דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

תרגום לאידיש חסידית [אמריקאית]

2023
6 6 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 10:53

מי יכול בבקשה לתרגם לי משהו ?
    באישי
    ייש"כ

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 10:53

באישי
    ייש"כ

תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 11:16

אין כזה דבר "אידיש חסידית".
    יש כן: "אידיש אמריקאית" - הבלולה לרוב בשפת העמים ענגלי"ש (העיקר שלא לדבר בלשון הקודש...).
    ----- Original Message -----
    From: שמואל בלויא
    To: הבית לעורך התורני
    Sent: Friday, December 22, 2023 10:53 AM
    Subject: [הבית לעורך התורני] תרגום לאידיש חסידית [אמריקאית]

באישי
    ייש"כ

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 11:16

יש כן: "אידיש אמריקאית" - הבלולה לרוב בשפת העמים ענגלי"ש (העיקר שלא לדבר בלשון הקודש...).

באישי
    ייש"כ

תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:22

באישי
    ייש"כ

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:22

באישי
    ייש"כ

תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:35

יש גם הבדלים במילים שונות.
    דער - דאס

מאת: [email protected]

--

• תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2023 13:35

יש גם הבדלים במילים שונות.
    דער - דאס

--

תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 10:10

יש כללים באידיש מתי כותבים די/דער/דאס/דעם וכו'
    ככל הידוע לי אין בזה חילוק בין אידיש אמריקאית לירושלמית

• תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 10:10

יש כללים באידיש מתי כותבים די/דער/דאס/דעם וכו'
    ככל הידוע לי אין בזה חילוק בין אידיש אמריקאית לירושלמית

תאריך ההודעה המקורית: 24/12/2023 22:21

לא יודע אם זה יידיש פולנית או רוסית או ליטאית,
    ביידיש של ה'עברי טייטש' או של ה'צאנה וראנה'
    יש כללים אחרים ל-די/דער/דאס/דעם וכו'.

דוגמא קטנה מפרשת השבוע:

[image: image.png]

--

בברכה,
    הרב מאיר פישהוף
    ממלכת התורה והחסד בארץ הקודש (ע"ר)
    0548496050
    לרשת ישיבות מתיקות התורה - לחץ כאן
    https://nedar.im/FcCh

• תרגום ארמי עברי

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 22/01/2023 22:29 אלא שאתה בא ומיצר לו?! וכי יש חרסים מתדבקים?!
  • תוRe: תרגום ארמי עברי

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 22/01/2023 22:35 בבקשה. קבצים מצורפים: רבה.PDF
  • עזרה בתרגום לאידיש

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 21/03/2023 04:08 לא רק באמעריקע אלא כל דוברי השפה הק' אידיש (שאני מכיר) אומרים כן בכל קצות תבל -- שלמה ענגלארד
  • האם תרגום הכוונה לרס"ג

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    M
    תאריך ההודעה המקורית: 11/08/2023 00:03 אכן
  • איך הייתם מתרגמים את זה לאידיש?

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 01/11/2023 14:41 בכתיבת אידיש (או: יידיש), שימת לב מיוחדת צריכים דוברי אידיש בהברה חסידית פולנית-הונגרית. פוּנקט ולא: פינקט וכן: דוּ [אתה] ולא די! וכיו"ב למאות. בדיוק כמו שלא כותבים: בּוּריך אתּוּ... גם לאידיש יש כללי כתיבה בסיסיים! אף אחד לא יעז לכתוב באנגלית לפי שמיעה... ולא תהא כהנת כפונדקית. ----- Original Message ----- From: ישראל מייבסקי To: ע נר Cc: שמעון לנדאו ; עורך תורני ; הבית לעורך התורני Sent: Wednesday, November 01, 2023 1:37 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] איך הייתם מתרגמים את זה לאידיש? פינקט ווען כיבוש - די איינעמען, או 'אקופאציע' התחרו ביניהם - זיי האבן זיך פארמאסטן בו זמנית - אפשר 'גלייכצייטיג' תירגומו של הרב י.ר. למילה כיבוש - מופיע באנגלית ישר כוח לרב י.ר.! א. אז אתה לא מסכים עם התרגום כבשו = איינגענומען? ב. אתה מתכוון ל התחרו ביניהם = 'זאך געיאגט צווישן זיך' או משהו דומה? ב-יום רביעי, 1 בנובמבר 2023 בשעה 08:53:18 UTC+2, י.ר. כתב/ה: כיבוש = אינטערגעניגט, להשיג בתחרות = ביאגט / איבער געיאגט כיבוש (כבשו = האבן איינגענומען, כיבוש בשם עצם - היאך?) התחרו ביניהם [הם עשו כן] בו בשעה [שהאחרים עשו משהו אחר] (כמובן התרגום צריך לבטאות את הטון של הדברים, ולא רק 'אין די/דאס זעלביגע צייט') ישר כוח!!! -- נא
  • תרגום משפט מאידיש ללה"ק

2023
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/11/2023 14:13 ----- Original Message ----- From: ע נר To: שמואל זאב בעק Cc: ש ; דוד אור ; ש. הופמן S. Hoffman ; אשר מאיר שולמן ; עט סופר ; פורום עורכים תורניים Sent: Thursday, November 16, 2023 2:08 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] תרגום משפט מאידיש ללה"ק או "לבוא לעזרתו" התרגום הקרוב ביותר לכאורה הוא "להתערב לטובתו" הכל רק בערך איך יכתבו בלשה"ק שבשואה היה בעיה גדולה "אז קיינער האט זיך נישט אנגענומען פאר אונז"? להתמסר זיך אננעמען זה לקחת את עצמי כמו "וימסרו מבני ישראל לצבא" בפרשת מטות למסור את עצמו זה לעשות את עצמו לקוח למען העניין לא לכל מילה ביידיש יש תרגום למילה 'זיך אנעמען' אין באמת תרגום... כדאי לנקד אָננֶעמֶען = להתמסר נעמען זה לקחת ואן-נעמען זה במשמעות של לקחת על עצמי במסירות כלומר "להתלקח" לזה עד הסוף. או קצת יותר מדוייק (וספרותי): בעבור נרדף, מוכרח אני [או: חובה עלי] להכנס בעובי הקורה. "אננעמן" = לקבל [על עצמי]. וכל פעם בהקשר למה שזה נאמר, בדרך כלל "לשאת בעול". ----- Original Message ----- From: אשר מאיר שולמן To: עט סופר Cc: פורום עורכים תורניים Sent: Thursday, November 16, 2023 11:59 AM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] תרגום משפט מאידיש ללה"ק אני מוכרח לסייע למי שהוא 'נרדף' פאר א נרדף מוז איך מיר אננעמען
  • תמלול לאידיש

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2023 18:16 מה שמתמל כתב לי פעם ברעיון המחיר שאני לקחתי כמובן לאיכות ברוה של הקלטה: בברכה מרובה שלום הלוי הברפלד [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 27.12.23, 18:15:11
  • דרוש תרגום

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/12/2023 20:47 יישר כח גדול לכל אלו שסייעו, גם באישי. ברכות יחולו על ראשכם! נ.ב. לא ציטטתי את כל הקטע מהטעם הכמוס עמי. אך אני מקבל את בקשתכם הנכונה - לצטט קטע שלם בבקשות מעין אלו.

2

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים