דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

חיפוש בדברי חובות הלבבות

2023
2 2 0 1
  • תאריך ההודעה המקורית: 21/01/2023 21:39

היכן מופיע בדבריו שששאלו לחכם אחד מפני מה נעשה ראש לכל בני דורו, והשיב להם
    על שכל אדם שראה היה בעיניו טוב ממנו

• תאריך ההודעה המקורית: 21/01/2023 21:39

היכן מופיע בדבריו שששאלו לחכם אחד מפני מה נעשה ראש לכל בני דורו, והשיב להם
    על שכל אדם שראה היה בעיניו טוב ממנו

תאריך ההודעה המקורית: 21/01/2023 22:07

שער ו (שער הכניעה) פרק י
    ושאלו אחד מן החכמים: במה היית אדון לכל בני דורך? אמר: מפני שלא פגעתי אחד מהם,
    שלא ראיתי לו מעלה יתרה עלי, כי אם היה יותר חכם ממני, הייתי אומר: הוא ירא אלהים
    יותר ממני ליתרון חכמתו על חכמתי. ואם קטן ממני בחכמה, אומר, כי חשבונו יהיה קל
    מחשבוני ביום הדין, מפני שאני עובר במזיד והוא עובר בשוגג. ואם יהיה גדול ממני
    בימים, אומר, כי זכיותיו רבים מזכיותי, מפני שקדמני בעולם. ואם יהיה קטן ממני,
    אומר, כי עוונותיו מעטים מעוונותי. ואם יהיה כמוני בימים ובחכמה, אומר: אולי לבו
    לאלהים טוב מלבי, לפי שאני יודע במה שקדם לי מן העוונות ואינני יודע, מה שהיה ממנו.
    ואם יהיה יותר עשיר ממני, אומר, כי מצאה ידו, בעשרו לעבד הבורא ולעשות צדקות
    ולהעניק לעניים יותר ממני. ואם יהיה דל יותר ממני, אומר, כי הוא דכא ושפל רוח יותר
    ממני בעבור דלותו, והוא טוב ממני, ולא זזתי לכבדם כולם ולהכנע להם.

נכתב על ידי עט סופר, ב־21/01/2023 בשעה 21:39:

• חיפוש מקור

2023
    4
    0 הצבעות
    4 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 03/03/2023 16:50 עי' כס"מ קרבן פסח פ"ט ה"ז
  • חיפוש מקור

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ל
    תאריך ההודעה המקורית: 12/02/2023 23:58 או משום שיש בו מ"ט דף יש לומדים מס' שבועות שגם בו יש מ"ט דף - וכך מסופר בקול תורה פט שנהג הרה"צ ר' שריה דבילצקי זצוק"ל לבחור בא' מהמסכתות הנ"ל. ואגב, אכן קרבן סוטה הואכקרבן העומר משעורים. בחב"ד מסבירים שסוטה בא לתקן את ה'רוח שטותא' ע"י שטותא דקדושה ואכמ"ל מאת: [email protected]
  • חיפוש מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 24/01/2023 20:38 חד מ"ד בסוטה כב ע"ב מאת: [email protected]
  • חיפוש מקור

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 14/03/2023 00:04 אשריכם ישראל, נעניתי.
  • חיפוש מקור בדברי השואל ומשיב

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    י
    תאריך ההודעה המקורית: 09/07/2023 21:50 שו"ת שואל ומשיב מהדורה תליתאה חלק ג סימן לו והנה בשנת תרי"ג למדתי יבמות דף ע"ה בהא דאמרו שכבר אכלה לא אמרינן דאלת"ה בת ישראל שניסת לכהן ומת בעלה תאכל שכבר אכלה ומשני התם פקע קנינו הכא לא פקע קנינו ולפ"ז קשה לי אם נימא דמיתת הבעל אינו מתיר וע"כ שלא נפקע קנינו עוד וא"כ תקשה אמאי לא תאכל בתרומה וכ"ת אה"נ והא אינו מבואר כלל דמת אינה אוכלת דז"א דהרי אם נשאר לה בן מאכיל ודרשו מדכתיב יליד ביתך יאכלו ודרשו מאכילו כדאמרו נדה דף מ"ד ואם איתא הא בלא"ה אוכלת דלא נפקע קנינו דהא עדיין נקראת אשתו וקנינו וצע"ג: והנה בשנת תרי"ח הקשה אותי המופלג מוה' יוסף שורשטיין נ"י דלמה לא יליף דמיתת הבעל מתיר ממה שמצינו דדוד נשא לאביגיל לאחר מות בעלה ובתחלה רציתי לומר דהש"ס רצה למילף מדברי תורה אבל באמת נתיישבתי דאדרבא מגוף המעשה דעשה דוד שייך למילף יותר דהרי חזינן דלא מיחו בו ולא מצינו שחטא בזה וע"כ דמותר אמנם נראה דהרי נבל היה מורד במלכות וכל הטעם דס"ד דאין מיתת הבעל מתיר דהרי האשה עומדת ברשותו של הבעל ועד שמסיר הקנין הרי היא עדן תחת רשותו ולא נפקע הקנין אבל שם הרי נבל הי' מורד במלכות ורצה לקעקע אותו לולא שאביגיל הליצה בעדו וא"כ עכ"פ מצד נבל אין לו רשות עלי' וכל אשר שייך לדוד ודו"ק:
  • חיפוש מקור בדברי הילקוט

2023
    11
    0 הצבעות
    11 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 11/10/2023 22:36 הלבוש ואחרים מביאים מהאבודרהם, והאבודרהם מביא ממדרש, והמדרש הוא המדרש שהבאתי. אז הכי טוב לציין ישר למדרש.
  • חיפוש מקור

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 18/12/2023 11:10 והובא גם ברשב"ם ב"ב נח. לגבי האבות הקדושים עיי"ש.
  • חיפוש מקור

2023
    2
    0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 26/04/2023 20:08 שו"ע אבן העזר כח כא

2

793

משתמשים

14.1k