דילוג לתוכן
שימו לב — קטגוריית ארכיון
הנושאים בקטגוריה זו הועברו מארכיון קבוצת גוגל, והמשתמשים המוצגים בהם אינם פעילים בפורום.
לקבלת מענה או לתחילת דיון, מומלץ לפתוח נושא חדש בקטגוריה המתאימה.

בוקר טוב לכל הרבנים שליט"א

2023
1 1 0 1
  • 0 הצבעות
    2 פוסטים
    0 צפיות
    ש
    תאריך ההודעה המקורית: 27/01/2023 09:34 בס"ד זה כבר לא סוד ש'ב' זה בלויא
  • שבוע טוב! מחפש מקור לדברי המהרש"א

2023
    5
    0 הצבעות
    5 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 29/01/2023 11:13 ברכות ו:
  • 0 הצבעות
    6 פוסטים
    0 צפיות
    מ
    תאריך ההודעה המקורית: 20/02/2023 20:46 כרגע אני על נטסטיק של מייל בלבד ומשום מה לא מופיעה לי האפשרות לאשר. אאשר ברגע שתהיה האפשרות בלי נדר. מאת: חושן משפט
  • כהכרת הטוב לידינו הרה"ג ר' שמואל בלויא שליט"א

2023
    3
    0 הצבעות
    3 פוסטים
    0 צפיות
    ג
    תאריך ההודעה המקורית: 09/06/2023 12:50 מעולה גם אני מצטרף הלואי ונעשה הרבה יותר
  • קבוצה בעפולה עם הרב בלויא שליט"א

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    א
    תאריך ההודעה המקורית: 12/06/2023 11:06 הרב שמואל בלויא ביקש, שכל מי שמעוניין בפגישה איתו בעפולה, יכתוב לו מייל, שהוא מעוניין להתעדכן לגבי פגישה בעפולה, ואז נוכל כולנו להתכתב ביחד, בעותק גלוי.
  • בקשר לקובץ שהופץ על ידי הרב בלויא שליט"א

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    S
    תאריך ההודעה המקורית: 05/09/2023 23:36 עברתי על זה מהחל ועד כלה, ויישר כח גדול לכותב עלום השם... אני די מסכים כמעט עם כל מה שנאמר שם. לגבי הטענה שאנשים ישלמו כמה שמחיר השוק יהיה ואין לכך גבול – מניסיון אישי עם לקוחות פרטיים, הרבה פעמים כבר במצב הקיים הם מגיעים עם תמונה שגויה מאוד של המציאות, הם מגיעים עם הצעת תשלום שלא תואמת כלל את המצב אפילו כיום, וגם כשמסבירים להם והם מפנימים את המצב, הרבה פעמים הם לא מוכנים/מסוגלים להעלות את התשלום (ניתן לדעת את זה אם מוצאים את אותו אדם מחפש עדיין עורך לאחר כמה חודשים...). כך שאני לא בטוח שאם כולם יכפילו את התעריף זה ישאיר את אותם כוחות שוק כפי שהם היום. גם לגבי מכונים, אנחנו רואים שהם מחזיקים יפה מאוד זמן רב, למרות שהם משלמים הרבה פחות מהשוק המרכזי. קשה לראות את זה משתנה משמעותית.
  • יישר כוח לר' שמואל שליט"א ושאר מנהלי הקבוצה

2023
    1
    0 הצבעות
    1 פוסטים
    0 צפיות
    G
    תאריך ההודעה המקורית: 11/09/2023 12:59 רק רציתי להגיד קצת חיזוק לפני ראש השנה בעניין מעלת והערכה שלי לקבוצה הקדושה הזאת. התומר דבורה כותב שכשעושים מצוה בחבורה אז כל אחד מקבל את השכר של כל שאר המשתתפים במצוה (מדה ד' לשארית נחלתו). כאן מדובר על קבוצה של תלמידי חכמים שעוסקים בכתיבת ספרי תורה ומקיימים כמה מצוות בזה הן מצות כתיבת ספר תורה לכמה ראשונים ומצות שלמה המלך עשות ספרים אין קץ, חוץ מעצם הלימוד תורה והשפעה לרבים בעזרת ה'. ובנוסף לזה, מתוך אחדות מדהימה מתחברים לייעץ ולעזור אחד לשני בכל מיני תחומי העריכה, הן בחיפוש מראה מקומות ועצות וכו' וכו'. וכן למצוא פרנסה לאחרים ולמצוא פתרונות להחזיק תלמידי חכמים בצורות מכובדות וכו' וכו'. לחשוב לרגע שכולנו מקבלים את השכר של כל אחד ואחד מהחמש מאות תלמידי חכמים שבקבוצה כאן. זה לא דבר מובן מאליו. אשרינו שזכינו להיות חלק מזה. וצריך להודות להקב"ה על הזכות הנפלאה הזאת שנתן לנו. ויישר כוח למנהל הקבוצה ר' שמואל שליט"א על עצם פתיחת הקבוצה הנפלאה הזאת, וכל מה שהוא טורח למענה. וכן לשאר מנהלים ועוזרים לקבוצה. וכן אני רוצה להודות לכל מי שעזר לי אישית בכל מיני דברים. וכן לקחת ההזדמנות שאם חס ושלום פגעתי במישהו כאן שאני מבקש מחילה מעומק הלב, וכמובן אני מוחל לכולם, (לא שיש לי במה להקפיד ח"ו). יהי רצון מלפני אבינו שבשמים שנזכה כולנו יחד להמליך הקב"ה למלך עלינו ועל כל העולם כולו, ולזכות לעלות מעלה מעלה בתורה ויראת שמים טהורה, ולחדש חידושי תורה לאמיתה של תורה ולהרביץ תורה לרבים, ושיתקבל ספרינו בכל עם ישראל. ושנזכה כולנו יחד לעזור ולעשות חסד אחד לשני, ולהשפיע טוב לעם ישראל, ולחיות חיים ארוכים ובריאים מתוך שלום ושלווה נחת מכל הצאצאים, עושר ואושר, וזיווגים הגונים לכל מי שצריך (בעוונותי הרבים אני עדיין צריך ישועה לזיווג הגון מתתיהו בן צבי'ה מאשה שרה, מי שיכול להתפלל אלי אודה לו מאוד). כתיבה וחתימה טובה בספרם של צדיקים גמורים, שנה טובה ומתוקה. ושנזכה לביאת גואל צדק במהרה בימינו אמן.
  • בקשר להרצאה הנפלאה ביותר של הרב מיכאל רוטמן שליט"א.

2023
    57
    0 הצבעות
    57 פוסטים
    0 צפיות
    B
    תאריך ההודעה המקורית: 23/04/2023 21:18 ראיתי עכשיו את ההודעה הקודמת של הרב שמואל בלוי אני מתנצל על החריגה מדבריו. ואתם הסליחה שמישהו יסביר לי איך נציג של עוז והדר מדבר על איכות העריכה כשהחומר שהם מוצאים הוא ברמה הכי נמוכה שיש בשוק, ולמטה מכל ביקורת, מראי מקומות שלא קיימים בכלל, ציונים בספר של מאה עמודים על פי ד"ה!! וכתבו האחרונים כשבהערה יש ציון אחד לספר גדולי שמואל! באוצר עיונים הם כותבים כל הזמן וכתבו, והקשו, וביארו וכו' בלי ציון כלל מי הקשה כתב וכו'. אני רק מציין במה שנתקלתי בהם לאחרונה, אני לא מדבר על ביאורי תוס' שיש שם פשוט מלא טעימות הפשט דברי התוס'. אני שמעתי את הרב רוטמן אומר שעוז והדר זה הכי מקצועית שיש... אני פשוט לא יודע אם לצחוק או לבכות הבהרה חשובה: אבקש לציין שלא התכוונתי בדבריי כלל נגד הרב רוטמן, וחלילה אין לי דבר אישי נגדו, אדרבא ניכר שהוא מאוד מוערך ע"י המכירים אותו. רציתי רק להעיר, שאם יש כאלו מן העורכים שמרגישים שהם מנוצלים - זו הרגשה טבעית ומובנת, ואין מה להתבייש בכך. -- קיבלת את ההודעה הזו מפני שאתה רשום לקבוצה 'הבית לעורך התורני' של קבוצות Google. כדי לבטל את הרישום לקבוצה הזו ולהפסיק לקבל ממנה אימייל, שלח אימייל אל [email protected]. כדי להציג את הדיון הזה באתר, היכנס ל- https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAHeyMwXkj0nHCGBjMO-0ZUUnWNvVvVPSucaY63VXvVDCQ5Z%2BEA%40mail.gmail.com https://groups.google.com/d/msgid/aricha-toire/CAHeyMwXkj0nHCGBjMO-0ZUUnWNvVvVPSucaY63VXvVDCQ5Z%2BEA%40mail.gmail.com?utm_medium=email&utm_source=footer .

4

791

משתמשים

14.1k

נושאים

63.0k

פוסטים