דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אנטר פלוס טאב. תודה לעוזרים

2024
3 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 03/03/2024 10:38

בקובץ שאני עובד עליו כעת, העורך הקודם הגדיר [כנראה] שכל אנטר יהיה אנטר +
    טאב.
    היינו זה עובר שורה וגם נהיה מרחק טאב.
    איך מבטלים את זה, שאנטר יהיה רק אנטר ?
    תודה !
    [א"י לשלוח הקובץ עצמו ועמכם המחילה]

דו"ש וש"ת באה"ר, פעיה"ת ביתר
    שמואל

• תאריך ההודעה המקורית: 03/03/2024 10:38

בקובץ שאני עובד עליו כעת, העורך הקודם הגדיר [כנראה] שכל אנטר יהיה אנטר +
    טאב.
    היינו זה עובר שורה וגם נהיה מרחק טאב.
    איך מבטלים את זה, שאנטר יהיה רק אנטר ?
    תודה !
    [א"י לשלוח הקובץ עצמו ועמכם המחילה]

דו"ש וש"ת באה"ר, פעיה"ת ביתר
    שמואל

תאריך ההודעה המקורית: 03/03/2024 15:05

אולי הגדירו בהגדרת פיסקת "רגיל" כניסה מיוחדת של השורה הראשונה?

• תאריך ההודעה המקורית: 03/03/2024 15:05

אולי הגדירו בהגדרת פיסקת "רגיל" כניסה מיוחדת של השורה הראשונה?

תאריך ההודעה המקורית: 03/03/2024 16:54

לכאו' נראה שאכן כן הוא.
    ייש"כ
    ב-יום ראשון, 3 במרץ 2024 בשעה 15:06:14 UTC+2, חנן כתב/ה:

• פענוח פלוס תרגום. נא עזרתכם. תודה !!!

2024
    10
    0 הצבעות
    10 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 04/01/2024 00:27 יודע. אבל בשביל זה אני צריך לעבדו לפענח שתי שורות, בזמן שכבר עשית את זה. אם תוכל להראות את מה שנשאר פתוח בהקשר של מה שכבר פתור, יקל יותר. --
  • מהו המקור המדויק? תודה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 07/02/2024 18:28 לתוך ביתו?! שמואל ב פרק ו וַיֵּשֶׁב אֲרוֹן ה' בֵּית עֹבֵד אֱדֹם הַגִּתִּי שְׁלֹשָׁה חֳדָשִׁים וַיְבָרֶךְ ה' אֶת עֹבֵד אֱדֹם וְאֶת כָּל בֵּיתוֹ: וַיֻּגַּד לַמֶּלֶךְ דָּוִד לֵאמֹר בֵּרַךְ ה' אֶת בֵּית עֹבֵד אֱדֹם וְאֶת כָּל אֲשֶׁר לוֹ בַּעֲבוּר אֲרוֹן הָאֱלֹהִים וַיֵּלֶךְ דָּוִד וַיַּעַל אֶת אֲרוֹן הָאֱלֹהִים מִבֵּית עֹבֵד אֱדֹם עִיר דָּוִד בְּשִׂמְחָה: וַיְהִי כִּי צָעֲדוּ נֹשְׂאֵי אֲרוֹן ה' שִׁשָּׁה צְעָדִים וַיִּזְבַּח שׁוֹר וּמְרִיא: וְדָוִד מְכַרְכֵּר בְּכָל עֹז לִפְנֵי ה' וְדָוִד חָגוּר אֵפוֹד בָּד: וְדָוִד וְכָל בֵּית יִשְׂרָאֵל מַעֲלִים אֶת אֲרוֹן ה' בִּתְרוּעָה וּבְקוֹל שׁוֹפָר: וְהָיָה אֲרוֹן ה' בָּא עִיר דָּוִד וּמִיכַל בַּת שָׁאוּל נִשְׁקְפָה בְּעַד הַחַלּוֹן וַתֵּרֶא אֶת הַמֶּלֶךְ* דָּוִד מְפַזֵּז וּמְכַרְכֵּר לִפְנֵי ה'* וַתִּבֶז לוֹ בְּלִבָּהּ: במדבר רבה ד, כ ודוד מכרכר בכל עוז לפני ה' וגו' בא וראה כמה בזה דוד עצמו לכבודו של הקדוש ברוך הוא היה לו לדוד להיות מהלך לפניו סתם כמלך לבוש כלי מלכותו לאו אלא לבש כלים נאים לכבוד הארון ומשחק לפניו מה שאפשר לומר שנא' (ד"ה =דברי הימים= א טו) ודוד מכורבל במעיל בוץ וכל הלוים הנושאים את הארון וגו' וכתיב ודוד מכרכר בכל עוז לפני ה' מהו בכל עוז בכל כחו מהו מכרכר שהיה מקיש ידיו זו על זו וטופח ואומר כירי רם והיו ישראל מריעים ותוקעים בשופרות ובחצוצרות וכל כלי שיר שנא' (ש"ב =שמואל ב'= ו) וכל בית ישראל מעלים את ארון ה' בתרועה ובקול שופר וכתוב אחד אומר (ד"ה =דברי הימים= א טו) וכל ישראל מעלים את ארון ברית ה' וגו' .... מהו מפזז ומכרכר האיך היה עושה אמרו רבותינו היה לבוש בגדי זהב סנונין דומין לפז והיה מכה בידיו זו על גב זו וטפח כיון שהיה מכרכר כירי רם היה מפזז מהו מפזז שהיה הזהב המסונן שהיה עליו קולו פוזז, יכול לא היה דוד עושה יותר מזו לאו אלא הופך אספירס ומשוייר לפניו שכן כתיב במקום אחר (דה"א =דברי הימים א'= ט"ו) ותרא את המלך דוד מרקד ומשחק וגו'
  • עזרה בהערות שוליים, תודה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 11/02/2024 23:42 יש לי קובץ עם הרבה נושאים קצרים, אני צריך שבכל נושא יתחיל המיספור של ההערות שוליים מחדש, יש כזה דבר?? יש מקומות שאני רוצה שהמספר של ההערת שוליים ידלג על מספר אחד, כגון כאשר הערה קודמת היא ג' אני צריך שההערה הבאה תהיה ה'. יש מקומות שאני צריך שיהיה הערה ג' [למשל], והערה הבאה אחריה תהיה - ג* במקום ד', יש כזה דבר? תודה רבה!!
  • ניסוח נכון. תודה מראש

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 22/03/2024 11:10 זה מאוד תלוי בסוג הספר באופן כללי אני כותב: הג"ר, אצל יותר חסידי: הגה"ק. ישראל קריבוס מנהל מרכז סייעתא ומטפל רגשי לבחורי ישיבות חדש! לקבלת המדריך "הסוד של הבחורים המוצלחים" לחץ כאן< https://siata.org.il/1?ref=ctm לצפיה ולהורדת תכנים https://www2.kolhalashon.com/#/regularSite/searchResults/ישראל קריבוס?orderBy=7&selectedPage=3 http://www.youtube.com/@user-siata לקו התוכן 03.642.66.03 מאת: [email protected]
  • תודה רבה על העזרה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 12/04/2024 15:23 ליבי חושק לבאר יפה יפה את הנושא הזה שרבים תוהים בו, אבל ידוע שמה שהלב חושק הזמן עושק. זו לא קושיא על בעל ההגדה אלא סתירה בפסוקי התורה: כתוב אחד אומר (שמות יב ג, ו ח) 'דַּבְּרוּ אֶל כָּל עֲדַת יִשְׂרָאֵל לֵאמֹר בֶּעָשֹׂר לַחֹדֶשׁ הַזֶּה וְיִקְחוּ לָהֶם וגו', וְהָיָה לָכֶם לְמִשְׁמֶרֶת עַד אַרְבָּעָה עָשָׂר יוֹם לַחֹדֶשׁ הַזֶּה וגו', וְאָכְלוּ אֶת הַבָּשָׂר בַּלַּיְלָה הַזֶּה צְלִי אֵשׁ *וּמַצּוֹת *עַל מְרֹרִים יֹאכְלֻהוּ'. הרי מפורש שאכלו מצות בי"ד ניסן. וכתוב אחד אומר (שמות יב לט) 'וַיֹּאפוּ אֶת הַבָּצֵק אֲשֶׁר הוֹצִיאוּ מִמִּצְרַיִם *עֻגֹת מַצּוֹת כִּי לֹא חָמֵץ כִּי גֹרְשׁוּ מִמִּצְרַיִם וְלֹא יָכְלוּ לְהִתְמַהְמֵהַּ *וְגַם צֵדָה לֹא עָשׂוּ לָהֶם'. והרי בחצי הלילה של ליל ט"ו יצאו ממצרים והוא אחרי ליל ט"ו הנ"ל שאכלו מצות. וכל הראשונים עומדים בזה והתירוץ הרווח הוא שיש איסור לאכול חמץ ובזה נצטוו ישראל קודם יצי"מ. ועוד נצטוו לאכול מצות והוא זכר למה שמיהרו לאפות לחמם בדרך שלא לעבור על הציווי הראשון ואכז"ל מאת: [email protected]
  • אנטר - הורדת שורה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 05/08/2024 10:50 לא קשור
  • כמה חיפושים. תודה

2024
    1
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 09/09/2024 15:54 למאמר הראשון אין מקור במדרש. כך כותב העורך של העלון הזה: http://www.halachabrura.org/agada/kid33-39.htm יש על זה דיון כאן אך חסום לי http://forum.otzar.org/viewtopic.php?t=6147 יש לשון דומה במדרש אך לא קשור לעניינו: אמר רבי שמואל בר נחמן כל מה שישראל אוכלים בעוה“ז, מכח הברכות שברכם בלעם‘. קבצים מצורפים: אש דת ח''ז עמ קכא.jpg
  • כמה חיפושים. תודה

2024
    7
    0 הצבעות
    7 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/09/2024 08:54 אם לא קשה לצטט האש דת, כי חסום התמונה ייש"כ ב-יום שני, 9 בספטמבר 2024 בשעה 18:52:45 UTC+3, [email protected] כתב/ה:

1

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים