דילוג לתוכן
ראש השנה תשפ"ז
00
שנ'
00
דק'
00
שע'
00
ימים
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מעוניין לנסות את התחום.

2024
21 11 0 1
  • מי כתב את ספר התגין?

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 02/01/2024 22:32 בהקדמת הרמב"ן לתורה נראה שזה נמסר למשה מסיני רמב"ן הקדמה לבראשית ומזה אמרו בשיר השירים רבה בחזקיהו ספר תגין הראה להם והספר הזה הוא ידוע ומצוי אצל כל אדם יפרש בו כמה אלפי"ן יש בתורה בתגין וכמה ביתי"ן ושאר האותיות ומספר התגין של כל אחת ואחת ואין השבח שספרו על הספר הזה וגלוי הסוד שהיה בו לחזקיהו מפני התגין עצמן אלא בידיעתן בפירושיהן סודות רבים עמוקים מאד
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ה
    תאריך ההודעה המקורית: 10/01/2024 14:42 [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 10.01.24, 14:40:35
  • היכן למקם את הפסיק?

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 09/09/2024 11:40 יכול להיות שכבר היה על זה דיון כאן בעבר, אשמח אם מישהו יקפיץ לי. היכן למקם את הפסיק: א. והטעם שאמר הכתוב לשרפו בבוקרו של ששה עשר ולא בליל מוצאי יום טוב, הוא משום שאין שורפים קדשים בלילה. ב. והטעם שאמר הכתוב לשרפו בבוקרו של ששה עשר ולא בליל מוצאי יום טוב הוא, משום שאין שורפים קדשים בלילה. וכן כל כיוצא בזה, למשל: א. הטעם שאין תוקעים בשופר כשר"ה חל בשבת, הוא משום גזירה שמא יעבירנו. ב. הטעם שאין תוקעים בשופר כשר"ה חל בשבת הוא, משום גזירה שמא יעבירנו.
  • להוריד את ההזרחות

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 25/09/2024 13:41 אין צורך להזריח הכל. אפשר לבחור הכל ואז לבחור בהזרחה "ללא צבע" --
  • 0 הצבעות
    13 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 09/11/2024 21:17 הנה דברים שנכתבו בעבר בקבוצה: כדאי להתחיל עם החוברת של הרב שילה "וורד לאברך" במחיר סמלי מקבלים אוצר עצום קיבלתי ספר שעבר עריכה חלקית, והיו המון קטעים כפולים בו. בס"ד ממש זמן קצר קודם לזה קיבלתי את 'בקלות' ותוך רגעים הוא הפיק לי דוח של כל הקטעים הכפולים. אין לי שמץ של מושג איך הייתי מסתדר בלי זה במשימה הזו. כמו כן נעזרתי רבות בתכונות הניקוד. משתמש פחות מתקדם יוכל להעזר המון גם בסידור כותרות, תיקון עיצובים ועוד המון תכונות מועילות. אני רכשתי לצורך איזון טורים בלבד. אמנם התוכנה באה לי לעזר גם באופציית הניקוד, לפעמים וגם במיוחד בתוכנת הגיבוי שהתוודעתי אליה כאן בקבוצה בזכות הציבור היקר --
  • איש את רעהו יעזורו

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 17/11/2024 09:50 בעז"ה יהיה בביתר מפגש עורכים, בעברית [הקבוצה באידיש מתמהמהת כרגע, ע"פ בקשה שקיבלתי]. היה מזה בעבר תועלת רבה, ב"ה. מטבע הדברים כ"א יש לו ניסיון בענין אחר, וכיושבים ביחד מתבהרים דברים חדשים. כמו שכתבתי, תנאי להצטרפות זה התחייבות לא להכנס אחד לתוך דברי חבירו, בשום אופן. וגם לעדכן אם א"א להגיע משום מה. נא לכתוב *כאן *מתי נוח. יה"ר שיהיה לתועלת הפנייה היא גם לעורכים ותיקים וגם למתחילים [או רוצים להתחיל]
  • שירת הפרות בנשאם את ארון ה'

2024
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 24/11/2024 13:33 ראה מה שכתב בענין זה במתוק מדבש פרשת חיי שרה דף קכג:
  • איך מורידים את הנקודות

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 12/12/2024 10:26 https://removenikud.dicta.org.il/ כלי להסרת ניקוד של דיקטה ב-יום רביעי, 11 בדצמבר 2024 בשעה 01:10:29 UTC+2, צבי קאופמן כתב/ה: --