דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

מה השם של הדבר שעליו מדלים את הענבים ??

2024
1 1 0 1
  • יש למישהו את רשימת הספרים של היברובוקס?

2024
    12
    0 הצבעות
    12 פוסטים
    0 צפיות
    Y
    תאריך ההודעה המקורית: 03/01/2024 12:37 תודה. בברכה מרובה. יוסף מיכאל יוסקוביץ 0548496207 מעוניינים במבוא לספר? ביוגרפיה לחיבור כלשהו?* תולדות לסבא שלכם?** - ב"ה בעל ניסיון בכתיבת מאות מבואות תולדות והקדמות לספרים שונים, עורך ספרי היסטוריה וספרים נוספים.* מאת: [email protected]
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 10/01/2024 04:03 נראה שהוא מחפש את המשל הזה - אף שנמסר בשם המגיד מדובנא, אבל לפו"ר לא מצאתיו בכתביו. ----- Original Message ----- From: a f To: אברהם ט ; מהדיר ספרים Cc: מאיר פישהוף ; [email protected] Sent: Wednesday, January 10, 2024 3:30 AM Subject: RE: [הבית לעורך התורני] מישהו יכול להביא את המשל של הדובנער באחד שאמר לו המלך כל מה שאתה סוחב שלך... אולי כוונתו למשל הידוע שציין רב א. שושנים כי יש מספרים בסגנון זה שהמלך אמר להעבד שאם החביל קשה אז בודאי אינו שלו (של המלך) אלא של העבד. ואני מעתיק כפי שראיתי: נאמר (ישעיה מג כב) 'ולא אותי קראת יעקב כי יגעת בי ישראל', משל למה הדבר דומה, לעשיר שהגיע לעיר הגדולה לצורך עסקיו, בדרכו נשא עמו חבילה אחת בה הניח את כספו ושאר כליו, כאשר הגיע למחוז חפצו פנה לעבר האכסניא והשאיר חבילתו בידי נער משרת שישאנה ויביאנה לחדרו, שהרי אין זה לפי כבודו לטרוח בנשיאת משאות, אחר כמה דקות הקיש ה'סבל' על הדלת והכניס את החבילה כשפניו אדומות וכולו מזיע מרוב מאמץ. מיד החל העשיר לזעוק לא את חבלתי הבאת הנה – מדוע החלפת וגנבת את חבילתי... אמר לו הנער כשהוא פגוע קשות, וכי לא די שאינך מכיר לי טובה על שכה התאמצתי בשבילך עוד תוסיף להעליל עלי עלילות שווא שגנב אנוכי, והלא עדיין לא פתחת את החבילה, ומניין לך ההחלטה שהחלפתי את מה שהיה בתוכה לחפצים אחרים. השיב לו הגביר, אדרבה היא הנותנת, בראותי אותך נושם בכבדות ומתאמץ להביא לידי את חבילתי ברור לי כשמש בצהריים שאין זה שלי, שהרי באמתחתי היו כסף וזהב ויהלומים - דברים שאינם כבדים כלל... ואינם מקשים ומכבידים על נושאיהם... כיוצא בזה ממש הוכיח הקב"ה את ישראל 'ולא אותי קראת יעקב כי יגעת בי ישראל', שהתורה והמצוות אינם מכבידים על המקיימים אותם, ואם יגעת בי ישראל – שקשה עליכם העבודה וקיום המצוות שמע מינה שלא אותי קראת יעקב, שאין כוונתכם לעשות נחת רוח לפני, שאם כן לא הייתם יגעים וחסרי כח (ידוע שהרה"ק מקאצק זי"ע קילס מאוד פירוש זה, ואמר שהוא נאמר ברוח הקודש). From: אברהם ט Sent: Tuesday, January 9, 2024 4:53 PM To: מהדיר ספרים Cc: מאיר פישהוף; [email protected] Subject: Re: [הבית לעורך התורני] מישהו יכול להביא את המשל של הדובנער באחד שאמר לו המלך כל מה שאתה סוחב שלך... יישר כח לרבנים שענו תשובות. אבל לא נראה לי שזה מה שאני צריך. אני מעתיק את לשון המקור ככתבו: וכן המשל של הדובנער באחד שנשא הרבה דברים להמלך ולאחר זמן אמר דהוא קשה ואמר כל דבר הוא שלך ואמר העבד אני משכים לנשוא יותר ואמר לו המלך לא יאמר אין אתה עושה טובות לי שלא לעצמך וכו'. בבקשה אל תתאמצו מידי, כי ההוראה שקיבלתי, שאם אני לא יודע או לא מבין - להמשיך לקטע הבא. רק אם למישהו עולה משהו בקלות - שיעלה כאן משהו מן המשהו. בתודה מראש, אברהם נפלא. יישר כח מסכת אבות פרק ג משנה ב: רבי חנניא בן תרדיון אומר, שנים שיושבין ואין ביניהן דברי תורה, הרי זה מושב לצים. תוספות יום טוב: דאין ליצנות גדולה ממי שאומרים לו מנה זהובים שעה אחת, וכל שתמנה יהיה שלך, והוא בטל. הוא ודאי מתלוצץ מן הזהובים ומבזה אותם. כן הבטל מדברי תורה אחר שיודע השכר הגדול הזה אינו כי אם לץ. https://hebrewbooks.org/pdfpager.aspx?req=39699&st=&pgnum=62 לא כ"כ חשוב לי מה המקור, חשוב הסיפור עצמו. בתודה מראש לכל המגיבים.
  • צריך את הפלא' של גולדברג מעוז והדר

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ר
    תאריך ההודעה המקורית: 22/01/2024 22:38 באישי כמובן (את המייל יש לי) יעזור לי גם לדעת תחת מי הוא עובד
  • מה זה אומר, איך אני משחרר את זה?

2024
    2
    1
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 31/01/2024 21:14 בכרטיסייה 'סקירה' יש את האפשרויות של הגנת גליון והגנת חוברת עבודה, תבדוק שם. אם זה באמת מוגן עם סיסמה ואין לך את הסיסמה - פעם פרסמתי במתמחים מדריך איך להסיר הגנה של גיליון מוגן עם סיסמה, נסה לחפש. [image: צילום מסך 2024-01-31 211139.png] מאת: [email protected]
  • אשמח לקבל את המס' של הרב שלמה לנדא.

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 10/03/2024 21:18 באישי בלבד. תודה חודש טוב ומבורך
  • 0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    R
    תאריך ההודעה המקורית: 28/06/2024 01:54 באידיש אומרים "א קשע אויף א מעשה". זה המחיר שלקחו ממני
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 17/07/2024 09:09 האם מישהו יודע מי המקור לאימרה זו
  • מה השם של הדבר שעליו מדלים את הענבים ??

2024
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/12/2024 16:54 בלשון חז"ל: עריס (ראה פיהמ"ש להרמב"ם פאה ז, ח), בלשון בני אדם: סוכת גפנים (ראה משנה סוכה א, ד). --

1

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים