דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אשמח לפרטים על מכון סופרים

2025
1 1 0 1
  • בירור על מכון. באישי בלבד

2025
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 07/01/2025 17:18 יש כאן מישהו שעובד ב [email protected] ומקבל 40 לשעה [או יותר] ? אם ברצונכם לקבל אחת לשבוע את מאמרי 'המאושרים' של ארגון אשרינו, בעברית ובאנגלית, המתפרסמים בעיתונות החרדית, כתבו מייל [ריק] ל: [email protected] [למי שניסה ולא עלה בידו - הקישור תוקן היום י"ט כסליו] --
  • אשמח לקבל מידע באישי על צוף הוצאה לאור

2025
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 17/01/2025 11:56 אם מישהו עבד/עובד איתם. אם משלמים בזמן ואם יש עבודה לאורך זמן. וכן כל פרט שיכול להביא תועלת. תודה. --
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 17/01/2025 11:58 אם מישהו עבד/עובד איתו. אם משלם בזמן ואם יש עבודה לאורך זמן. וכן כל פרט שיכול להביא תועלת. תודה. --
  • אשמח לפרטים על מכון סופרים

2025
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 05/02/2025 09:44 יש כמה מכונים עם שם דומה כדאי שתכתבו מייל ב-יום רביעי, 5 בפברואר 2025 בשעה 09:22:15 UTC+2, lhnnt510 כתב/ה:
  • 0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 06/02/2025 22:50 קודם אכתוב את הגירסא שאני המצאתי יש סיפור שמקובל אצל משפחת רבי דוד צבי הופמן זצוק"ל, מרבני גרמניה. הגאון הנ"ל היה כמובן חסיד גדול של פשט, כמה שיותר פשט הפשוט, כמה שיותר הגיון בריא, וכמה שפחות פלפולים או וארטים שמעקמים את הכתובים ומטרת ההתעוררות והלקח הטוב - מקדשים את האמצעים. פעם הגיע אליו יהודי פולני וביקש הסכמה לספר. אמר לו הגאון רבי דוד צבי, תוך כדי שהוא מעלעל בספר ומשבח את מה שיש לשבח בו, הספר שלך מזכיר לי סיפור. לעיירה אחת הזדמן באישון ליל יהודי שחיפש מקום לינה, ביתו של הרב האיר מרחוק כי הרב שקד על תלמודו, צעד היהודי נקש על הדלת ולאחר שנקש שוב ושוב התעורר הרב משקיעתו ברמב"ם ופתח את הדלת, קיבל את היהודי בחום רב ואף הציע לו כוס תה חמה וופל לימון, והציע לו מיטה נעימה לישון ולנוח מעמל יומו. תוך כדי שהרב טורח, הכניס היהודי לכיסו את אחד מגביעי הכסף שהיו על השלחן, פרש למיטתו ואולי גם קרא ק"ש על מיטתו והגביע לא הפריע לו להרדם. אלא שלפתע הוא שומע את הרב קורא "בא אל פרעה כי אני ..." הרב קרא שנים מקרא ואחד תרגום, וכיון שהיה כבד שמיעה לא ידע הרב כי קולו מגיע עד לחדרו של האורח [ושל הרבנית] קם היהודי הוציא את הגביע מכיסו והתנצל עמוקות, לא אעשה עוד כדבר הזה, כפיות טובה היא, וגם גניבה. סלח נא לי. הרב הטיב את משקפיו העגולות, הרים את שפמו ומבט של תמיהה הצטייר בפניו, טוב לשוב בתשובה לפני השינה, זה טוב תמיד וגם בריא, אבל מדוע דוקא עכשיו, מעיקרא מאי קסברת והשתא מאי קסברת?? אמר לו היהודי, אני לא תמים, לא תמים בכלל, אני יודע. אתה אמרת בוא אל פרעה - אבל אני הבנתי הכל. תסביר נא, אמר הרב, עכשיו אני לא מבין. אמר לו היהודי, נו, אני מבין טוב. אמרת "בוא" שזה "קום" [אידיש] קום וכך כתב לי האחיין שהוא נכדו של הגרד"צ הופמן שעליו זה מסופר במשפחה "איש מפי איש" בדייקנות יקית מובהקת. הנהנתי מאד מהרחבת הסיפור וציורו באופן מוחשי ומרהיב, רק בכדי לא לפגוע באותנטיות נתקן כי הסיפור סופר על יהודי שבא לעיירה לשבת ובליל שבת התאכסן כאחד האורחים בבית הרב, שם ראה על שולחן השבת גביע מוכסף שחמד לעצמו, ובשעה של היסח הדעת הוא גלש לכיסו, לאחר הסעודה האורח פרש לשינה, והרב ישב על כסאו הרבני לקרוא שנים מקרא, המשך- משקרא הרב בניגון הטעמים 'ויאמר ה'... בא אל פרעה', והדגיש את הטעם שבמלת 'בא', האורח נבעת והשיב את הגנבה... משנשאל על רוח הטהרה שנחה עליו לפתע, השיב... וכי איני יודע מדוע הדגיש הרב את המלה 'בא', והלא בא בגרמנית אומרים קים, וקים בהיפוך אותיות זהו - ממש פשוט - 'מיק', ומיק זהו יתוש בגרמנית, יתוש דומה ל'תייש', ותייש נקרא בגרמנית 'בוק', היפוכו של בוק הוא 'קוב', וזה ממש נשמע כמו 'קאפ' - שמשמעותו היא 'ראש', וראש היפוך אותיותיו הוא 'שור' ובתרגומו לגרמנית 'אוקס'.... ואוקס הלא נשמע כמו 'כוס'!!! וכי אני תמים, ולא ידעתי שהרב רומז בדבריו על ה'כוס' הגנובה...? מזל טוב לרך הנולד ולהוריו, לזקניו וזקני זקניו, יה"ר שיכנס לברית בעתו ובזמנו, ויכנס כמו כן לתורה ולחופה ולמעש"ט, וירווה הרבה נחת לכל המשפחה, בברכת 'נחת' ובהיפוך אותיות כמו 'תנך'... וזהו דומה ל'תנוך' האוזן ששמעה בהר סיני תרי"ג מצוות, ותריג אותיות 'אתרוג' פרי עץ הדר, הנאה למשפחה הדגולה בברכת התורה צד"ל
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 17/02/2025 19:23 יפה מאוד מאוד!
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 18/02/2025 19:26 גם ספר המפתח של דרשו
  • 0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 24/02/2025 16:30 יש ברכת אליהו באוצה"ח. אולם הוא לא נותן להדפיס.

2

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים