דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חכמת התורה לר"ש קלוגר

2024
1 1 0 1
  • מבצע אוצרות התורה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    Y
    תאריך ההודעה המקורית: 01/01/2024 23:09 המחיר 1300 ניתן להצטרף מארה"ב, משלוח עולה עוד מאתיים ש"ח. אגב, הם רוצים לסגור את המבצע בימים הקרובים, מי שרוצה להצטרף, זה הימים האחרונים. ב-יום חמישי, 28 בדצמבר 2023 בשעה 15:54:29 UTC+2, ש ק כתב/ה:
  • בעילו"ש: קלדנות

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    צ
    תאריך ההודעה המקורית: 18/01/2024 15:03 נמצא. תודה. -- חיוך של יהודי, יכול לקיים עולמות. שיחות הר"ן מ"ג "גַּם עַל־יְדֵי הַשִּׂמְחָה, יְכוֹלִין לְהַחֲיוֹת אָדָם אַחֵר. כִּי יֵשׁ בְּנֵי־אָדָם שֶׁיֵּשׁ לָהֶם יִסּוּרִים גְּדוֹלִים וְנוֹרָאִים רַחֲמָנָא לִצְלַן, וְאִי אֶפְשָׁר לָהֶם לְסַפֵּר מַה שֶּׁבְּלִבָּם. וְהֵם הָיוּ רוֹצִים לְסַפֵּר אַךְ אֵין לָהֶם בִּפְנֵי מִי לְסַפֵּר וּלְהָשִׂיחַ עִמּוֹ אֶת כָּל אֲשֶׁר עִם לְבָבָם. וְהֵם הוֹלְכִים מְלֵאִים יִסּוּרִים וּדְאָגוֹת, וּכְשֶׁבָּא אָדָם עִם פָּנִים שׂוֹחֲקוֹת יָכוֹל לְהַחֲיוֹת אוֹתָם מַמָּשׁ, וּלְהַחֲיוֹת אָדָם אֵינוֹ דָּבָר רֵק, כִּי הוּא דָּבָר גָּדוֹל מְאֹד. (וּכְמוֹ שֶׁמּוּבָא בַּגְּמָרָא (תַּעֲנִית כב.): מֵהַנֵי תְּרֵי בַּדְחֵי שֶׁזָּכוּ לְמַה שֶּׁזָּכוּ עַל־יְדֵי זֶה שֶׁהָיוּ מְשַׂמְּחִים בְּנֵי אָדָם). "
  • שאלה בעילו"ש!!!

2024
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    B
    תאריך ההודעה המקורית: 29/02/2024 15:40 בפשטות נרות זה ענין של כבוד כמו כבוד שבת באורים כבדו ה' ותוספת אורה היא תוספת כבוד וכאשר אנשים בעולם הזה עולם המעשה מכבדים מישהו זה מעורר את מעשיו הטובים ואת הכבוד הראוי לו בשמים [אחר הפטירה שעולים לכסא הכבוד-כבוד ה' יאספך- יש ודאי ענין כבוד] כמו שהמלצת טוב על יהודי מעוררת את זכויותיו בשמים ומפני שזה ענין של כבוד מובן גם למה הכחשת האור יכול להיות חסרון היות וזה מראה העדר כבוד ואם טעיתי ה' הטוב יכפר ב-יום חמישי, 29 בפברואר 2024 בשעה 11:31:33 UTC+2, אליהו סלומון כתב/ה:
  • 0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ת
    תאריך ההודעה המקורית: 17/03/2024 11:26 אם הבנתי נכון אתה הבאת מקורות על ברכות התרוה שבכל בוקר, אני שאלתי על הברכות שקודם קריאת התורה בציבור ולאחריה, תודה
  • בעילו"ש. לימוד עימוד

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/05/2024 07:52 מחפש לימוד עימוד מקצועי באופן פרטני בבי"ש. נא לענות לי באישי עם שורת נושא 'לימוד עימוד' ואעביר לשואל את התשובות. ייש"כ
  • מחיר לתמלול. בעילו"ש

2024
    8
    0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 22/07/2024 14:43 השאלה הייתה בדולרים, ולכן צריך לשאול כמה דברים - א. אם מדובר בעורך אמריקאי, המחירים שם הרבה יותר גבוהים, וייאות המעסיק לשלם בתעריף מדינתו. ב. אם מדובר בתמלול באנגלית לכאורה ממ"נ המחיר יותר גבוה. ג. אם מדובר בתמלול מאנגלית לעברית, המחיר הוא הרבה יותר גבוה (וכבר היו לקוחות שלא הבינו "מה ההבדל? הרי זה סך הכל תמלול..." לא. תמלול מאנגלית זה "תרגום". לא "תמלול")
  • כל בו על התורה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 22:42 ז"ל ספר משתה יין: ומרדכי ידע (ד, א). ופירש"י (ד"ה ומרדכי) בעל החלום אמר לו. כבר צווחי קמאי. לע”ד כך הוא, בהקדם מה שפירש הכל בו (...) במאמר (בראשית לז, יט) הנה בעל החלומות הלזה בא. ונקדים פירוש רש"י (בראשית לז טו, ד"ה וימצאהו איש) וימצאהו איש והנה תועה בשדה, זה גבריאל. וזה ידוע (זוהר ח"א דף קכג:, וראה בספר אור החמה לר' אברהם אזולאי על זוה"ק פרשת ויחי דף קכט:) שגבריאל הוא בעל החלום. וזה אומרו מה אני מתמה זה על חלומותיו, הנה בעל חלום הולך עמו ביום, עד כאן.
  • בקשה ר"ש איגר

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    צ
    תאריך ההודעה המקורית: 20/11/2024 16:32 אם למאן דהוא יש תחת רשותו דפים של שו"ת רבי שלמה איגר יו"ד סי' ל, אשמח באם ישלח לי בפרטי. יען כי אצלי אין זה פתוח לחבילה זאת. יישר כח (מקוה שהשאלה לפי הכללים, ימחלו לי אם איני זוכרם כיאות, לא עשיתי זאת צ' פעמים...) -- צבי קופמן עורך תורני מומחה כל סגנונות העריכה והכתיבה התורנית [email protected] 0584005027

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים