דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

של מי זה הספר מסילות אל האמונה?

2023
4 3 0 1
  • לכל מי שהתעניין בהקלטה של הכנס

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 21/04/2023 06:37 בס"ד הנושא הזה הוא בנפשי.. אז ראשית אשמח בל"נ להשתדל לדבר אישית עם מי שזה נוגע לו, במס' 0556782699 אין צורך להזדהות. אני לא שומר שם שום איש קשר. כל המספרים נמחקים. חובה להתקשר ממס' שמתחיל ב 05. אחרת זה חשד לצינתוק, ואני לא מגיב בכלל. אני *לא *מקשיב להודעות בתא הקולי. [כמובן אולי ייקח זמן עד שאחזור] לעצם הענין, ב"ה ליויתי [ומלווה כיום] כו"כ עורכים, חלק נכבד מהליווי עסק בענין העלאת השכר. אני תמיד מאוד משתדל שכל השיחות של הליווי יהיו מאוד פרקטיות, מה קורה בשטח. לא תיאוריות, ולא רקע כללי [זה שונה ממה שמקובל בקורסים, אני יודע. אבל אני מאמין בדרך הזו. אולי יש לזה שם אחר מאשר קורס, אבל מה משנה ההגדרה] אני כותב את זה כדי להסביר שהעצות שלי [במלוא הצניעות והענווה כו'] הם מהשטח ממש, למטה מעשרה טפחים, במלכות דעשיה.. בעברית: מניסיון. [אין לי סבלנות כרגע הרבה להאריך, אבל אתחיל בעז"ה]. כל עורך מודה לה' על עצם זה שזכה למצוא עבודה - נכון מאוד. אשריכם. אין עצת קסמים בנושא הזה - אם הכוונה משהו שעובד בטוח, ומיידי, אז נכון. אבל כמו בכל דבר בעולם, סוד ההצלחה היא הסבלנות. בברסלב קוראים לזה "המתן". אני יודע שהרבה לא יאמינו לי, אבל אני אומר את זה מידיעה. ב"ה אפשר לומר שאני די מכיר את התחום: יש ביקוש עצום, מצד מנהלי המכונים, לעורכים. זה פשוט ענין של זמן, וסבלנות, ובעיקר סיעתא דשמיא, עד שהעורך מוצא את המכון שמתאים לו. איני רוצה להזכיר כאן שמות, אבל בכללות: יש מנהלי מכונים, ויש מנהלי פרויקטים. זה צווי דינים ממש. כמו פנים חדשות של אפר ערלה ושל שבע ברכות.. [זתומרת כו"ע מודו שזה צווי דינים. למי שמכיר איך זה הולך] אנסה להסביר קצת: קם יהודי, פותח מכון. לא משנה אם מכון של תיווך [שאגב הרבה מהמכונים הם כאלו], או מכון שלו עצמו. אין לו זמן וידע כו' להתעסק עם זה בפועל, הוא לוקח מישהו, מסכם איתו: אתה אחראי שהספר יצא לאור בתאריך פלוני. המשכורת שלך היא כך וכך הסכום המוקצב עבור העורכים הוא כך וכך. אין ליהודי הזה אפשרות [כמעט] להעלות את השכר של העורך. [יותר מזה, אין לו זמן, והוא בלחץ, כי מורידים לו מהמשכורת אם הספר לא מוכן בזמן. ובסוד בסוד שלא לציטוט: לא כ"כ מענין אותו - כמובן בלי להכליל ח"ו - האיכות של הספר] תופתעו, אבל הרבה מה'בוסים' [המפחידים..], הם פשוט מנהלי עבודה [אני ממש מבקש לא לכתוב פה שום שם ורמז]. לכן, הטיפ *הראשון *[שעולה בדעתי הרגע, אולי יש דברים קודמים לזה] - לנסות להבין איפה אני עובד. האם מישהו קיבל פה פעם העלאה, אם כן - כמה, ובאיזה תנאים. כמובן כדאי להתייעץ עם חברים. אפשר לכתוב בקבוצה: לתועלת, אני צריך מידע על ר' פלוני, נא ליצור קשר באישי. [לא נכנס להל' לשוה"ר, אני לא רב]. [אולי אותו אחד נמצא פה בעצמו. אין לי תשובה לזה. אפשר לבקש מחבר שיכתוב עבורכם את ההודעה הנ"ל, ויעביר לכם את המידע. יש לברר אצל רב האם מותר. לכאו' אין בעיה]. טיפ שני, וכנר' בזה אסיים לבינתיים [וכמובן העורכים הוותיקים האחרים מוזמנים לכתוב את ניסיונם, לזיכוי הרבים]: מידע - זה כח. לפעמים צריך לשלם על מידע, אבל זה שווה כל אגורה. במילים פשוטות, כותבים בקבוצה: מבקש הדרכה להעלאת השכר [אפשר לנסות להתנות את התשלום במידת ההצלחה בפועל, אם השני יסכים. וגם אם לא, שווה לסכן 200 ש"ח עבור אפשרות להרוויח הרבה יותר]. כשיושבים עם מישהו כמה פעמים, הוא יכול לתת לך כיוונים שלא עלו בדעתך. פרטים על מכונים אחרים שיכולים להתאים לך, לדוגמא. כיווני עבודה חדשים [בתוך עולם העריכה]. הצעות איך לייעל את העבודה שלך, שתהיה שווה יותר]. טיפ *שלישי *- להוריד את המסכה של 'מושלמות'. להסכים לפאשלות.. היינו, לקפוץ על כל הצעת עבודה שאתה שומע, שיש סיכוי שהיא מתאימה לך, ולכתוב לו: לא יודע אם אני מתאים, אשמח לנסות. תן לי דוגמא קצרה, ובא נראה אם אנחנו מתאימים אחד לשני. מקובל עלי מראש, שאם לא יהיה לכם תועלת מהעבודה שלי, לא תשלמו לי על זה כלום. בלי לקחת סיכונים א"א להתקדם. שווה לסכן יומיים שלוש של עבודה, בשביל הסיכוי שהשכר יעלה בהרבה. [אגב שים לב לניסוח שלי: *אם אנחנו מתאימים אחד לשני. *שניכם פה באותה עמדה, הוא לא עושה לך טובה בזה שהוא מקבל אותך לעבודה, כי גם בלעדיו השי"ת גדול מאוד. ולא צריך פה נס מעל הטבע - יש, במציאות, כיום, הרבה מכונים שמחפשים עורכים. אתם בודקים, וכל אחד יש את הזכות המלאה להגיד: תודה, אבל לא מתאים לי]. אעיד על עצמי, שאחד הדברים שהתחילו להקפיץ לי את השכר, זה שכתבתי ברור למי שחיפש עבודה: אני לא מתחייב לשלימות. אשתדל לעשות מה שאני יכול מצידי, הכי טוב שאני יודע. מסתמא יש מומחים יותר ממני. ע"כ בינתיים. תגובות יתקבלו בשמחה. אני מקווה שהייתי ברור, ושזה היה באמת 'עצות מעשיות', כמו שביקשו. אני מרשה לעצמי להזכיר שוב: יש אצלי רשימה של עורכים מנוסים [לדבריהם, לא לוקח אחריות, לא את כולם אני מכיר], שמוכנים לעזור. אפשר לקבל את זה באישי. לתשומת לב מי שביקש ששמו שיהיה כתוב שם: אם כבר לא רלוונטי, תעדכנו אותי מיד. חבל שיטרידו אתכם סתם. ומכאן תצא הקריאה הנרגשת [באמת!] שוב: מי שרואה את עצמו במצב סביר יחסית מבחינת שכר, אנא, תקדישו זמן לאחרים. תופתעו לראות כמה עצות יש לכם לתת, בלי שלמדתם שום קורס ושם דבר. אפשר, ורצוי, לקחת על זה [לפחות] קצת כסף. גם אם אתה מקבל הדרכה ממישהו אחר, זה לא סותר שתנסה לעזור למישהו שלישי.
  • מי זה המנחת ביכורים על התוספתא

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    0
    תאריך ההודעה המקורית: 25/06/2023 18:13 תודה רבה. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 25.06.23, 18:11:16
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 30/06/2023 01:34 זוה"ק ספר במדבר,פרשת בהעלותך ,דף קנ''ב ע''א : רַבִּי שִׁמְעוֹן אָמַר,* וַוי לְהַהוּא בַּר נָשׁ דְּאָמַר, דְּהָא אוֹרַיְיתָא אָתָא לְאַחֲזָאָה סִפּוּרִין בְּעָלְמָא, וּמִלִּין דְּהֶדְיוֹטֵי. דְּאִי הָכִי, אֲפִילּוּ בְּזִמְנָא דָּא, אֲנָן יַכְלִין לְמֶעְבַּד אוֹרַיְיתָא, בְּמִלִּין דְּהֶדְיוֹטֵי, וּבִשְׁבָחָא יַתִיר מִכֻּלְּהוּ.* אִי לְאַחֲזָאָה מִלָּה דְּעָלְמָא, אֲפִילּוּ אִינּוּן קַפְסִירֵי דְּעָלְמָא, אִית בֵּינַיְיהוּ מִלִּין עִלָּאִין יַתִיר. אִי הָכִי נֵזִיל אֲבַּתְרַיְיהוּ, וְנַעְבֵּיד מִנַּיְיהוּ אוֹרַיְיתָא, כְּהַאי גַּוְונָא. אֶלָּא כָּל מִלִּין דְּאוֹרַיְיתָא, מִלִּין עִלָּאִין אִינּוּן, וְרָזִין עִלָּאִין. תָּא חֲזֵי, עָלְמָא עִלָּאָה וְעָלְמָא תַּתָּאָה בְּחַד מַתְקְלָא אִתְקָלוּ. יִשְׂרָאֵל לְתַתָּא, מַלְאֲכֵי עִלָּאֵי לְעֵילָּא. מַלְאֲכֵי עִלָּאֵי כְּתִיב בְּהוּ, (תהלים קד) עוֹשֶׂה מַלְאָכָיו רוּחוֹת. (האי באתר עלאה) בְּשַׁעֲתָא דְּנַחְתִּין לְתַתָּא (אף על גב דנחתין), מִתְלַבְּשֵׁי בִּלְבוּשָׁא דְּהַאי עָלְמָא. וְאִי לָאו מִתְלַבְּשֵׁי בִּלְבוּשָׁא כְּגַוְונָא דְּהַאי עָלְמָא, לָא יַכְלִין לְמֵיקָם בְּהַאי עָלְמָא, וְלָא סָבִיל לוֹן עָלְמָא. וְאִי בְּמַלְאָכֵי כַּךְ, אוֹרַיְיתָא דְּבָרָא לְהוּ, וּבָרָא עָלְמִין כֻּלְּהוּ, וְקַיְימִין בְּגִינָהּ, עַל אַחַת כַּמָּה וְכַמָּה כֵּיוָן דְּנַחְתַּת לְהַאי עָלְמָא, אִי לָאו דְּמִתְלַבְּשָׁא בְּהָנֵי לְבוּשִׁין דְּהַאי עָלְמָא, לָא יָכִיל עָלְמָא לְמִסְבַּל. וְעַל דָּא הַאי סִפּוּר דְּאוֹרַיְיתָא, לְבוּשָׁא דְּאוֹרַיְיתָא. אִיהוּ. מַאן דְּחָשִׁיב דְּהַהוּא לְבוּשָׁא אִיהוּ אוֹרַיְיתָא מַמָּשׁ, וְלָא מִלָּה אַחֲרָא, תִּיפַּח רוּחֵיהּ, וְלָא יְהֵא לֵיהּ חוּלָקָא בְּעָלְמָא דְּאָתֵי. בְּגִין כַּךְ אָמַר דָּוִד, (תהלים קיט) גַּל עֵינַי וְאַבִּיטָה נִפְלָאוֹת מִתּוֹרָתֶךָ. מַה דִּתְחוֹת לְבוּשָׁא דְּאוֹרַיְיתָא. תָּא חֲזֵי, אִית לְבוּשָׁא דְּאִתְחֲזֵי לְכֹלָּא, וְאִינּוּן טִפְּשִׁין כַּד חָמָאן לְבַר נָשׁ בִּלְבוּשָׁא דְּאִתְחֲזֵי לוֹן שַׁפִּירָא, לָא מִסְתַּכְּלִין יַתִּיר. חֲשִׁיבוּ דְּהַהוּא לְבוּשָׁא, גּוּפָא, וַחֲשִׁבוּ דְּגוּפָא, נִשְׁמְתָא. כְּהַאי גַּוְונָא אוֹרַיְיתָא, אִית לָהּ גּוּפָא, וְאִינּוּן פִּקּוּדֵי אוֹרַיְיתָא, דְּאִקְרוּן גּוּפֵי תּוֹרָה. הַאי גּוּפָא מִתְלַבְּשָׁא בִּלְבוּשִׁין, דְּאִינּוּן סִפּוּרִין דְּהַאי עָלְמָא. טִפְּשִׁין דְּעָלְמָא, לָא מִסְתַּכְּלֵי אֶלָּא בְּהַהוּא לְבוּשָׁא, דְּאִיהוּ סִפּוּר דְּאוֹרַיְיתָא, וְלָא יַדְעֵי יַתִּיר, וְלָא מִסְתַּכְּלֵי בְּמָה דְּאִיהוּ תְּחוֹת הַהוּא לְבוּשָׁא. אִינּוּן דְּיַדְעִין יַתִּיר, לָא מִסְתַּכְּלָן בִּלְבוּשָׁא, אֶלָּא בְּגוּפָא, דְּאִיהוּ תְּחוֹת הַהוּא לְבוּשָׁא. חַכִּימִין עַבְדֵי דְּמַלְכָּא עִלָּאָה, אִינּוּן דְּקַיְימוּ בְּטוּרָא דְּסִינַי, לָא מִסְתַּכְּלֵי אֶלָּא בְּנִשְׁמְתָא, דְּאִיהִי עִקָּרָא דְּכֹלָּא אוֹרַיְיתָא מַמָּשׁ. (ולעלמא) וּלְזִמְנָא דְּאָתֵי, זְמִינִין לְאִסְתַּכְּלָא בְּנִשְׁמְתָא דְּנִשְׁמְתָא דְּאוֹרַיְיתָא. תָּא חֲזֵי, הָכִי נָמֵי לְעֵילָּא, אִית לְבוּשָׁא, וְגוּפָא, וְנִשְׁמְתָא, וְנִשְׁמְתָא לְנִשְׁמְתָא. שְׁמַיָּא וְחֵילֵיהוֹן. אִלֵּין אִינּוּן לְבוּשָׁא. וּכְנֶסֶת יִשְׂרָאֵל, דָּא גּוּפָא, דִּמְקַבְּלָא לְנִשְׁמְתָא, דְּאִיהִי תִּפְאֶרֶת יִשְׂרָאֵל. וְעַל דָּא אִיהוּ גּוּפָא לְנִשְׁמְתָא. נִשְׁמְתָא דְּאַמָרָן דָּא תִּפְאֶרֶת יִשְׂרָאֵל, דְּאִיהִי אוֹרַיְיתָא מַמָּשׁ. וְנִשְׁמְתָא לְנִשְׁמְתָא, דָּא אִיהוּ עֲתִּיקָא קַדִּישָׁא. וְכֹלָּא אָחִיד דָּא בְּדָא.
  • מה זה הספר תו"ש?

2023
    20
    0 הצבעות
    20 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/07/2023 22:07 גם בבר אילן יש פענוח ר"ת תחת לשונית מילונים > ראשי תיבות
  • של מי זה הספר 'באמונתו יחיה'?? איך הרב וולבה קשור לזה?

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 29/08/2023 12:34 אין לי מאגרים תורניים, אבל בחנויות הספרים כנראה שנמצא, ומסתבר שגם ב'אוצרות הספרים'. בברכה, הרב מאיר פישהוף ממלכת התורה והחסד בארץ הקודש (ע"ר) 0548496050 לזכות לכל הברכות השמורות למחזיקי התורה לחץ כאן https://www.matara.pro/nedarimplus/online/?mosad=9001256&groupe=רשת כוללי ערב - ממלכת התורה&groupelock=1
  • ספר מסילות אל האמונה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/11/2023 09:53 בשבוע שעבר מישהו שאל כאן על הספר מסילות אל האמונה ופרטי התקשרות עם המחבר. מצאתי את הספר בביהכ"נ שליד ביתי. אם הפרטים הנ"ל עדיין נחוצים אוכל להשיג אותם לכבודו.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    כ
    תאריך ההודעה המקורית: 17/12/2023 15:20 אשמח אם משהו יכול לשלוח לי את ההקדמה של הספר ''פרקי מחשבה'' של ר' עזריאל טואבער זצ''ל אם משהו יכול לצלם ולשלוח [אפשר גם באישי] בתודה מראש.
  • על מי מסופר סיפור זה?

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 19/10/2023 21:29 תודה רבה

1

792

משתמשים

14.1k