דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

ערך מאנצקלופדיה תלמודית

2023
3 3 0 1
  • ערך: "מי חטאת"

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    Z
    תאריך ההודעה המקורית: 03/01/2023 02:51 בבקשה קבצים מצורפים: מי חטאת.docx
  • ערך 'מלוה בשטר' מתןך איציקלופדיה תלמודית

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ה
    תאריך ההודעה המקורית: 17/01/2023 21:59 אתה בטוח שערך זה יצא כבר לאור? בברכת התורה, מכון 'תורה שבכתב'
  • אשמח לקבל מליקוטי הגר"א ערך מזלות

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 24/01/2023 00:07 יישר כוח גדול על הספר. האמת שחיפשתי צילום שלה כבר יותר משנה. יש לי אותו במחסן בארץ ואין לי דרך להשיג אותו היום. אבל בעיקרון אני מחפש בספר ליקוטי הגר"א הרגיל. נדמה לי הוא עם פירוש באר יצחק, פשוט אין לי אוצר החכמה שאוכל לחפש את המקום.
  • הערוך ערך גת

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 01/02/2023 21:57 לא מצליח למצוא את הנ"ל, אשמח לדעת היכן, ואיך עשו את החיפוש בתודה מראש, ולילה טוב
  • הערוך ערך גת

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 01/02/2023 22:26 מתוך מאגר תא שמע https://tashma.jewishoffice.co.il/books/learn/28009/הערוך/אות_הגימ"ל/גת גת [קעלטער וואנע]. (שבת קנ) תרגמו ר"נ בר אמי קמיה דרבא בין הגיתות שנו פירוש בימי הבציר שמצוי יין והבדיל וסלקא שמעתא שאסור לעשות מלאכה עד שיבדיל ואפילו לא אמר אלא המבדיל בין קודש לחול דיו וכן אמר רב אשי דהוה בתרא' אמרינן מקודש לחול ואפיקנן סלתי כלומר מתעסקין במלאכה ובא רב אשי למעט שאין צ"ל כל ההבדלות אבל צריך להזכיר ברכ' ושם ומלכות דלא גרע מברכת מצות וברכת פירות וכן הלכה (פיאה פ"ז) כרם רבעי ב"ה אומר כולו לגת. (חגיגה כה) יניחנה לגת הבאה פי' מניחה עם הארץ אצלו לשנה הבאה לשעת הגיתות שנאמן עם הארץ על התרומה (זבחים קיב) פרת חטאת ששרפה חוץ מגיתה. (ובפ' ד' בפרה) שרפה חוץ מגיתה או בשתי גיתות או ששרף שתים בבת אחת פסולה פי' גומא היא בקרקע צורת גת מתוקנ' לשריפת הפרה: גת [שטאטדנאהמען] (בב"ר עב) וירא ה' כי שנואה לאה אף הגיתות מאחורי הקורות סונטות בה. ס"א אף הנשים. (סנהדרין קב) לכן תתני שלוחים על מורשת גת אמר רבי חנינא בר פפא אמר הקב"ה לכן תתני שלוחים כלומר שנתגרשו ממלכות בית דוד שהרג את גלית ולקח העיר שלו ששמה גת והורישה לכם בתי אכזיב אתם לביתו של דוד לאכזב למלכי ישראל כלומר הכזבני' יתהפך למלכי ישראל שכולם ילכו לחבל: גת [געוואלט] (ב"ק קי"ד) נכרי דדייני בגייתי פי' בכח בגיאות בלא טענה: מאת: [email protected] -- בברכה אופיס יהודי jewishoffice.co.il 055-255-8387 | [email protected]
  • ערך הכסף בימי קדם (בשנות הת"ר)

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ר
    תאריך ההודעה המקורית: 08/02/2023 09:06 ייש"כ עצום ימלא ה' כל משאלות לבכם לטובה
  • אשמח לקבל אנציקלופדיה תלמודית ערך בית המקדש עמ' רלג

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 14/02/2023 11:25 ייש"כ.
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 25/10/2023 20:01 אשמח לקבל את המדובר בתחילת המצווה אמונה בה'. בעיקר לגבי אם למנותה בכלל תרי"ג מצוות. תודה לכל הצדיקים.

2

792

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים