דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

ובכל זאת *כתוב* אצל אברהם אבינו

2024
2 2 0 1
  • ספר כתר תורה חלק ג תש"ד לר' אברהם גוטנפלאן

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 29/01/2024 15:05 האם למישהו יש מידע על הספר כתר תורה של ר' אברהם גוטנפלאן חלק שלישי [על תרגום יונתן]. הכרכים א, וב מופיעים בהיברו בוקס, אולם חלק שלישי לא מופיע בשום מקום למיטב בדיקותי, בספרייה הלאומית הספר קיים, אבל המחיר יקר לכל הספר, וגם הם טוענים שהוא מוגן בזכויות יוצרים [טענה מוזרה בהתחשב בכך שהספר נדפס לפני כשמונים שנה לכל הפחות ואין להשיגו באף מקום], וצריך להציג להם אישור מבעלי הזכויות [שאין לי איך להשיגו מאחר שאין לי את הספר ומנין לי מיהם בעלי הזכויות...]. אם יש למישהו את הספר אשמח באישי.
  • מה כתוב כאן במוזרח, ומה הרצף אח"כ. תודה מראש

2024
    5
    1
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 09/02/2024 12:14 תודה לכל המשיבים ולתשובת הרב בלויא בסנהדרין הוא בדף פ ע"ב ד"ה הנסקלין בנשרפין. ולפי הנראה התשובה של הרב כהן קרובה אל האמת.
  • דרוש - פורים אצל השם משמואל זי"ע

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 07/03/2024 00:24 יישר כוח אכן מצאתי, וכן במלכות בית דוד (על בנו)
  • חלוקת ספר לב אברהם על תהלים

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ד
    תאריך ההודעה המקורית: 23/04/2024 21:56 התקבלה תרומה של הספר לב אברהם ב' חלקים ביאורים קושיות ותירוצים על ספר תהלים החלוקה לבתי מדרשות ולבתי כנסיות כוללים וישיבות מגידי שיעורים ולכל המעונין ללמוד בספר (מוגבל סט אחד לכל משפחה) בפל' 0583212115 או במייל [email protected] נ.ב. ניתן לקבל מספר סטים לחלוקה באזורכם
  • 'ברכת אברהם' המובא בכנסת הגדולה

2024
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ב
    תאריך ההודעה המקורית: 03/06/2024 22:24 ספר שמרן הבית יוסף זי"ע העניק לו הסכמה! -- ההדרה ועריכת ספרים
  • חיפוש ספרי ר' אברהם בן הגר"א בטקסט

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 23/06/2024 01:47 אני מחפש באר אברהם על תהלים פירושן על אסתר ושיר השירים וגאולת אברהם מאותו מחבר על הגדה של פסח
  • איפה כתוב בדברי חיים

2024
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 14/10/2024 22:25 הענין דברא הקב"ה יצר הרע, על פי הידוע מהירושלמי (ערלה א, ג) דאכיל מחבריה בהית לאסתכולי ביה (ועיין תוספות קידושין לו, ב ד"ה כל), ולכן המלאכים שמקבלים חיות מהקב"ה בלי שיהיה להם מלחמת היצר, יש להם "שש כנפים לאחד בשתים יכסה פניו" (ישעיה ו, ב), דמתביישין להסתכל בשכינה מחמת שמקבלים נהמא דכיסופא, כמו שעני מתבייש להביט בפני העשיר, כמו שאמרו חז"ל (ברכות ו, ב) על הפסוק (תהלים יב, ט) "כרום זולות לבני אדם" כיון שנצטרך אדם לבריות פניו משתנות ככרום. אבל השי"ת שהוא טוב ומטיב רצה לתת השכר טוב לבריותיו בתכלית ההטבה, ברא אותנו בהאי עלמא עם שני יצרים, ועל ידי שעוזר לנו לנצח היצר הרע ולשמוע בקול היצר טוב לעבוד את השי"ת ולקיים מצוותיו, אזי השפע טוב שנותן לנו השי"ת בכל עת ובכל רגע, וכן השכר טוב הצפון לעתיד לבוא הוא בבחינת 'מי שטרח בערב שבת יאכל בשבת' (עבודה זרה ג, א) ואינו נהמא דכיסופא.
  • האם יש מישהו שיודע איפה כתוב המדרש הזה בלשון הזה

2024
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 18/08/2024 21:21 חיפשתי וגם מצאתי המדרש הזה וגם הפירוש עץ יוסף אבל הספר שאני עורך משמע שיש מדרש בלשון הזה דווקא ומשום כך כתבתי בשאלה: האם יש מי שיודע איפה כתוב המדרש הזה בלשון הזה?

2

793

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים