש מקור (אם יש)
    שבעת שהאדם מתברך מצדיק וכדו' על פרנסה
    או שמתפלל להקב''ה על פרנסה
    הרי שכלולים בו כל הברכות

(חוץ מהמשמעות בגמרא בתענית (ז)
    אמר להו ר' שמואל בר נחמני ניבעי רחמי אכפנא, דכי יהיב רחמנא שובעא לחיי הוא
    דיהיב)

תודה רבה

• תאריך ההודעה המקורית: 28/08/2023 21:32

שלום וברכה

אני מחפש מקור (אם יש)
    שבעת שהאדם מתברך מצדיק וכדו' על פרנסה
    או שמתפלל להקב''ה על פרנסה
    הרי שכלולים בו כל הברכות

(חוץ מהמשמעות בגמרא בתענית (ז)
    אמר להו ר' שמואל בר נחמני ניבעי רחמי אכפנא, דכי יהיב רחמנא שובעא לחיי הוא
    דיהיב)

תודה רבה

תאריך ההודעה המקורית: 28/08/2023 22:09

מספר באר משה להרה"ק רבי משה אליקים בריעה מקאזניץ זי"ע (בהרה"ק המגיד
    מקאזניץ) שהערב הילולא שלו, שמביא מהרה"ק רבי פינחס מקאריץ זי"ע שאתמול היה
    ההילולא שלו. הועתק מספר עשר אורות מערכת קאריץ

קבצים מצורפים:

• 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 13/02/2023 13:59 מקור נוסף שאני מחפש ולא מוצא... הדברים יתבארו יותר על פי דברי החתם סופר. החת"ס כותב שבאותו זמן היה במצרים את שיא העושר העולמי, שהרי יוסף קיבץ לשם את כל ממון העולם בשנות הרעב, וכן היה שם את כל החכמה העולמית בחרטומים ובבניית פירמידות ועוד, וכן היה שם את השליטה הגדולה ביותר על הכוחות הרוחניים עד שאפילו ילדים ידעו לעשות כישופים (שמו"ר ט, ו), ובנוסף פרעה הגדיר עצמו כ"אליל העולם", "לי יאורי ואני עשיתיני" (יחזקאל כט, ג), והיתה לו הוכחה לכך שכל העושר והכח של העולם נתון בידיו, וכן ממה שהיאור היה עולה לקראתו [מכח ברכתו של יעקב (רש"י בראשית מז, י)]. באופן טבעי היהודים לא רצו לצאת משם. הציעו להם ללכת לארץ כנען שהיתה באותו זמן מקום נחשל ובלתי מפותח. הם העדיפו להיות עבדים במדינה הטובה בעולם, מלהיות בני חורין במדינת עולם שלישי.
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 31/01/2023 23:14 האם יש ענין מיוחד או סגולה בעליה לתורה בימי השובבים?. בתודה מראש
  • חיפוש מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 17/01/2023 22:48 האם אפשר לקבל את תפילת הפלא יועץ בספרו בית תפילה לבחור בר מצווה? קבצים מצורפים: בית תפלה לר''א פאפו - לבר מצוה.pdf
  • חיפוש מקור

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 03/01/2023 13:13 בתענית ציבור מסיימים הקריאה בפס' י ששם מסתיים הענין. וכן בשבת חוה"מ מובן היטב לסיים כאן. וקשה רק על הקריאה בשבת כי תשא- ובספר מאורי אור (הובא בדרכי חיים ושלום בהערה לאות רכג - מצו"ב) כ' *שאין להפסיק לששי ולחטאתנו ונחלתנו *שהוא אמצע דבור תשובת השם למשה. ואכן כן הוא המנהג בבעלזא שמפסיקין בפס' י כמו בתעני"צ, ובספר דברי קהלת (מנהגי פרנקפורט עמ' 353) כתב שמעולם תמה על ההפסקה בפס' ט וכו' ונ"ל *שבכל מקום יותר טוב לסיים בפס' י *כי גם הפסוק הזה הוא מענין שלמעלה וסופו, ועוד כי הוא סוף העמוד בס"ת, אך בשבת כי תשא שינו הדבר שלא להשוותו עם סוף הקריאה בתענית אסתר שבא לפעמים בשבוע שלפני השבת הזה. קבצים מצורפים: דרכי חיים ושלום.pdf
  • חיפוש מקור - לוויתן זה יצרת לשחק כי נשאר בודד

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 07/11/2023 20:48 האם ידוע לאחד מהת"ח מקור למאמר הבא, יש מיחסים להחת"ס אבל לא מצאתי   כתיב (תהלים קד כו) 'לוויתן זה יצרת לשחק בו', יש שרמזו בזה, דלכן נקט 'לוויתן' – עפ"י מאמר חז"ל (ב"ב עד:) שמתחילה ברא הקב"ה את ה'לוויתן' זכר ונקיבה, משראה שאין העולם מתקיים (אם הם יפרו וירבו) הרג את הנקיבה ומלחה לצדיקים לעתיד לבוא... נמצא הזכר נשאר לבדו... אמר הקב"ה אינך נשאר 'בודד' בעולם, אלא הקב"ה יעמוד לימינך, ויהא כביכול 'משחק' עמך. מעתה ייאמר לכל מי שמרגיש 'בודד' בצערו ובמכאוביו וכיו"ב – אינך בודד אלא הקב"ה כביכול 'משחק' עמך והוא מתקרב אליך להיות עמך במחיצתך...
  • חיפוש מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/12/2023 22:00 נראה לי כדאי לך לכתוב כאן את שמו ופרטים שאתה יודע עליו ולקצר את העבודה. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 31.12.23, 22:00:05
  • חיפוש מקור

2023
    17
    0 הצבעות
    17 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 18/10/2023 19:46 הנה מאת: [email protected]
  • חיפוש מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 02/06/2023 00:59 זה מהרי קולון שורש קסה. אבל כמו שכתבת ברור שהרמב"ם [וא"כ גם הכ"מ] לא מסכים עם זה. כי הוא פסק כל ההלכות גם שלא נוהג בזה"ז לפי הכללים. ואכמ"ל. אשלח בפרטי מאמר שכתבתי ע"ז פעם.

1

789

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים