דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

אימות סיפור - האם רבי יהודה אסאד היה מצורע

2022
1 1 0 1
  • חידושי רבי גדליה נדל זצוק"ל

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    ה
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2022 17:36 הנ"ל דרושים ברמת דחיפות גבוהה. כרגע, בדחיפות עליונה ח"א סי' ד. בברכת התורה, מכון 'תורה שבכתב'
  • האם יש לאי מי

2022
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ח
    תאריך ההודעה המקורית: 29/09/2022 13:31 https://drive.google.com/file/d/1P9wUFTtmU1WN5F1I0zPTRnIG2kSx5fhZ/view?usp=drivesdk מאת: [email protected]
  • מקור סיפור

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    A
    תאריך ההודעה המקורית: 02/10/2022 10:14 שלום רב מישהוא מכיר את המקור של הסיפור הזה? מספרים כי פעם פנה רבי משה בן יעקב תגיז שהיה אחד מן החכמים הבולטים בירושלים במחצית הראשונה של המאה הי"ח ושאל היאך אנו מתוודים ביום הכיפורים על חטאים שלא חטאנו בהם מעולם ביודעים ובלא יודעיסז כלום מותר לו לאדם מישראל לעמוד בבית הכנסת ביום הקדוש ולהעיד על עצמו דבר שקרז הפסיק רבי משה לרגע את שטף דבריו והתבונן בקהל הגדול שמילא את אולם בית המדרש מפה לפה ואמר אספר לכם מעשה המובא במדרש ותמצאו בכד תשובה לשאלה שהצגתי זה עתה לפניכם מעשה בחבורת אנשים שהפליגו בספינה לתוך הים הגדול וכאשר התרחקו מן החוף ומכל עבר נראו רק שמים ומים נטל אחד מהם מקדח והתחיל לפרוץ פירצה בדופן הספינה הגובל בתאו גערו בו הנוסעים בקול גדול ואמרו מה המעשה שאתה עושה במקדח שבידך השיב להם האיש בתמימות מה אכפת לכם מה שאני עושהז הרי את הפירצה אני קודח בתא הפרטי שלי קראו כנגדו שאר הנוסעים בחרדה כולנו מצויים בספינה אחת המהלכת על פני מים רבים וכאשר תפרוץ חלילה פירצה קטנה בתא שלך יעלו המים ויציפו אותנו ויטביעו את הספינה כולה סיפור זה של חז"ל המשיך רבי משה בקול רועם מלמדנו מוסר השכל חשוב שחכמינו תימצתו אותו בכלל גדול כל ישראל ערבים זה בזה ולכן לא די בכך שאנו בעצמנו נמנעים מכל חטא ועוון אלא הננו נושאים גם באחריות על חטאים של הזולת ועל כך מתוודים אנו לפני בורא עולם ביום הכיפורים. תודה רבה
  • האם יש פירוש כזה?

2022
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 30/10/2022 23:53 תיקון טעות מישהו העיר לי שהרא"ם שבשיטמ"ק הכוונה לר"י מיגאש (רב אבן מיגאש) מאת: [email protected]
  • אימות סיפור - האם רבי יהודה אסאד היה מצורע

2022
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ע
    תאריך ההודעה המקורית: 21/11/2022 22:23 למען הדיוק, לא מובא כאן שהוא היה מצורע, אלא שהוא נצטרע - והתרפא מאת: [email protected]
  • יש למישהו מידע האם

2022
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    D
    תאריך ההודעה המקורית: 03/12/2022 23:28 ספרי רבי משולם איגרא יש בטקסט?
  • רבי מרדכי רימר

2022
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2022 08:58 יש בספר על קורות חייו של רבי אברהם גנחובסקי כמה תמונות.
  • האם יוסף שלח אגרת לאביו?

2022
    30
    1
    0 הצבעות
    30 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 27/12/2022 11:39 כדאי לברר מיהו האברך מגבעת שאול, ולשאול אותו. לגבי הגולם מפראג: נראה לי שאמונת הגויים יש בה הרבה הוכחה. כי אם הסיפור לא היה במציאות, מה פתאום שיאמינו למה שהיהודים מספרים, שפעם היה גולם בעיר? הרי כל תושב שם יכול לשאול את הוריו ויאמרו לו שלא שמעו מכך. סיפור כזה יכול להתפס רק אם באמת היה גולם, והגויים קיבלו זאת מהוריהם והוריהם מהוריהם. כך נראה לי. מאת: [email protected]

5

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים