דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אפשר לכתוב כך:

2023
5 5 0 1
  • האם מקובל לכתוב כך: דמרא דשמעתתא ביבמות סובר...

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 15/02/2023 00:05 בד"כ נהוג: סבר תנא דידן.
  • לכתוב שם 'גיות' דמשומד - איך מנקדים

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 16/02/2023 00:02 לכאורה הדין עם הרד"ק. מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 08/01/2023 01:20 האם גם היום נהוג לכתוב: יושב על השולחן, בשולחן. או שצריך לכתוב: אצל השולחן?
  • מרגיש צורך לכתוב ההודעה הבאה..

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 21/04/2023 17:32 בס"ד יש פסוק 'הנה לשלום מר לי מר' רביה"ק מברסלב כותב על זה, שכדי להגיע לשלום חייב להיות מרירות [לא זוכר מדויק, לצערי. זה הרעיון] הקבוצה צריכה להיות נעימה, ובשביל זה צריך את המישהו המעצבן.. [פרדוקס קצת, אבל ככה זה] מי שמכיר אותי או שמע אותי בכנס, כנראה זה הספיק לו להבין שאני ממש לא כזה.. אבל הוכח שאין ברירה בפרט לאור העובדה שב"ה לשמחתי מתרבים כאן מכל גווני הקשת ממש [באומן אומרים: יש בקיבוץ הקדוש ממכנסיים קצרות עד מכנסים קצרות.. אז קצת בבחי' כזו..] אז ודאי שלפעמים אני טועה, לדוג' שאני קשוח מידי, מתערב מידי, 'חופר' מידי, ואז אני מאוד ישמח למשוב באישי. ולפעמים אני טועה הפוך, שאני מידי משחרר את העסק, וגם על זה אשמח למשוב באישי. [רק מזכיר, שאני ממש לא רוצה ולא מוכן להתווכח עם אף אחד. אני קורא ברצינות, לוקח לתשומת לב, וזהו. לא יכול להגיב ולהסביר עצמי ולהיכנס לדיון] שבת שלום, חודש טוב ומבורך
  • איך מתאים יותר לכתוב?

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 25/07/2023 22:11 מקובל גידולי למרות שע"פ הדקדוק נכון גדולי ר"ת הראשונים נראים מקובלים יותר ונראה שכותבים גדוה"ק מאת: [email protected]
  • איך כותבים ראוי בלשון רבים כך או כך?

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ה
    תאריך ההודעה המקורית: 13/09/2023 21:29 ראויים. ראוי-ים. וכן מבואר באקאדעמיע ובהוראות עוה"ד. מאת: [email protected]
  • האם מקובל לכתוב "נסתפק"

2023
    6
    0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 05/11/2023 03:02 בכתיבה עדכנית ומסתפק המשנה ברורה או והסתפק המשנה ברורה* או והמשנה ברורה מסתפק או ויש ספק מעניין במשנה ברורה, או המ"ב דן להסתפק לא מתאים - לא "נסתפק" ולא "ב"משנה ברורה נסתפק במשנה ברורה זה "סגנון לא מעובד" ולא יפה [היום], ורגילים לכתוב את זה כשלא מפרגנים ל"ישועות למך" להיות מאן דאמר אז לא כותבים הישועות למך אלא "בישועות למך נסתפק" ... אבל לא והמשנה ברורה הסתפק - כאן לא מתאים לשון עבר, זה מתאים רק כשדנים על הסוגיא בזה שייך לשון עבר, שמתארים את בנין הסוגיא, אבל כשמקדימים את המשנה ברורה, היינו שמספרים משהו שהווה עכשיו. ודוק. מאת: [email protected]
  • בעבר כתבו כאן כיצד אפשר לשנות

2023
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 11/07/2023 02:28 יישר כח גדול על העזרה ההדדית המהירה והמאירה החכמתוני... [ואל תתקנו אותי עכשיו על הדקדוק......] מאת: [email protected]

3

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים