דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

בקשת עמק ברכה שופר ג' אותיות

2024
1 1 0 1
  • ספר עמק ברכה

2024
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 10/05/2024 01:21 התגובה של אליהו ברדנשטיין בוצעה דרך Gmail https://www.google.com/gmail/about/?utm_source=gmail-in-product&utm_medium=et&utm_campaign=emojireactionemail#app קבצים מצורפים: file-0
  • בקשת ספר

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 19/05/2024 17:45 אני זקוק ל*ביאור אור יקר להרמ"ק *על זוהר חדש רות (הנקרא גם מדרש הנעלם) על קטע זה: "רביעאה, דצריך להגביה ידיו בשעה דמברך, לאחר נטילה, ויקדש ידיו. דכתיב, שאו ידיכם קדש וברכו את ה', מ"ט בגין דאצבען אינון דיוקנא עילאה. אצבען אינון חמש, ד' אצבען דאינון מחוברים כחדא, אית בהו תלת פרקין בכל חדא, דאינון רזא דדיוקנא דרתיכא עילאה. דהא רתיכא קדישא איהי ארבע, ואינון תריסר פרקין. ועל דא שם המפורש דארבע אתוון, תריסר אתוון איהו. ודא הוא שם המפורש באותיותיו, אינון תריסר פרקין, כל פרק ופרק אות אקרי אצבע יתירה דאתקרי גודל, דאיהו חוץ מינייהו, ואית ביה תרין פרקין, אינון תרין פרקין, תרין אתוון טמירין, בתרין דרגין עילאין טמירין, שבחא דכולהו אינון ומפתחא דכולהו לעילא, לגבי ההוא דטמיר דלא אתגלייא, ואלין פרקין, כולהו זקיפין לגבי ההוא טמירא, לבתר דאתקדשי. בגין דכולהו אתברכאן מיניה"
  • בקשת ספר

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    5
    תאריך ההודעה המקורית: 08/05/2024 14:34 האם יוכל מאן דהוא מחו"ר הקבוצה דהכא לשלוח לי באישי ספר מנחה חריבה להגר"פ אפשטיין, הערות ומילואים עמ' ט"ז. אמור להיות שם משהו בעניני שומע כעונה בברכת כהנים ומובאה מהגרש"ז ריגר בעניין. אולי זה במהדורה חדשה. כמו כן דרוש לי מאמר בשם עשתונות צו"ר מקובץ יגדיל תורה שנדפס באודסה, שנת תרמ"ה, קונטרס י' סימן קנ"ג וסימן קנ"ד. [הוא מהאדר"ת ונדפס בעלום שמו.] תודה רבה!!
  • בקשת עזרה

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 06/06/2024 17:16 הרבה מספר מבוא שערים ובפרט השער המדובר לקה בחסר. וזה התשובה למה לא מצאת את הדברים באף מקום. -- ההדרה ועריכת ספרים
  • בקשת מידע

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 30/07/2024 10:18 תודה רבה מאת: [email protected]
  • בקשת עמק ברכה שופר ג' אותיות

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 17/09/2024 18:46 תודה רבה! שלחו לי
  • בקשת חומר - עמק ברכה שמחת יום טוב אות ב

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 21/10/2024 18:14 אודה למי שיכול לשלוח לי את הקטע מוקלד מתוך פרוייקט השו"ת לצורך המועד
  • בקשת עזרה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 20/12/2024 14:31 אודה למי שיסייעני בפתרון (כמובן שחיפשתי הרבה זמן ולא מצאתי). מה כוונת המילה שע"ה (הצילום הראשון הוא מכתב מהרב יהודה ביבאס אב"ד קורפו לרב גבריאל יהודה בענין פולמוס האתרוגים משנת התר"ו) ? (והצילום השני הוא פתיחה של מכתב מהרב גבריאל יהודה למהר"י ביבאס) [image: image.png] [image: image.png] מהו פשר המילה המסומנת? [image: image.png] מהו ש"ז? [image: image.png] תודה רבה. --

3

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים