דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

דרוש יפה תאר על במדבר רבה פרשה טו

2024
3 3 0 1
  • דרוש מידע -ספרים שיעורים ושיחות על האוה"ח

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 12/03/2024 12:04 לרגל עבודה בפרויקט על האוה"ח הקדוש, אשמח לכל מידע על ספרים שיעורים שיחות וגם עלונים מהשנים האחרונות שיש בהם חומר איכותי על דברי האוה"ח. יישר כח מראש
  • תודה רבה על העזרה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 12/04/2024 15:23 ליבי חושק לבאר יפה יפה את הנושא הזה שרבים תוהים בו, אבל ידוע שמה שהלב חושק הזמן עושק. זו לא קושיא על בעל ההגדה אלא סתירה בפסוקי התורה: כתוב אחד אומר (שמות יב ג, ו ח) 'דַּבְּרוּ אֶל כָּל עֲדַת יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר בֶּעָשֹׂר לַחֹדֶשׁ הַזֶּה וְיִקְחוּ לָהֶם וגו', וְהָיָה לָכֶם לְמִשְׁמֶרֶת עַד אַרְבָּעָה עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ הַזֶּה וגו', וְאָכְלוּ אֶת הַבָּשָׂר בַּלַּיְלָה הַזֶּה צְלִי אֵשׁ *וּמַצּוֹת *עַל מְרֹרִים יֹאכְלֻהוּ'. הרי מפורש שאכלו מצות בי"ד ניסן. וכתוב אחד אומר (שמות יב לט) 'וַיֹּאפוּ אֶת הַבָּצֵק אֲשֶׁר הוֹצִיאוּ מִמִּצְרַיִם *עֻגֹת מַצּוֹת כִּי לֹא חָמֵץ כִּי גֹרְשׁוּ מִמִּצְרַיִם וְלֹא יָכְלוּ לְהִתְמַהְמֵהַּ *וְגַם צֵדָה לֹא עָשׂוּ לָהֶם'. והרי בחצי הלילה של ליל ט"ו יצאו ממצרים והוא אחרי ליל ט"ו הנ"ל שאכלו מצות. וכל הראשונים עומדים בזה והתירוץ הרווח הוא שיש איסור לאכול חמץ ובזה נצטוו ישראל קודם יצי"מ. ועוד נצטוו לאכול מצות והוא זכר למה שמיהרו לאפות לחמם בדרך שלא לעבור על הציווי הראשון ואכז"ל מאת: [email protected]
  • דרוש מקור - ברכה על עירוב תבשילין במלאכה דרבנן

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 07/10/2024 01:15 תודה רבה לאלו שטרחו ובדקו, כבר אין לי צורך בעזרה כעת. גמר חתימה טובה
  • דרוש ספר - "אורח משפט" חו"מ סימן טו

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 13/10/2024 11:31 אשמח מאוד לקבל באישי. תודה רבה מראש!
  • דרוש

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 07/11/2024 21:29 עדיין יש כאלו שלא הבינו: מייל חדש הכוונה לא לעשות 'השב' אלא לפתוח שיחה חדשה.
  • דרוש מאמר על מהדורות הספר אור זרוע

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ת
    תאריך ההודעה המקורית: 09/11/2024 22:40 אני צריך מאמר של שמחה עמנואל על ספר 'אור זרוע'. נמצא באוצר החכמה (נראה לי החל מגירסא 21). אורך המאמר 31 עמודים. תודה רבה
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/11/2024 22:55
  • דרוש

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 07/11/2024 10:34 יהודי שכותב מאמרים של 'רובדים עמוקים בנפש האדם ורעיונות בהעמקת הבנת ענינים בפרשה' מחפש: 'עורך לשוני ומגיה טוב שיודע להחליק טקסטים שיקראו על ידי הקוראים בכיף ובקלילות. שאוכל להכין את המאמרים שלי לספר. אמור לכלול כותרות משניות ולידים בתוך הכתבה למשיכת העין לקריאה' [לידים: אינסרטים, משפט מחץ שגורם לקורא סקרנות חזקה לקרוא את המאמר/כתבה]. מחפש 'עבודה מקצועית במחיר זול'. הרואה עצמו מתאים נא לשלוח לי דוגמאות מתאימות. במייל חדש.

1

794

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים