דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אין אסתר מגדת - שתיית יין מרובה בפורים

2024
4 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 19:38

ז"ל ספר משתה יין בהקדמה:

ונחזור לענינינו שהתחלנו כי הא דידן ודאי נצח שלא למשוך בבשר ויין יותר מדאי עד
    שיהא בטנו צבה והמוח מבולבל, אלא ישתה ויאכל עד שישמח הב ויהא לו מקום לרוות
    צמאונו בד"ת, כמו שדרשו רז"ל (מגילה טז:) ליהודים היתה אורה זו תורה. ואין
    להטות אחר לשון המפורסם בפי ההמון שאמרו אין אסתר מגדת (...) ואלו ודאי
    המה מגלים פנים בתורה שלא כהלכה. וגורמין צער למרדכי ואסתר שלשונם גרם להם
    לטעות. אבל הם יש בהם מדעת קונם שציוה לכתוב בתורה (בראשית א, כו) נעשה אדם,
    ואמר כל הרוצה לטעות יבא ויטעה, וישרים דרכי ד' צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם
    (עפ"י הושע יד, י).

מיהשו יודע למה כוונתו?

[1] <#_ftnref1> עפ"י לשון המדרש רבה (ויקרא כד, ג).

[2] <#_ftnref2> צריך לברר למה כוונתו ....

• תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 19:38

ז"ל ספר משתה יין בהקדמה:

ונחזור לענינינו שהתחלנו כי הא דידן ודאי נצח שלא למשוך בבשר ויין יותר מדאי עד
    שיהא בטנו צבה והמוח מבולבל, אלא ישתה ויאכל עד שישמח הב ויהא לו מקום לרוות
    צמאונו בד"ת, כמו שדרשו רז"ל (מגילה טז:) ליהודים היתה אורה זו תורה. ואין
    להטות אחר לשון המפורסם בפי ההמון שאמרו אין אסתר מגדת (...) ואלו ודאי
    המה מגלים פנים בתורה שלא כהלכה. וגורמין צער למרדכי ואסתר שלשונם גרם להם
    לטעות. אבל הם יש בהם מדעת קונם שציוה לכתוב בתורה (בראשית א, כו) נעשה אדם,
    ואמר כל הרוצה לטעות יבא ויטעה, וישרים דרכי ד' צדיקים ילכו בם ופושעים יכשלו בם
    (עפ"י הושע יד, י).

מיהשו יודע למה כוונתו?

[1] <#_ftnref1> עפ"י לשון המדרש רבה (ויקרא כד, ג).

[2] <#_ftnref2> צריך לברר למה כוונתו ....

תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 20:03

הייתי אומר שכוונתו היא שיש לשמוח בפורים גם בדברי תורה ולא רק באכילה ושתייה,
    וכמו שדרשו חז"ל אורה זו תורה וכו',
    ולאפוקי מאלו הטוענים שאין ללמוד בפורים משום 'אין אסתר מגדת' - אין לימוד
    תורה בפורים

• תאריך ההודעה המקורית: 27/10/2024 20:03

הייתי אומר שכוונתו היא שיש לשמוח בפורים גם בדברי תורה ולא רק באכילה ושתייה,
    וכמו שדרשו חז"ל אורה זו תורה וכו',
    ולאפוקי מאלו הטוענים שאין ללמוד בפורים משום 'אין אסתר מגדת' - אין לימוד
    תורה בפורים

תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 00:04

יישר כח!
    אכן, הראו לי שכן מבואר במנהגי מהרי"ל.

• תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 00:04

יישר כח!
    אכן, הראו לי שכן מבואר במנהגי מהרי"ל.

תאריך ההודעה המקורית: 28/10/2024 14:20

מה מבואר במנהגי מהרי"ל?

• ספר משתה יין דפוס ראשון - נדפס בפיורדא שנת תנ"ז

2024
    13
    0 הצבעות
    13 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 17/03/2024 20:41 גודל הספר. שמינית גליון. (בערך גודל של ספר סטנדרתי כיום). ----- Original Message ----- From: הוצאת עריכת שי To: הבית לעורך התורני Sent: Sunday, March 17, 2024 6:18 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] ספר משתה יין דפוס ראשון - נדפס בפיורדא שנת תנ"ז מישהי יודע מה זה המספר שמנה כאן בספר אוצר הספרים? שאלתי במייל את משה רוזענפעלד מאתר ויניגראד, וזה מה שהיב לי: " אצלינו רשום מהדורה בשנת תנ"ז . נרשם עפ"י אוצר הספרים של בן יעקב ועפ"י המאמר על המדפיסים העבריים בפיורדא. לא ראינו עותק ולא רשמנו פרטים ממנו. מוישה רוזנפלד" הנה גם וינוגרד לא ראה את הספר עצמו. (לא מציין עימוד וגודל הספר!) ומסתמך על "מקורות ביבליוגרפיים" (א = כנראה א'וצר הספרים לבן יעקב, לפ = אולי מפעל ביבל'יוגרפ'י?). לא מציין שנמצא באיזו ספרייה, או באיזו מכירה נמכר. ----- Original Message ----- From: הוצאת עריכת שי To: ש. הופמן S. Hoffman Cc: הבית לעורך התורני Sent: Sunday, March 03, 2024 10:33 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] ספר משתה יין דפוס ראשון - נדפס בפיורדא שנת תנ"ז אין שום ראיה מכל הספרים הללו. כולם הסתמכו על אוצר הספרים לבן יעקב (כולל בית עקד ספרים). שכאמור, נראה שטעה בהבנת נוסח השער. ויגונגרד - "אתר אוצר הספר העברי" לביבליוגרף הנודע ר' שעי' וינוגרד ז"ל. (כניסה למנויים בלבד - כניסה חד פעמית 9$ לחצי שעה...). השאלה מה כתוב שם: האם ראה את הספר, או שמציין שאחרים כתבו כן. ----- Original Message ----- From: הוצאת עריכת שי To: הבית לעורך התורני Sent: Sunday, March 03, 2024 3:57 PM Subject: Re: [הבית לעורך התורני] ספר משתה יין דפוס ראשון - נדפס בפיורדא שנת תנ"ז
  • אין מי שיודע?

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 23/01/2024 02:16 אין דרך ממש פשוטה לעשות את זה, ניתן לעשות זאת באמצעות סקריפט, אם אתה רוצה אכתוב לך כאן הדרכה מפורטת. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 23.01.24, 02:15:29
  • אין לי כעת גישה לקבוצה אז אני כותב פה

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 24/04/2024 13:17 אין לי כעת גישה לקבוצה אז אני כותב פה לגבי הקובץ ששלחתי, סליחה, זה קובץ פרטי של מישהו ונשלח בטעות. נא למחוק אותו. לגבי פגישות איתי, חוזר בי - עדיף לקבוע בטלפון, 0548549383
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    21
    0 הצבעות
    21 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/08/2024 01:52 לי היה לקוח שרצה להביא לי סכום מסוים על עריכת חמשה ספרים על התורה, מבראשית עד במדבר, ואני עשיתי חישוב כמה זה יוצא לי לפי שעה ויצא כ 34 ש"ח. ובכל זאת הסכמתי. והם היו הוגנים מאוד במחיר ואף הביאו מקדמה גדולה יותר ממה שביקשתי. ולכן אני ממש לא מסכים עם מה שכתבו כאן שמי שדורש מחיר מסוים על עבודה, ולא לפי שעות, יש לחוש ש... וזה ממש לא נכון ההכללה הזו. ויתכן ואף אינו נכון כלל. גם אם קרה לכמה שנכוו, אין זה מכליל על כל האנשים. לכן רצוי מאוד שהעורך עצמו יבדוק כמה זה יוצא לו לפי שעה. וכן ראוי לקחת מקדמה. ב-יום שני, 12 באוגוסט 2024 בשעה 08:00:31 UTC+3, יהודה אבני כתב/ה:
  • שתוי יין שהורה הוראתו בטילה לשי' המאירי.

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 18/09/2024 01:55 שוב מצאתי במהדורת מוסד הרב קוק 'אין הוראתו הוראה' ובהערות שם האריכו בחידוש זה [image: 65faf657-efc0-4f4b-bf90-26e1e10cb0b2.png] מאת: [email protected]
  • אין סגולה כתורה

2024
    15
    0 הצבעות
    15 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 27/11/2024 14:56 גם הדברי חיים מצאנז כשהיו בעיות בפרנסה בציבור למד פרק הזהב ונכדו הדברי שלום מסטראפקוב כשהזכירו הרבה שצריכים שידוכים למד מסכת קידושין מאת: [email protected]
  • אין כזה דבר 'אשמח לפרטים' !!

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 16/12/2024 21:37 לא רק אצלי, אצל כולם אם אתה בא ממקום מתלבט, למה שהלקוח יבחר בך ? [ברור שזכותך אח"כ לומר 'לא מתאים לי', אבל למה לבוא ככה מההתחלה באופן גלוי ?] עכ"פ להוי ידוע שאני לא מתייחס בכלל להודעות כאלו. אם ברצונכם לקבל אחת לשבוע את מאמרי 'המאושרים' של ארגון אשרינו, בעברית ובאנגלית, המתפרסמים בעיתונות החרדית, כתבו מייל [ריק] ל: [email protected] [למי שניסה ולא עלה בידו - הקישור תוקן] --
  • האם אין ט"ס בדברי החת"ס הללו? מי יודע?

2024
    9
    1
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2024 17:56 אכן צודק הרב ארי במסתרים. ייש"כ גדול! לפ"ז אין שום טעות סופר בדברים. ב-יום ראשון, 22 בדצמבר 2024 בשעה 17:55:03 UTC+2, ארי במסתרים כתב/ה: --

2

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים