דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אין סגולה כתורה

2024
15 11 0 1
  • האם יש אפשרות כתובת מייל חדשה אם אין לי SMS?

2024
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2024 19:15 לפי הבנתי זה תלוי במחשב, הוא מזהה אם פתחו מהמחשב הזה הרבה פעמים מיילים חדשים (כמו שמצוי במחשבים של עמדות ציבוריים) הוא מבקש אימות באמצעות SMS, אבל במחשב שלא פתחו בו הרבה פעמים אין שום צורך, אני פתחתי כמה מיילים ממחשב פרטי גם בתקופה האחרונה ולא נזקקתי לשום אימות ב SMS. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 06.02.24, 19:12:05
  • כללי אתרא קדישא הדין. מעודכן. אין להגיב להודעה זו

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 29/03/2024 08:43 בס"ד ברוכים הבאים לקבוצת הבית לעורך התורני. אקווה שתפיקו תועלת מקבוצה זו, ובע"ה תזכו גם לעזור לאחרים. לאור ניסיון העבר, אבקש מאוד שתעיינו בכללי הקבוצה דלהלן, לתועלתכם ולתועלת הכלל. נא תנו דעתכם, שכללים אלו נוסחו ונערכו אחר שעות רבות של מחשבה והתייעצות, ומתוך ניסיון רב. מטרת הקבוצה היא ממוקדת מאוד – לעזור לעורך תורני בעבודתו. חברים בקבוצה [נכון להיום] למעלה משש מאות חברים, יהודים חשובים, שזמנם יקר. אנא שימו לב בכל הודעה שאתם כותבים לקבוצה, האם אכן יש בה תועלת מעשית לעורך בעבודת העריכה. היות ובעבר היה לכו"כ חברים בקבוצה עגמ"נ גדולה מכאלו שראו את עצמם 'דוברים' של: התורה, ההלכה, ההשקפה, או, [להבדיל, כמובן]: דוברים שלי, לכן כדי שהאווירה תהיה רגועה ושלווה בעז"ה, נקבע הכלל הבא: אין 'למחות' בקבוצה בשום אופן, על שום דבר. מי שרואה משהו שלדעתו אינו ראוי, נא יפנה אלי במייל אישי. מסיבה אישית שאין כאן המקום לפרטה, איני מתערב בנעשה בקבוצה, ללא שביקשו זאת ממני. לכן אני מבקש ממי שרואה משהו שלדעתו אינו מתאים, שיפנה אלי, ויעתיק כמה מילים מתוך אותה הודעה [שלדעתו אינה ראויה], ואטפל בזה בשקט. בכל מקרה, כאמור, 'מחאות' אין מקומם בקבוצה, בשום מקרה. גם לא הודעה בסגנון 'הודעתך אינה תואמת את הכללים פה'. בפרט אבקש לשים לב לדיונים המתארכים יותר מידי, כשהתחושה היא שכבר אין כאן תועלת מעשית לעבודה, רק זה הפך לדיון על עצם הדברים. במקרה כזה, אני כותב: הנושא נעול. והכוונה כפשוטו.. תמיד אפשר להמשיך להתכתב באישי.. הקבוצה מיועדת לכל עורך תורני ההולך בדרך התורה. יש בקבוצה ב"ה מכל גווני הציבור הנאמן לדבר ה'. לכן נא לשים לב במיוחד לא להיגרר אחרי דיונים 'השקפתיים'. הקבוצה אינה בשום אופן מקום להעיר לאחרים, או לחנך אחרים. בכלל, כל דיון תורני / הלכתי שהוא, חשוב ככלל שיהיה, אין מקומו כאן, עם כל הכבוד. הקבוצה מיועדת לצרכי עבודה בלבד. אמנם הקבוצה פתוחה בשמחה ובאהבה לכל יהודי שומר מצוות, ללא הבדל השתייכות מגזר כו', אבל אעפ"כ, ובכדי שכולם ירגישו "בבית" על פי דרכם, והיות ורוב חברי הקבוצה משתייכים לציבור ה'חרדי - קיצוני' [כמוני, אגב], לכן יש לשים לב שהצביון של ההודעות יהיו תואמות גם להלך המחשבה של ציבור זה. לדוגמא, לא לצטט את האקדמיה, לא להביא או לצטט אישים שאינם שומרי תורה ומצוות, לא להביא דברים שיש בהם פקפוק במסורת אבותינו, וכדומה. לתשומת לב בקשר לזה, סעיפים 2-3 הנ"ל. כל פרסום שהוא, אין מקומו בקבוצה זו, אלא בקבוצה נפרדת, ושמה קבוצת דע"ת ['דרושים עורכים תורניים']. בקבוצת דע"ת רק לי יש את האפשרות לכתוב הודעות, והיא קבוצה שקטה בהרבה מקבוצת הבית לעורך התורני. לפרסום בקבוצת דע"ת יש לכתוב לי נוסח מוכן לפרסום, ובו גם פרטים ליצירת קשר. האיסור לפרסם פה 'דרושים' אמור גם במקרה שאין למפרסם טוה"נ מזה. האיסור הנ"ל כולל גם לפרסם כתובות מייל של כאלו המעסיקים עורכים. וכאמור, גם אם אין למפרסם שום רווח מזה, וגם כשהכוונה היא רק לעזור לאברך שמחפש עבודה. [אפשר לכתוב: תפנה אלי באישי]. היות ורוב החברים בקבוצה יש להם רק מייל על המחשב האישי, ללא גישה לשום אתר אחר, מבקשים למעט כמה שאפשר בהבאת לינקים [קישורים]. בכל מקרה אין להביא קישור לאתר שחסום בנטפרי, וזאת כאמור מתוך התחשבות ברוב החברים פה. אין להוציא החוצה שום מידע מהקבוצה. אין ליצור קשר באופן אישי עם מי שכתב הודעה בקבוצה, אלא רק אחרי ששואלים אותו קודם. היינו: "יש לי המייל שלך מקבוצת העורכים, ברצוני לכתוב לך משהו, האם אתה מאשר". אני כאן בעז"ה לכל שאלה, הצעת ייעול, כו'. נא לכתוב לי תמיד מייל חדש לגמרי [הודעה חדשה], לא בתוך שרשור, ולא ב'תשובה' למשהו. לא תמיד יש באפשרותי להגיב לכל מייל. נא לדון לכף זכות. כל הודעה שנשלחת אלי נקראת בתשומת לב. לגבי הערות וביקורת על כללי הקבוצה ואופי הניהול שלה – אשמח מאוד לקבל ביקורת, ואני לוקח את הדברים לתשומת לב ברצינות. אבל, אין באפשרותי להסביר את כל השיקולים לכל אחד. לכן נא לא לצפות להסבר או נימוקים כו', או לנסות לשכנע אותי שוב ושוב. מי שסבור שראוי לנהל את הקבוצה באופן אחר, מוזמן בשמחה לפתוח קבוצת עורכים חדשה, אותה ינהל ע"פ הבנתו. בלי נדר אשמח לעזור לו בכל מה שאפשר. אין להזכיר שם של מכון או של אדם, גם לא בהקשר חיובי. ק"ו שאין לכתוב חוות דעת שלילית על שום אדם או מכון. מי שנחוץ לו מידע לתועלת [אחר שבירר אצל רב את פרטי הלכות לשוה"ר], יכול לכתוב בקבוצה: דרוש לי מידע על אדם פלוני, נא לפנות באישי. הקבוצה היא בעצם אתר אינטרנט. אבל גם מי שיש לו רק מייל, יכול להיות שותף פעיל. שליחת הודעה לקבוצה היא במייל [email protected] ישנה אפשרות לקבל תקציר של ההודעות שבקבוצה. מי שאין לו גישה לאתר יכול לבקש ממני שאגדיר אותו כך. ישנה אפשרות פשוטה להכניס את כל ההודעות של הקבוצה לתוך תווית או קטגוריה נפרדת, כך זה לא מופיע 'בדואר נכנס'. כדלהלן: פותחים תווית חדשה, נותנים לה שם, נכנסים לחיפוש במייל [למעלה באמצע], 'מסנן חדש', בשורה 'אל' כותבים את כתובת המייל הנ"ל של הקבוצה, ומסמנים 'וי' בשורה 'דילוג על דואר נכנס', ובשורה 'החלת התווית'. דיון שמתארך שאינו מעניין אותך, [ואינך רואה סיבה לעצור אותו, שא"כ הינך מתבקש לפנות אלי כנ"ל בסעיף 3], אפשר לעצור אותו אצלך ספציפית ע"י 'השתקה'. היות והוגשו תביעות נגד כאלו שהעלו לקבוצה ספרים שלמים של מכונים תורניים, לכן חכם עיניו בראשו. בכל מקרה, להנהלת הקבוצה אין כל אחריות על מה שעושים חברי הקבוצה. עם זאת, נא לא לפגוע בזכויות יוצרים. נא לשים לב: הקבוצה מיועדת לעורכים תורניים בלבד, העוסקים בזה עבור פרנסתם האישית. [או לכאלו הרוצים לבדוק אם מתאים להם להתפרנס מזה]. מנהלי מכונים, או מי שיש לו אינטרס אישי לעזור למנהלי מכונים, מתבקשים להיות הוגנים, ולא להצטרף לקבוצה זו. מי שידוע לו על מנהלים החברים פה, או על 'שליחים' שלהם, מתבקש להודיע לי. המטרה היא שחברי הקבוצה ירגישו בנוח לכתוב מה שרוצים. אין לכתוב תוכן המתאים רק לנשואים. מכמה סיבות שאכה"מ לפרטם, אין אפשרות להתרות לפני חסימה והוצאה מהקבוצה. ההצטרפות לקבוצה הינה ע"ד שידוע לכם, שכל הודעה שתכתבו שאינה ע"פ הכללים הנ"ל תגרום להוצאתכם באופן מיידי לצמיתות, ולא יהיה אח"כ שום טענה של תרעומת או פגיעה בכבוד התורה וכדו'. בכל מקרה של ספק אפשר לשאול אותי באישי. כל עוד לא עניתי יש לנהוג לחומרא. לכל שאלה הערה וכדומה, אשמח להיות בקשר [כאמור במייל חדש] - שמואל בלויא [email protected] אין באפשרותי להגיב לכל הודעה. עם זאת, כל הודעה נקראת בתשומת לב.
  • אין מי שיודע?

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 23/01/2024 02:16 אין דרך ממש פשוטה לעשות את זה, ניתן לעשות זאת באמצעות סקריפט, אם אתה רוצה אכתוב לך כאן הדרכה מפורטת. [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 23.01.24, 02:15:29
  • 0 הצבעות
    8 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 16/05/2024 16:59 2 הכתובות מייל נמצאות בקבוצה... למה שלא יזהה אותי? [image: Mailtrack] https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& Sender notified by Mailtrack https://mailtrack.io?utm_source=gmail&utm_medium=signature&utm_campaign=signaturevirality11& 16.05.24, 16:59:27
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 18/08/2024 03:46 מכללא איתמר: [image: image.png]
  • אני עדיין בהלם .. אין להגיב לפני שקוראים עד הסוף ממש

2024
    18
    0 הצבעות
    18 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 21/08/2024 17:31 להפיג את העצבים והמתיחות של החופש והבין הזמנים
  • 0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 28/08/2024 14:44 אכן פספסתי מספר שורות. תודה.
  • האם אין ט"ס בדברי החת"ס הללו? מי יודע?

2024
    9
    1
    0 הצבעות
    9 פוסטים
    0 צפיות
    פ
    תאריך ההודעה המקורית: 22/12/2024 17:56 אכן צודק הרב ארי במסתרים. ייש"כ גדול! לפ"ז אין שום טעות סופר בדברים. ב-יום ראשון, 22 בדצמבר 2024 בשעה 17:55:03 UTC+2, ארי במסתרים כתב/ה: --

1

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים